Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Η απόλυτη σταρ της Κροατίας στο Μουντιάλ ήταν γυναίκα - Η πρόεδρος έκλεψε την παράσταση [εικόνες & βίντεο]

Η Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς έκλεψε την παράσταση στο Μουντιάλ (Φωτογραφία: ΑΠΕ/  EPA/MAHMOUD KHALED)

Φορούσε διαρκώς τη φανέλα της εθνικής Κροατίας. 

Παρακολουθούσε με αγωνία τις αναμετρήσεις.

Πανηγύριζε και συγκέντρωνε πάνω της τις κάμερες.

Όσο άδικο κι αν ακούγεται για τους παίκτες και τον προπονητή, που οδήγησαν την ομάδα τους στον τελικό του Μουντιάλ, η απόλυτη σταρ για την Κροατία σε αυτή τη διοργάνωση ήταν η Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς. Ακόμη και μετά τον τελικό...

Αδιαφορώντας για την καταρρακτώδη βροχή, αγκάλιασε και είπε μια κουβέντα σε κάθε ένα ποδοσφαιριστή, τόσο της Κροατίας όσο και της Γαλλίας, πριν από την απονομή του τροπαίου στους «τρικολόρ». Στο τέλος δεν συγκρατήθηκε, το φίλησε πριν το παραδώσει ο πρόεδρος της FIFA στους θριαμβευτές.
Μακρόν και Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς αγκάλιασαν όλους τους παίκτεςΜακρόν και Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς αγκάλιασαν όλους τους παίκτες
Η ιπποτική κίνηση του ΜακρόνΗ ιπποτική κίνηση του Μακρόν
Στιγμιότυπο από την απονομήΣτιγμιότυπο από την απονομή
Στα VIP, με τον Μακρόν, στον τελικόΣτα VIP, με τον Μακρόν, στον τελικό
Τις προηγούμενες ημέρες, είχε «στήσει» πάρτι με τους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια.
Αλλά βέβαια, δεν τους ξέχασε στην ήττα. Βρέθηκε ξανά δίπλα τους, ενώ πήγε και στα αποδυτήρια των Γάλλων με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Και μπορεί η χώρα της να μη στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, αλλά εκείνη σίγουρα έφυγε «νικήτρια» από τη Ρωσία. Η εταιρεία αναλύσεων του Ζάγκρεμπ Mediatoolkit διαπίστωσε ότι τα δημοσιεύματα για τον τελικό του Μουντιάλ αφορούσαν κατά 25% περισσότερο την Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς από οποιονδήποτε άλλο παίκτη της Κροατίας.  Ξεπέρασε ακόμη και τον Λούκα Μόντριτς, που αναδείχθηκε κορυφαίος της διοργάνωσης.
Επιπλέον, κατά 80% τα δημοσιεύματα ήταν θετικά για την πρόεδρο της χώρας που ταξίδεψε στη Ρωσία με δικά της έξοδα, στην οικονομική θέση και αρκετές φορές παρακολούθησε τους αγώνες της Κροατίας από την κερκίδα και όχι τον χώρο των επισήμων. Μάλιστα, έχασε μόνο μία αναμέτρηση, τον ημιτελικό κόντρα στην Αγγλία, επειδή έπρεπε να βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.
«Η παρουσία της στο Μουντιάλ θα μπορούσε να περιγραφεί ως ένα εκτεταμένο προεκλογικό βίντεο», σχολίασε ο δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής Μπόρις Ντεζούλοβιτς. «Χρησιμοποίησε τη διοργάνωση για να ενισχύσει τη στρατηγική της στις δημόσιες σχέσεις, ότι είναι η πρόεδρος του λαού. Είναι κάτι που κάνει τον τελευταίο καιρό στην Κροατία. Αλλά αυτή τη φορά, το... προεκλογικό βίντεο το είδαν δισεκατομμύρια άνθρωποι, σε όλο τον κόσμο», συμπλήρωσε.
Η πρόεδρος της Κροατίας παραδίδει φανέλα της ομάδας στον ΠούτινΗ πρόεδρος της Κροατίας παραδίδει φανέλα της ομάδας στον Πούτιν
Η Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς εξελέγη το 2015, ως το νέο πρόσωπο της Κροατικής Δημοκρατικής Ενωσης (HDZ), έπειτα από τα σκάνδαλα διαφθοράς που είχαν πλήξει το κόμμα τα τελευταία χρόνια. Εχοντας σπουδάσει στο εξωτερικό, με εξαιρετική γνώση αγγλικών και έχοντας διατελέσει σε υψηλόβαθμη πόστο στο ΝΑΤΟ, δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα προβεβλημένα στελέχη του HDZ.

Πηγή: Guardian
Φωτογραφίες: AP
Πηγή: iefimerida.gr 

Σχόλιο Ε Μ ΠΡΟ Σ Μεγάλος σεβασμός στη Πρόεδρο της Κροατίας: 
Δεν έχασε ούτε έναν αγώνα, ταξίδεψε στην οικονομική θέση και βρισκόταν στα περίπτερα μαζί με τους οπαδούς.
Δεν θα λάβει αμοιβή για τις ημέρες που δεν εργάσθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: