Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Δουλεύουν όλοι για τον Μητσοτάκη!

Το είχε πει ο παππούς Αίσωπος:  «Ανθρώπων έκαστος δύο πήρας φέρει, την μεν έμπροσθεν, την δε όπισθεν, γέμει δε κακών εκατέρα αλλ' η μεν έμπροσθεν αλλοτρίων, η δε όπισθεν των αυτού φέροντος…» κλπ.
… ή απλά και στην καθομιλουμένη «την καμπούρα του κανείς δεν την κοιτάει»
Όλα τα δημόσια πρόσωπα έχουν τις κηλίδες τους, ενίοτε τις κληρονομούν ως προπατορικά αμαρτήματα. Σαφώς...
και είναι αθώοι του αίματος καθώς δεν υφίσταται οικογενειακή ευθύνη, ωστόσο αθωότητα αίρεται όταν παρά τις δικές τους «κληρονομιές», κατηγορούν τους αντιπάλους για τα παρόμοια «κληροδοτήματα».

Καταιγιστικός χθες ο Γρηγόρης ψαριανός στα «Παραπολιτικά» δήλωσε για τον πρωθυπουργό ότι «μεγάλωσε με τις εργολαβίες του Παττακού» (καθότι ο εργολάβος πατέρας του έπαιρνε γιγαντιαία δημόσια έργα επί χούντας). Φυσικά δεν ευθύνεται ο Πρωθυπουργός γι αυτό. Ωστόσο ο ίδιος συχνά έχει κάνει αναφορές στο οικογενειακό δένδρο Μητσοτάκη, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του για την περίφημη off shore, ή τα δάνεια της ΝΔ.
Όταν ένας βουλευτής μικρού κόμματος της αντιπολίτευσης συνάντησε τυχαία στο ασανσέρ της Βουλής τον κ. Μητσοτάκη και τον ρώτησε γιατί δεν απαντάς με αυτά όταν ο Τσίπρας σε λέει «Πορφυρογέννητο», ο αρχηγός της ΝΔ του απάντησε «δεν μου αρμόζουν αυτά».
Έτσι ο κ. Τσίπρας και τα troll του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο μπορούσαν να λυσσομανούν κατά της Μαρέβας, του «Κήρυκα των Χανίων» και των δανείων της ΝΔ, χωρίς να υποχρεούνται σε απαντήσεις για την off shore της Αυγής, τον υψηλότατο δανεισμό της από την Εθνική Τράπεζα εν έτει 2009 με εγγύηση την… ιστορικότητά της, ή το κατά 60% κούρεμα του δανείου για την απόκτηση του κομματικού κτηρίου της Κουμουνδούρου,
Πέραν της αυτοσυγκράτησης Μητσοτάκη, η αφωνία οφειλόταν βέβαια και στο γεγονός ότι η ΝΔ - εν πολλοίς κόμμα της παραδοσιακής Δεξιάς - άργησε να καταλάβει την επικοινωνιακή δύναμη των social media, ώστε να οργανώσει αντεπίθεση.
Δεν υπάρχουν όμως μόνο τα κληρονομημένα ανομήματα. Όταν συγγενής πρώτου βαθμού καταγγέλλεται ότι παρουσιάζει πλαστογραφημένη ενημερότητα, σαφώς δεν φταίει ο Πρωθυπουργός. Εάν όμως αλλάζει ο νόμος, όπως επίσης καταγγέλλεται, για να καλύψει το παράπτωμα, πλέον η ευθύνη ανάγεται στον ίδιο, ως αρχηγού της κυβέρνησης.
Ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την καταγγελτική ανακοίνωση της ΝΔ, απάντησε ότι επρόκειτο περί ενός συκοφαντικού λιβελογραφήματος «που στην κυριολεξία είναι για ποινικό δικαστήριο». Γιατί η κυβέρνηση μένει στη διαπίστωση και δεν προσφεύγει, ώστε να αφαιρέσει από τη ΝΔ τη δυνατότητα ενός συντριπτικού προπαγανδιστικού πλήγματος;
ΚΙΝΑΛ
Από τη άλλη η Φώφη έχει βαλθεί να δικαιώσει όσους διαχρονικά εκφράζουν την απαρέσκειά τους για τον ενδημούντα λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ, ενώ απογοητεύει σε σημείο αποστράτευσης, εκείνους που στάθηκαν όρθιοι αντιμετωπίζοντας το μίσος των Συριζαίων και τις κατηγορίες περί «Γερμανοτσολιάδων».
Πολλοί, που ως πρόσφατα της πίστωναν εξαιρετική στρατηγική επαναφοράς της παράταξης, άρχισαν αναρωτιούνται για το αξιολογικό της κριτήριο. Αιτία της αμφισβήτησης το γεγονός πύκνωσε τα όργανα του ΚΙΝΑΛ πρόσωπα των ΜΜΕ, που δεν έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία - μηδέ των Πασόκων. Η μη αποδοχή τους δεν άπτεται της προσωπικής τους ηθικής. Απλώς σε κάποιους αποδίδεται η μομφή ότι στην επαγγελματική τους πορεία καταβύθισαν περαιτέρω την ποιότητα και την αξιοπιστία της δημοσιογραφίας. Σε άλλους το μένος με το οποίο πολέμησαν το ΠΑΣΟΚ στους καιρούς του «ψεκασμού».
Αν όπως φημολογείται δεχθεί στο «Κίνημα» βουλευτή που αυτομόλησε προς τον ΣΥΡΙΖΑ και εκφραζόταν με τα χειρότερα λόγια για το πρώην κόμμα του, δεν θα δώσει καμία εικόνα επανασυσπείρωσης. Αντιθέτως θα δικαιώσει όσους ήδη λένε «το χειρότερο ΠΑΣΟΚ είναι εδώ».
ΠΟΤΑΜΙ
Εξανίσταται Σταύρος γιατί του χρεώνουν ότι τη μια βδομάδα είναι με τον ένα (ΝΔ) την άλλη με τον άλλο (ΣΥΡΙΖΑ). Δεν διερωτάται όμως πόσο το τροφοδοτεί ίδιος, ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Προχθές στο «Θέμα 104,6» παραδέχτηκε πως υπάρχει θέμα αναξιοπιστίας της κυβέρνησης, αλλά υπεραμύνθηκε της παραμονής της στη εξουσία (της αναξιόπιστης), λέγοντας ότι «ο πολιτικός χρόνος της τελειώνει όταν τελειώσει η τετραετία».

Ακόμη και αν το κάνει από απολίτικη θεσμολατρεία, και όχι για να «πιάσει πάγκο», όπως πολλοί του καταλογίζουν, η στάση του αποβαίνει σε πολιτική στήριξη της κυβέρνησης, και διώχνει ψηφοφόρους του Ποταμιού προς τη ΝΔ. Και μετά αναρωτιούνται στο Ποτάμι «τι έχουν τα έρμα (ψηφαλάκια) και ψοφάνε».

Του Γιάννη Σιδέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: