Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Επεισόδια κουκουλοφόρων σε συγκέντρωση για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα [εικόνες & βίντεο]

Επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Κυριακής

Με επεισόδια στιγματίστηκε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα την Κυριακή το απόγευμα.

Λίγο μετά τις 20:30 ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που ήταν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Άμεση ήταν η αντίδραση πολιτών που... συμμετείχαν στη συγκέντρωση και μπήκαν μπροστά για την αποφυγή επεισοδίων. Ωστόσο, μεγαλύτερη ένταση σημειώθηκε λίγα λεπτά αργότερα. Εκεί μάλιστα έγινε και χρήση χημικών και η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική.
Aργότερα έπεσαν λίγα μέτρα πιο μακριά στην Βασιλίσσης Σοφίας και Αμαλίας, φωτοβολίδες κρότου λάμψης και είχαν κλείσει και οι δρόμοι για αρκετές ώρες.
Μάλιστα, έγιναν τρεις συλλήψεις και τραυματίστηκε ένας άνδρας και επίσης δύο αστυνομικοί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κάηκε και μια σημαία των Σκοπίων.
Τελικά, λίγο μετά τις 23:30 η κατάσταση ηρέμησε και οι δρόμοι άνοιξαν.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του iefimerida.gr από τα επεισόδια:


Φωτογραφίες από τη διαδήλωση:
Στο Σύνταγμα και παρά την ζέστη βρέθηκαν εκατοντάδες πολίτες διαμαρτυρόμενοι για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» που συμφωνήθηκε να έχει από εδώ και πέρα η ΠΓΔΜ.
«Καλούμε όλους τους Έλληνες σε συλλαλητήριο την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 ώρα 6:00 μ.μ. μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων και την πλατεία Συντάγματος για να προκαλέσουμε τον συνταγματικό σεισμό όπου πρέπει να διατρανώσουμε ότι Ελλάς σημαίνει Μακεδονία και Μακεδόνες = Έλληνες, για να σταματήσουμε την προδοτική συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και την απραξία και συνενοχή των ΑΝΕΛ», ανέφεραν στο κάλεσμά τους.
Στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο έχουν προγραμματίσει οι ομάδες «Ελλάς – Hellas» και «ΟΧΙ στον όρο Μακεδονία για τα Σκόπια» που έχουν απευθύνει διαδικτυακό κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19:00 το απόγευμα στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου. «Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την ακύρωση της συμφωνίας της παραχώρησης του όρου «Μακεδονία» στα Σκόπια. Δεν εγκαταλείπουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωση μας. Καλούμε όλο τον κόσμο να παρευρεθεί 1 Ιουλίου και ώρα 7μ.μ. μπροστά από το Άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου απ’ όπου θα ξεκινήσει και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης με κατάληξη στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου», αναφέρουν.
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: