Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Καταιγίδα αποκαλύψεων για το «Τσίπρας Gate» με τις προκλητικές «διευκολύνσεις» στην οικογένεια Τσίπρα – Σιωπά το Μαξίμου [βίντεο]

Ουδεμία απάντηση δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής για το «Τσίπρας Gate», παρά την καταιγίδα αποκαλύψεων. 

Ούτε για τις χαριστικές ρυθμίσεις στα δάνεια της τεχνικής εταιρείας «Δίοδος» που ανήκει στους Δημήτρη και Ζανέτ Τσίπρα, αλλά 
ούτε και για την κατάθεση πλαστής ενημερότητας, με την εμπλοκή του πρωθυπουργικού εξαδέρφου, Γιώργου Τσίπρα ο οποίος σήμερα είναι σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όμως, τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από...
την εφημερίδα «Παραπολιτικά», φουντώνουν ακόμη περισσότερο το σκάνδαλο και καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να δώσεις αποδείξεις και στοιχεία η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις για την εταιρεία «Δίοδος», υπάρχει κι άλλη χαριστική ρύθμιση δανείου πέραν των 243.544 ευρώ για τα οποία τα αδέρφια Τσίπρα πληρώνουν μόλις 300 ευρώ το μήνα όταν άλλες εταιρείες βάζουν λουκέτο ή χάνουν την περιουσία τους για λιγότερα χρέη.

Υψηλό δάνειο χωρίς εξασφαλίσεις


Μία από τις τέσσερις συστηµικές τράπεζες, κι όχι η Πειραιώς που είχε ρυθμίσει το πρώτο δάνειο, χορήγησε ποσό 850.000 ευρώ το 2004 δυνάµει της υπ. αριθµ. 1972112/04.11.2004 σύµβασης πιστώσεως µε ανοικτό αλληλόχρεο λογαριασµό.
Οπως ρητά προκύπτει από την 05/09/2015 αίτηση ασφαλιστικών µέτρων της τράπεζας, η οποία κατατέθηκε 10 ολόκληρους µήνες µετά τη χορήγηση της πίστωσης των 850.000 ευρώ, η «Δίοδος Ο.Ε.» έκανε χρήση της πίστωσης για όλο το προηγούµενο διάστηµα χωρίς «να έχει δοθεί καµία απολύτως ασφάλεια υπέρ της Τράπεζας», από την ηµέρα που χορηγήθηκε η πίστωση έως την ηµέρα που κατατέθηκε η αίτηση της τράπεζας. Με λίγα λόγια, κατά τα φαινόµενα, η πίστωση του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 850.000 ευρώ φέρεται να δόθηκε χωρίς καµία εξασφάλιση το έτος 2004.
Όμως, το 2015, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έγινε κι άλλη ρύθμιση του δανείου αυτού με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.
Κι αν για τις ρυθμίσεις η κυβέρνηση μπορεί να επικαλείται το γεγονός ότι τα αδέρφια Τσίπρα δεν χρεοκόπησαν την εταιρεία τους αλλά πληρώνουν κανονικά τις δόσεις, σοβαρό ηθικό αλλά και νομικό ζήτημα εγείρεται με την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα.
Ολα ξεκίνησαν τον Νοέµβριο του 2011, όταν η ∆ιεύθυνση Τεχνικών Εργων της περιφερειακής ενότητας Λέσβου διενήργησε µειοδοτικό διαγωνισµό για την κατασκευή δικτύου µεταφόρτωσης απορριµµάτων στο νησί, προϋπολογισµού 1,1 εκατ. ευρώ.
Προσωρινός µειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία «∆. Τσίπρας – Ζ. Τσίπρα Δίοδος Ο.Ε.» µε έκπτωση 37,29% επί του προϋπολογισµού. Στις 27 Μαρτίου 2012, εντός της προβλεπόµενης από τον νόµο προθεσµίας, η Δίοδος Ο.Ε. υποβάλλει τα απαιτούµενα δικαιολογητικά για την υπογραφή της σύµβασης.
Οµως στις 6 Απριλίου 2012 η ∆ιεύθυνση Τεχνικών Εργων αποφασίζει να µην αναθέσει την εργολαβία στη Δίοδος Ο.Ε. και να προβεί σε κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής συµµετοχής της, αποστέλλοντας σχετικές διαπιστωτικές πράξεις και προς τους αδελφούς Τσίπρα και προς την Οικονοµική Επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Οπως αναφέρεται στο υπηρεσιακό έγγραφο (αρ. πρωτ. 10252/06-04-2012): «Τα δικαιολογητικά που προσκόµισε η Δίοδος είναι ελλιπή. Συγκεκριµένα, δεν προσκοµίσθηκε ισχύουσα βεβαίωση ΜΕΕΠ (Μητρώου Εργοληπτικών Επιχειρήσεων), αφού η υποβληθείσα στον διαγωνισµό έπαυσε να ισχύει…». Οπως ενηµέρωσε η διεύθυνση της Λέσβου την Οικονοµική Επιτροπή της Περιφέρειας: «… από 4 Φεβρουαρίου 2012 έως 3 Απριλίου 2012 η εταιρεία είχε διαγραφεί και δεν είχε πτυχίο ΜΕΕΠ…
Το νέο πτυχίο εκδόθηκε µετά τη λήξη της προθεσµίας υποβολής των επικαιροποιηµένων δικαιολογητικών». Εποµένως, «θα πρέπει να ληφθεί απόφαση… κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής… και πειθαρχικής δίωξης (σ.σ.: της Δίοδος καθώς και να ανατεθεί η κατασκευή στην επόµενη µειοδότρια που προσέφερε έκπτωση 30,87%, «ώστε να συνεχιστεί κατά τα νόµιµα η διαδικασία».

Η απάντηση του Γιώργου Τσίπρα

Η πλαστή ενημερότητα κατατέθηκε από τον εξάδερφο του πρωθυπουργού, Γιώργο Τσίπρα ο οποίος σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών προσφεύγει στη «θεωρία» της λεγόμενης οικογενειακής ευθύνης.
Δηλώνει ότι δεν υπάρχει κατηγορία εναντίον του και πως το μόνο του αδίκημα είναι ότι «είμαι εξάδελφος του πρωθυπουργού».
Δεν απαντά, όμως, αν είχε ζητήσει ο ίδιος την ασφαλιστική ενημερότητα του 2010, που βρέθηκε στα χέρια του Δημήτρη Τρίπρα, ούτε για το αν γνώριζε τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το πιστοποιητικό ο αδελφός του Αλέξη Τσίπρα το 2012, για να διεκδικήσει τον διαγωνισμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

H απάντησή του είναι η εξής:
Ποια ακριβώς είναι η κατηγορία εναντίον μου; Πράγματι εμπλέκει το όνομά μου και στο τέλος επισημαίνει ότι δεν διώκομαι. Για ποιο πράγμα; Ξέρετε, για να διωχθεί κάποιος πρέπει να υπάρχει αδίκημα. Διαβάστε προσεκτικά την ανακοίνωση της Ν.Δ. που αναπαράχθηκε και σε δημοσιεύματα. Δεν επισημαίνει πουθενά το υποτιθέμενο αδίκημα για το οποίο υπονοεί ότι θα έπρεπε να έχω διωχθεί.
Ποιο είναι ακριβώς το αδίκημα; Οτι το ατομικό μου πτυχίο στελέχωνε, πράγματι, το εταιρικό πτυχίο της εταιρείας; Οτι «μετείχα ενεργά στην εταιρεία» – από πού προκύπτει αυτό; Οτι ήμουν «υπεύθυνος μηχανικός» – επίσης ψευδές; Οτι το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται είχε το όνομά μου; Ούτε αυτό συνιστά αδίκημα. Το μόνο αδίκημα προφανώς είναι το επώνυμό μου κι ότι είμαι εξάδελφος του πρωθυπουργού.
Η Ν.Δ. ξέρει καλά ότι όσα λέει, από νομική άποψη είναι εντελώς αστήριχτα. Ανοησίες. Δεν την ενδιαφέρει όμως αυτό. Θέλει απλώς να λασπολογήσει, με τη συνδρομή εντύπων που έχουν συγκεκριμένο ιδιοκτήτη. Δεν με κατηγορεί για κάποιο αδίκημα, απλώς εμπλέκει το όνομά μου, όπως σωστά είπατε, και κατόπιν επισημαίνει ότι «ο Γεώργιος Τσίπρας δεν διώκεται», υπονοώντας ότι έπρεπε να έχω διωχθεί, έστω και χωρίς αδίκημα. Ξεχνά επίσης να επισημάνει ότι επί τρία χρόνια συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ–Νέας Δημοκρατίας και δύο διαδοχικούς υπουργούς Δικαιοσύνης που μεσολάβησαν, επί των οποίων εξελισσόταν η προκαταρκτική εξέταση, δεν ασκήθηκε καμιά δίωξη.

Επίθεση ΝΔ


Για «πλαστογραφία από την οικογενειακή κατασκευαστική εταιρεία Τσίπρα», προκειμένου να της ανατεθεί δημόσιο έργο, αλλά και «ατιμωρησία που της εξασφάλισε η κυβέρνηση», κάνει λόγο ο Γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Βραδυνή της Κυριακής
Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως 
«το Κράτος και η Δικαιοσύνη είναι στην υπηρεσία της οικογένειας Τσίπρα, αφού κατάφεραν να εξασφαλίσουν την ατιμωρησία με μια ρύθμιση, προκειμένου να πέσει στα μαλακά η πλαστογραφία της ασφαλιστικής ενημερότητας, με την οποία η οικογενειακή κατασκευαστική εταιρεία Τσίπρα πήρε δημόσιο έργο».
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και δείχνοντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, διερωτήθηκε «Και δεύτερη ρύθμιση έχει ο αδελφός Τσίπρα από άλλη τράπεζα. Τόσο καλές διασυνδέσεις έχει;»
Μάλιστα, στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη δεύτερη αποκάλυψης αναφορικά με την περίπτωση της έκδοσης πλαστής ασφαλιστικής ενηµερότητας, όταν η ∆ιεύθυνση Τεχνικών Εργων της περιφερειακής ενότητας Λέσβου διενήργησε µειοδοτικό διαγωνισµό για την κατασκευή δικτύου µεταφόρτωσης απορριµµάτων στο νησί, προϋπολογισµού 1,1 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: