Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Μητσοτάκης: Όποτε και αν προκηρύξει εκλογές ο Τσίπρας θα χάσει [Video]


Αιχμές κατά της κυβέρνησης άφησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις.

Μάλιστα, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για ελλιπή ενημέρωση και άφησε αιχμές για σύνδεση θεμάτων εξωτερικής πολιτικής με μικροκομματικές σκοπιμότητες.
«Δυστυχώς δεν γνωρίζω όλα τα δεδομένα. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση. Σε περίπτωση που πράγματι υπήρξε παρέμβαση στα ελληνικά...
ζητήματα τότε θα πρέπει να υπάρξει απάντηση. Εύχομαι όμως κάποιοι να μην χρησιμοποιήσουν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής για θέματα εσωτερικής κατανάλωσης. Κάποιοι προσπαθούν να συνδέσουν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής με το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Μπορώ να καταλάβω απόλυτα γιατί η πλειοψηφία των πολιτών είναι απέναντι σε αυτή την συμφωνία», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ηράκλειο Κρήτης.
Στην συνέντευξη τύπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για το δημοψήφισμα που προετοιμάζεται στα Σκόπια. Η Νέα Δημοκρατία δε θα κυρώσει την συγκεκριμένη συμφωνία ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Δε θα κάνω κανένα σχόλιο για το τί μπορεί να συμβεί στο δημοψήφισμα της γειτονικής χώρας. Η Νέα Δημοκρατία δεν συμφωνεί με την συμφωνία, εξηγήσαμε τους λόγους, η ΝΔ δε θα την κυρώσει εφόσον αυτή φτάσει στη Βουλή. Ο Ζόραν Ζάεφ χρησιμοποιεί συστηματικά την ονομασία “δημοκρατία της Μακεδονίας” και επενδύει στο ζήτημα της “μακεδονικής” γλώσσας και ταυτότητας. Αυτό αποδεικνύει την ορθότητα της άποψής μας ότι η συμφωνία έδωσε την “Μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα στη γειτονική χώρα».
Για μία ακόμα φορά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέμεινε στη διενέργεια εκλογών πολύ σύντομα.
«Η επιθυμία μας είναι οι εκλογές να γίνουν το συντομότερον δυνατόν. Έχουμε μπει σε μία άτυπη προεκλογική περίοδο. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το πότε ο κ. Τσίπρας θα προσφύγει στην λαϊκή ετυμηγορία,όποτε και αν το κάνει θα χάσει.
Είτε το φθινόπωρο είτε σε τετραπλές εκλογές το Μάιο. Θα υποστεί μία βαριά ήττα σε όλα τα μέτωπα.
Η χώρα χρειάζεται επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα. Η Νέα Δημοκρατία διαθέτει πρόταση τεκμηριωμένη. Δύο διαφορετικές αντιλήψεις θα συγκρουστούν στις επόμενες εκλογές. Η μία αντίληψη που δίνει έμφαση σε ένα σπάταλο κράτος μέσω υπεροφορολόγησης κομίζεται από τον κ.Τσίπρα και η αλλη πρόταση που δίνει έμφαση στο συμμάζεμα του κράτους μέσω της μείωσης της φορολογίας που διατυπώνουμε εμείς», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν και ρωτήθηκε για τα όσα συμβαίνουν στο Ποτάμι απάντησε πως δε θα σχολιάσει εξελίξεις σε κανένα άλλο κόμμα.
Θέση για τα όσα ακούγονται για το ζήτημα των περικοπών ή μη των συντάξεων πήρε ο κ.Μητσοτάκης μετά και την εγκύκλιο που έχει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και περιέχει οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης για το πώς θα καταρτίσουν τους προϋπολογισμούς.
Η εγκύκλιος περιέχει τις ήδη ψηφισμένες περικοπές στις συντάξεις με ισχύ από την 1 Ιανουαρίου 2019.
«Εδώ και πολύ καιρό έχουμε ισχυριστεί ότι ο κ. Τσίπρας έχει ψηφίσει ένα τέταρτο μνημόνιο με μέτρα για το 2019 και το 2020. Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε αυτά τα μέτρα. Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε στο ελληνικό κοινοβούλιο μία τροπολογία, με την οποία καταργούνται οι μειώσεις των συντάξεων που νομοθέτησε ο κ.Τσίπρας.
Το κάναμε για να καταδείξουμε την υποκρισία της κυβέρνησης. Αν θέλει να μην ισχύσουν οι περικοπές, ας το κάνει και ας ψηφίσει την τροπολογία. Ας σταματήσουμε να κοροιδεύουμε τους συνταξιούχους. Η κυβέρνηση πρέπει να ενημερώσεις τους συνταξιούχους για το τί τους περιμένει», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβλεψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δε θα φέρει ποτέ ρύθμιση για την παροχή ψήφου των ομογενών.
«Όσο πιο γρήγορα κάνει εκλογές, τόσο το καλύτερο. Η Νέα Δημοκρατία είναι σε εκλογική ετοιμότητα. Η Νεα Δημοκρατία είναι έτοιμη και αύριο να γίνουν εκλογές, είμαστε έτοιμοι. Είναι ειρωνικό ο κ. Τσίπρας που επέλεξε με ένα ακόμα βίντεο να διαφημίσει την πρωτοβουλία του για τη Β΄ Αθήνας. Παραβιάζει ανοιχτές θύρες.
Είχα θέσει ήδη από το 2004 το θέμα της κατάτμησης της Β Αθήνας. Είχαμε συμπληρώσει την προτασή μας με ένα δεύτερο σκέλος, το οποίο ο κ. Τσίπρας απέκρυψε επιμελώς από το βίντεο του. Την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.
Παρέπεμψε στις καλένδες το θέμα, είμαι βέβαιος ότι δε θα φέρει καμία ρύθμιση γιατί το φοβάται.Μία από τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της Νέα Δημοκρατία θα είναι η παροχή ψήφου στους ομογενείς», ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Η απλή αναλογική ευνοεί την συναλλαγή. Η Νέα Δημοκρατία έχει συστήσει μία επιτροπή προετοιμασίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές υπό τον Νικήτα Κακλαμάνη. Εκ των πραγμάτων η αναμέτρηση στις περιφέρειες έχει πάντα πιο έντονο πολιτικό χρώμα» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ρωτήθηκε μάλιστα και για το αν θα είναι υποψήφιος στην Κρήτη, στις επερχόμενες εκλογές.
«Συναισθηματικά θα ήταν μια ενδιαφέρουσα πρόκληση αλλά δεν έχω πάρει τις αποφάσεις μου. Όμως μία τέτοια απόφαση δεν συναρτάται άμεσα με τον εκλογικό μας στόχο που είναι η πρωτιά στο νησί. Δε θα επικαλεστώ την καταγωγή μου για να ζητήσω από τους Κρητικούς να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: