Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Μητσοτάκης για Τσίπρα-Καμμένο: Είστε επικίνδυνοι erga omnes για τα συμφέροντα της χώρας μας

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε επικίνδυνους τους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από το βήμα της Βουλής, τόνισε ότι την ώρα που «εντός συνόρων συζητείται ένα κακός νόμος εκτός συνόρων διαπιστώνονται τα αποτελέσματα μια κάκιστης συμφωνίας»...
Ακόμα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι οι ίδιοι που δίνουν το διαβατήριο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ φέρνουν νόμους που διαλύουν την αυτοδιοίκηση.
«Είστε επικίνδυνοι erga omnes για τα συμφέροντα της χώρας», τόνισε επισημαίνοντας ότι οι εξελίξεις στη σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και η πρόσκληση προς τα Σκόπια για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων αναιρεί στο σύνολό της την εθνική γραμμή αφού κατάργησε το βασικό διαπραγματευτικό όπλο της χώρας.
Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων σύμφωνα με τις οποίες «Η Ελλάδα πήρε το όνομα erga omnes ενώ εμείς πήραμε την ταυτότητα erga omnes» επιβεβαιώνοντας τα όσα η Νέα Δημοκρατία έχει υποστηρίξει σχετικά με το θέμα της «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας. Θέμα που ήθελε διακαώς η πλευρά των Σκοπίων και το οποίο επί σειρά ετών αρνιόταν η ελληνική πλευρά.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι με τον νόμο που φέρνουν οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δίνεται η δυνατότητα σε κάθε πολιτικό τυχοδιώκτη και στη Χρυσή Αυγή να εισχωρήσει σε όλα τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκανε τους δήμους «πειραματόζωα μικροπολιτικών σχεδιασμών».
«Εκτός χορηγός γίνατε τώρα και εκλογικός ευεργέτης της Χρυσής Αυγής», σημείωσε και κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ότι επιδιώκει τον έλεγχο της Αυτοδιοίκησης μέσα από τη δημιουργία καταστάσεων που οδηγούν σε αδυναμία λειτουργίας των Περιφερειών και των Δήμων.
«Ο λογαριασμός θα έρθει σε όλες τις κάλπες όποτε και εάν αυτές στηθούν», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε λέγοντας πως ό,τι εκλογές και να γίνουν (εθνικές, ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές), «η η κοινωνία θα σας τιμωρήσει με την ψήφο της και θα υπάρξει μετωπική απόρριψη της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: