Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Πόσο διακεκριμένος είναι ο… «διακεκριμένος»;

Χάρη στην αξιοπρόσεκτη «πρωτοβουλία» του ΑΠΕ-ΜΠΕ να τον «ανακαλύψει» και να τον προβάλλει, δεόντως και εγκαίρως, με συνέντευξη του στην ιστοσελίδα του, τρέμοντας σύγκορμο το πανελλήνιο πληροφορήθηκε, ότι υπάρχει ο διακεκριμένος καθηγητής Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ, που ο Τσίπρας έβαλε επικεφαλής της επιτροπής για τη διερεύνηση των αιτιών της μεγάλης καταστροφής στο Μάτι αλλά και υπεύθυνο για την εκπόνηση μελέτης, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον.
Πριν την δημόσια εξαγγελθείσα απόφαση του Τσίπρα, ωστόσο, ο διακεκριμένος, στην συνέντευξη που του πήραν, στις 4 Αυγούστου, από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και ερωτώμενος αν μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση να αποτρέψει την τραγωδία, απάντησε ευθαρσώς ότι:
"Όχι, δεν ήταν αποτρέψιμη υπό τις δεδομένες συνθήκες, στη δημιουργία των οποίων συνέβαλε ολόκληρη η κοινωνία"
Απήλλαξε, δηλαδή, ο "διακεκριμένος" την κυβέρνηση από τις όποιες ευθύνες της και τα φόρτωσε στις συνθήκες και στην ελληνική κοινωνία, που τις δημιούργησε.
Στην «αγιογραφία» του …διακεκριμένου, με την οποία προλόγισε την συνέντευξη του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπεραμύνθηκε της άποψης ότι, πρόκειται για τον κορυφαίο, παγκοσμίως, καθηγητή σε θέματα πυρκαγιών και κλιματικής αλλαγής, που έρχεται στην Ελλάδα από το 1985 και είναι, ως εκ τούτου, άριστος γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας.
Παρακάμπτοντας το ευλόγως συναγόμενο συμπέρασμα, ότι όποιος επισκέπτεται την Ελλάδα από το 1985 είναι άριστος γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, χαρακτηρίζει τον διακεκριμένο, καθηγητή «Οικολογίας των Πυρκαγιών» στο φημισμένο Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ, μοναδικό στην Ευρώπη καθηγητή στον τομέα αυτό και επικεφαλής του «Παγκόσμιου Κέντρου Παρακολούθησης Πυρκαγιών» (Global Fire Monitoring Center - GFMC) του ΟΗΕ.
Ωστόσο, στην Βικιπίντια το λήμμα του ονόματος του «διακεκριμένου» υπάρχει μόνο στην αγγλική και γαλλική έκδοση και όχι στην γερμανική, παρόλο που ο ίδιος είναι Γερμανός.
Παράλληλα, ο «διακεκριμένος» φαίνεται ως υπάλληλος και όχι ως επικεφαλής του Ινστιτούτου Global Fire Monitoring Center ,που χρηματοδοτείται από το υπουργείο εξωτερικών της Γερμανίας.

Αμείλικτο προβάλλει το ερώτημα:
Πόσο διακεκριμένος είναι ο «διακεκριμένος» και ποιος και με πόσα θα τον ανταμείψει, για την εμπέδωση, μέσω μελέτης, της άποψης του, με την οποία απήλλαξε την κυβέρνηση από τις ευθύνες της, για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι;

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο
lykavitos.gr

Σχόλιο: 
Σαραφόπουλος Στάθης εντυπωσιασμένος.
2 ώρες
Σύμφωνα με τον καθηγητή Ζερεφό, εφόσον τηρούνταν η κείμενη νομοθεσία στην Πυρκαγιά στο Μάτι
ΔΕΝ θα θρηνούσαμε 93+ ΑΘΩΕΣ ανθρώπινες ζωές...
ΔΕΝ θα χανόταν οι περιουσίες του κοσμάκη...
Χειρότερο ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ για τους ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ δεν θα μπορούσε να υπάρξει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: