Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Μήνυμα Μητσοτάκη στην κυβέρνηση: Μην εκμεταλλευτείτε πολιτικά την κρίση με τη Μόσχα

Ο πρόεδρος της ΝΔ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο Κρήτης -Φωτογραφία: Image photo services

Μήνυμα στην κυβέρνηση να μην προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί πολιτικά την κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις, έστειλε από την Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξη που παρέθεσε σε εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο πρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα που έχει προκύψει, τόνισε πως δεν έχει καμία ενημέρωση από την κυβέρνηση, επισημαίνοντας πάντως πως αν υπήρξε παρέμβαση από τη Μόσχα, η ελληνική πλευρά θα πρέπει να αντιδράσει αποφασιστικά...
Εξέφρασε όμως την ελπίδα να μην υπάρξει περαιτέρω κρίση, προσθέτοντας πως δεν θα πρέπει κάποιοι να επιδιώξουν την πολιτική της εκμετάλλευση, συνδέοντας το σκεπτικό του με τις αντιδράσεις για το Σκοπιανό.

«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή, γι' αυτό αντιδρά ο κόσμος»

«Ο κόσμος αντιδρά επειδή η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία. Μπορώ να καταλάβω απόλυτα γιατί η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας είναι απέναντι στην συμφωνία» τόνισε, επαναλαμβάνοντας πως η ΝΔ δεν συμφωνεί με τη συμφωνία.
«Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία αν φτάσει στην ελληνική Βουλή. Ο κ. Ζάεφ χρησιμοποιεί το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας και έχει επενδύσει πάρα πολλά στο ζήτημα της «μακεδονικής γλώσσας» και εθνότητας, επιβεβαιώνοντας τις ενστάσεις μας. Για πρώτη φορά κυβέρνηση εκχώρησε εθνότητα και γλώσσα, δίνοντας και διαβατήριο για το ΝΑΤΟ» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
«Για πρώτη φορά κυβέρνηση εκχώρησε εθνότητα και γλώσσα, δίνοντας και διαβατήριο για το ΝΑΤΟ» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης«Για πρώτη φορά κυβέρνηση εκχώρησε εθνότητα και γλώσσα, δίνοντας και διαβατήριο για το ΝΑΤΟ» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης
«Θέλω να γίνουν εκλογές το συντομότερο»
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως επιθυμία του είναι να γίνουν το συντομότερο δυνατό. «Η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να δώσει παραπάνω στη χώρα. Όσο πιο σύντομα γίνουν εκλογές, τόσο καλύτερα. Όποτε και αν πάει σε εκλογές ο κ. Τσίπρας, θα τις χάσει. Η χώρα χρειάζεται μια δυναμική επανεκκίνηση, μια πρόταση ανάπτυξης που θα θέτει επενδύσεις και δουλειές στο επίκεντρο. Η ΝΔ διαθέτει αυτή την πρόταση» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας το διακύβευμα των εκλογών. «Στις επόμενες εκλογές θα συγκρουστούν δύο αντιλήψεις. Αυτή που δίνει έμφαση σε ένα μεγάλο σπάταλο κράτος, και η άλλη που δεν δίνει έμφαση σε επιδόματα και θέτει ως προτεραιότητα τη μείωση της φορολογίας. Οι πολίτες θα μας δώσουν την ευκαιρία. Η ΝΔ είναι έτοιμη αν γίνουν και αύριο εκλογές» είπε, εξαπολύοντας και πάλι επίθεση στην κυβέρνηση για την κίνησή της να αλλάξει τον εκλογικό νόμο.
«Όποτε και αν πάει σε εκλογές ο κ. Τσίπρας, θα τις χάσει» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ -Φωτογραφία: Image photo services«Όποτε και αν πάει σε εκλογές ο κ. Τσίπρας, θα τις χάσει» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ -Φωτογραφία: Image photo services
Επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο κ. Μητσοτάκης και για το θέμα των περικοπών στις συντάξεις, τονίζοντας πως ο κ. Τσίπρας έχει υπογράψει ένα 4ο μνημόνιο με σκληρά δημοσιονομικά μέτρα και μετά τη λήξη του προγράμματος. «Η ΝΔ δεν τα ψήφισε» είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, όσον αφορά την κατάτμηση της Β Αθήνας, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως παραβιάζει ανοιχτές θύρες. «Έχω τοποθετηθεί από το 2014. Εμείς είμαστε σε αυτή τη γραμμή εδώ και καιρό» είπε επαναλαμβάνοντας το αίτημά του να δοθεί το δικαίωμα στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους.
«Εμείς ζητάμε μαζί με την κατάτμηση των Περιφερειών, να δώσουμε δικαίωμα σε Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους. Ο κ. Τσίπρας παρέπεμψε το θέμα στις καλένδες, και το κάνει γιατί φοβάται την ετυμηγορία τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: