Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Καθαρές απαντήσεις απαιτεί ο Μητσοτάκης: Σκάνδαλο οικογένειας Τσίπρα, αφήγημα «καθαρής εξόδου», ξεπούλημα της Μακεδονίας

Η οικονομία, τα σκάνδαλα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η συμφωνία των Πρεσπών θα είναι οι τρεις βασικοί άξονες της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να ζητήσει εκ νέου την άμεση διεξαγωγή εθνικών εκλογών, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί σε όλες τις κάλπες, όποτε και αν στηθούν.
Ήδη από χθες, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα των προθέσεών του όσον αφορά... στη φορολογική πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνησή του. «Έχουμε δεσμευτεί ότι θα μειώσουμε τη φορολογία με μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ. Προφανώς θα μειώσουμε τη φορολογία στην ακίνητη περιουσία που είναι κάτι το οποίο απασχολεί όλους τους Έλληνες.
Και θα ξαναδούμε τον σχεδιασμό της φορολογικής κλίμακος με κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος όταν μας το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες», είπε στη συνάντηση που είχε με τη Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, όπου έδωσε και το σύνθημα για μια «επίθεση πολιτικής αξιοπιστίας».

Σήμερα, στην τοποθέτησή του στο ανώτατο συλλογικό όργανο της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναδείξει το λεγόμενο «τέταρτο μνημόνιο» σε όλες του τις διαστάσεις, ενώ θα τονίσει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παίζει με τον πόνο των ανθρώπων, όπως κάνει με την περίπτωση της περικοπής των συντάξεων. Θα υπενθυμίσει μάλιστα ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η χώρα φέτος θα τρέξει με ανάπτυξη 2.5%, ενώ η Κομισιόν ήδη προ ημερών έχει ρίξει τον πήχη της πρόβλεψης στο 1.9%.
Ιδιαίτερα σκληρός θα είναι στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ για το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, με το μύθο να γκρεμίζεται ακόμα πιο βαθιά μετά τις αποκαλύψεις για το δάνειο και την πλαστογραφημένη ασφαλιστική ενημερότητα του αδερφού του Αλέξη Τσίπρα.
Χθες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφερε στο φως έγγραφα που -όπως σημειώνει και η σχετική ανακοίνωση- «αποδεικνύουν ότι η εταιρεία της οικογένειας Τσίπρα, εν πλήρει γνώσει της, διεκδίκησε ένα δημόσιο έργο ύψους 1,1 εκ ευρώ καταθέτοντας -και μάλιστα δύο φορές στις αρμόδιες αρχές- πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα».
Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να απαντήσει επιτέλους επί της ουσίας και να αφήσει τις υπεκφυγές στο μείζον αυτό ζήτημα.

Τέλος, στο Σκοπιανό, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να εκφράσει την πλήρη διαφωνία του με τη συμφωνία των Πρεσπών, να τονίσει ότι το κόμμα του θα την καταψηφίσει όποτε κι αν έρθει στη Βουλή, ενώ με αφορμή τις τελευταίες διπλωματικές εξελίξεις και τις κυβερνητικές διαρροές θα καταγγείλει την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να συσκοτίσει μια υπόθεση στην οποία η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι απολύτως αντίθετοι με τη συμφωνία που υπεγράφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: