Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες στην περιοδεία Μητσοτάκη στην Κρήτη

Κάθε ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη εμπεριέχει μία βαθιά προσωπική αναφορά. 
Κρητικός ο ίδιος, πέρασε πολλά καλοκαίρια της παιδικής του ηλικίας περπατώντας στα βουνά του Οροπεδίου ή απολαμβάνοντας τις θάλασσες των Χανίων.
Παρόλα αυτά ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε δείχνει πρόθυμος να «βγάλει μπροστά» την κρητική καταγωγή του προκειμένου να πείσει τους συντοπίτες του να τον ψηφίσουν...

«...Δεν κρίνω κατ’ ανάγκη ότι η υποψηφιότητα μου σε κάποια από τις 4 εκλογικές περιφέρειες της Κρήτης είναι απαραίτητη για να πετύχουμε τον κεντρικό μας στόχο που δεν είναι άλλος από το να έρθει η Νέα Δημοκρατία πρώτη στη Κρήτη και να είναι στο χάρτη το βράδυ των Εκλογών η Κρήτη γαλάζια. Είναι ένα προσωπικό στοίχημα το οποίο έχω αναλάβει ως Κρητικός....
«Δεν θα επικαλεστώ τη κρητική μου ταυτότητα για να ζητήσω από τους Κρητικούς να εμπιστευθούν τη Νέα Δημοκρατία. Θα επικαλεστώ όμως την προσωπική μου αξιοπιστία, τη συμφωνία αλήθειας την οποία θέλω να συνάψω με τον ελληνικό λαό» 
ήταν το μήνυμα που έστειλε κατά την συνέντευξη τύπου το βράδυ της Πέμπτης στο Ηράκλειο.
Για τον κ. Μητσοτάκη αναμφίβολα η εκλογική επίδοση του κόμματός του στην μεγαλόνησο αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση, ειδικά αν αναλογιστούμε την κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές αλλά και του ΠΑΣΟΚ σε διαχρονικό επίπεδο.
Η περιοδεία του προέδρου της ΝΔ στην Ανατολική Κρήτη με κατάληξη το Ηράκλειο την περασμένη Πέμπτη επιβεβαίωσε την εικόνα που καταγράφεται σε πανελλαδικό επίπεδο. Ο πολιτικός λόγος του κ.Μητσοτάκη ακούγεται με ολοένα μεγαλύτερη ένταση, με τους πολίτες να στέλνουν μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι η ανοχή τους έχει τελειώσει.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως παρότι η Κρήτη αποτελεί το νοτιότερο τμήμα της χώρας, παρακολουθεί με ιδιαίτερη ένταση το τι συμβαίνει στο βόρειο κομμάτι της Ελλάδας, στην Μακεδονία. Αυτό φάνηκε και στις επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη με κατοίκους του νησιού. Στους δρόμους της Σητείας, της Ιεράπετρας και του Οροπεδίου, όπου περπάτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον πλησίασαν και του είπαν να επιμείνει στο «όχι» για την συμφωνία των Πρεσπών.
Η έκπληξη μάλιστα ήρθε από έναν ψαρά στο λιμάνι της Σητείας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο σύλλογος αλιέων της περιοχής με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Οι ψαράδες της Σητείας είναι καλύτεροι από τους Ψαράδες των Πρεσπών» είπε στον κ. Μητσοτάκη, κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με τη λέξη «ψαράδες», αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει η συμφωνία της κυβέρνησης για την πΓΔΜ. Η περιοδεία όμως του κ.Μητσοτάκης στον τόπο καταγωγής του είχε και ένα ακόμα απρόοπτο.
Στο οροπέδιο Λασηθίου, έξω από το δημαρχείο, ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε έναν τουρίστα από την Αυστρία, που έτυχε να περνά εκείνη την στιγμή.
Ο πρόεδρος της ΝΔ του έδωσε το χέρι για να τον χαιρετήσει, ρωτώντας τον από πού είναι. Εκείνος δε φάνηκε ιδιαίτερα πρόθυμος να ανταποκριθεί στην χειραψία, με τον κ.Μητσοτάκη να συστήνεται. Μόλις ο Αυστριακός άκουσε ποιόν είχε απέναντί του, άλλαξε αμέσως την στάση του. Η απροθυμία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εξαφανίστηκε και γεμάτος χαμόγελο είπε στον κ.Μητσοτάκη: «Αρχικά νόμιζα ότι ήσουν ο Τσίπρας, τώρα μπορώ να σε χαιρετήσω..» προκαλώντας χαμόγελο σε όλους όσοι ήταν εκεί.
Oι περιοδείες πάντως για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε δείχνουν να σταματούν στην Κρήτη. Επόμενοι σταθμοί η Κως, η Κάλυμνος,τα Γρεβενά αλλά και η Κεφαλλονιά. Η ΝΔ άλλωστε όπως αποδεικνύουν και οι κινήσεις του κ.Μητσοτάκη προετοιμάζεται για παν... εκλογικό ενδεχόμενο.
Φωτογραφία: intimenews

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: