Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Κινδυνεύουν με Ειδικό Δικαστήριο για τους 90 νεκρούς – Επιχείρηση “προστασίας” Τσίπρα

Οι καταστροφικές πυρκαγιές έκαψαν στην κυριολεξία και το Μαξίμου.

Στην ουσία δεν υφίσταται πλέον Κυβέρνηση με τους μισούς υπουργούς να περιμένουν την απομάκρυνση τους στον επικείμενο ανασχηματισμό,  και κάποιους άλλους να τρέμουν στην κυριολεξία τις ποινικές ευθύνες και το εδώλιο του κατηγορουμένου, όσον δε αφορά τα πολιτικά πρόσωπα το Ειδικό Δικαστήριο.
Απομονωμένος ο Αλέξης Τσίπρας και απογοητευμένος από τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη επιχειρεί εναγωνίως να κρατηθεί στην εξουσία και να ξεπλύνει τις δικές του ευθύνες καρατομώντας υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες που εμπλέκονται στην εθνική τραγωδία...
Στην κατεύθυνση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας επιστράτευσε έναν πρώην στενό συνεργάτη του που το τελευταίο διάστημα είχε απομακρυνθεί από τον στενό του κύκλο.
Πρόκειται για τον Νίκο Παππά που ανέλαβε το δύσκολο έργο του ξεπλύματος του πρωθυπουργού με τις γνωστές σε όλους μεθόδους του.
Ο Τζανακόπουλος βρίσκεται σε δυσμένεια, καθώς του καταλογίζουν το γεγονός ότι δεν χειρίστηκε επαρκώς το θέμα της επικοινωνίας τις πρώτες ώρες, οπότε εξελισσόταν η τραγωδία.

Η Δικαστική Έρευνα

Πρώτη προτεραιότητα για το Μαξίμου είναι ο περιορισμός της δικαστικής έρευνας σε επίπεδο δημάρχων, πολιτικής προστασίας και υπηρεσιακών παραγόντων, δηλαδή αστυνομίας και πυροσβεστικής.
Για το Μαξίμου είναι αδιάφορο να εμπλακεί σε δικαστικές περιπέτειες η Ρένα Δούρου γιατί θεωρείται εσωκομματική αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα.

«Πλυντήριο» οι υπουργοί

Δεύτερη προτεραιότητα είναι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από κάποιους υπουργούς για να σωθεί ο πρωθυπουργός.
Η εισήγηση προέβλεπε αντικατάσταση των Υπουργών Δημόσιας Τάξης Νίκου Τόσκα, Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή καθώς και του Χρήστου Σπίρτζη.
Και ήδη την Παρασκευή ο Τόσκας καρατομήθηκε, και όλα είναι πιθανά και για κάποιους άλλους υπουργούς. 
Ο ανασχηματισμός που επιταχύνεται θα έχει σαρωτικό χαρακτήρα για να μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να πάει στην έκθεση της Θεσσαλονίκης, έχοντας προηγουμένως καθαρίσει το τοπίο με την απομάκρυνση αυτών που ευθύνονται για τη διαχείριση των πυρκαγιών.

 Επικοινωνιακός αντιπερισπασμός

Τρίτη προτεραιότητα είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να αλλάξει η πολιτική ατζέντα. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η τροπολογία που ψηφίστηκε την Τετάρτη από τη Βουλή σύμφωνα με την οποία καταργούνται οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις στην κατεδάφιση των αυθαίρετων.
Με τον νέο νόμο οι κατεδαφίσεις στις πληγείσες περιοχές μπορεί να γίνουν με υπουργική απόφαση.

Το Μαξίμου στέλνει τις επόμενες μέρες μπουλντόζες στο Μάτι για να δημιουργήσουν ένα επικοινωνιακό αντιπερισπασμό.

Πιστεύουν ότι με τις εικόνες από την κατεδάφιση αυθαιρέτων θα σταματήσουν τα κανάλια και οι εφημερίδες να παίζουν μονοθεματικά δελτία για τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες στη διαχείριση των πυρκαγιών.

 Κλαίγεται στους καναλάρχες

Τέταρτη προτεραιότητα αποτελεί η παρέμβαση στα Μέσα Ενημέρωσης.
Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με δύο ιδιοκτήτες καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας από τους οποίους ζήτησε να ρίξουν τους τόνους ειδικά στο ζήτημα των δικών του ευθυνών.
Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι μέχρι τις 20 Αυγούστου θα φύγει από τα πρωτοσέλιδα και τα κανάλια το ζήτημα των πυρκαγιών.
Το τάιμινγκ θεωρείται κρίσιμο γιατί ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να παίξει με το θέμα της εξόδου από τα μνημόνια.
Βέβαια οι φωτιές έκαψαν τα πανηγυράκια που προετοίμαζε και γι΄ αυτό θα περιοριστεί σε ένα διάγγελμα από το Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: