Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Ακόμα ένα αριστούργημα της σχολής Βερναρδάκη


Σχετική ÎµÎ¹ÎºÏŒÎ½Î±Η «δημοσκόπηση» της Voxpop είναι πολύτιμη. Όχι σαν καταγραφή της γνώμης των πολιτών αλλά  του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού όπως έγραψαν τα Greek Hoaxes το μέσον που χρησιμοποιήθηκε επιτρέπει αποστολή προσκλήσεων σε επιλεγμένους ενδιαφερόμενους για να απαντήσουν και ο ιδιοκτήτης του Μέσου είναι συριζαίος ράτσας. 
Ο Γιάννης Σκλιάς. Ιδιοκτήτης της μονομετοχικής Voxpop, πρώην υποψήφιος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία και πρώην φοιτητής του πρώην καθηγητή και νυν υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη. Δημιουργού της Σχολής Βερναρδάκη, αφού ο Βερναρδάκης βρισκόταν πίσω και από το σκάνδαλο της Common View. μιας εταιρίας που...
τον περασμένο Σεπτέμβριο παρουσιαζόταν από τα συριζαίικα Μέσα σαν «εταιρεία δημοσκοπήσεων». Μέχρι τα «δημοσκοπικά» συμπεράσματα της να προξενήσουν το ενδιαφέρον και ο Βερναρδάκης να παραδεχθεί ότι δεν ήταν εταιρία δημοσκοπήσεων αλλά «εργαστήριο», το οποίο είχε συγκροτηθεί από «παλιούς άριστους φοιτητές». Μεταξύ των οποίων και τον συνεργάτη στο πολιτικό του γραφείο Στέργιο Τσιαφούλη. 
Με τον Βερναρδάκη  μιλάμε πλέον για αναγεννησιακό δάσκαλο ζωγραφικής. Στου οποίου κάθε έργο συμμετέχουν μαθητές του εργαστηρίου του αλλά η υπογραφή του δασκάλου υπάρχει πάντα. Για να μας θυμίζει ότι αυτή η δημοσκόπηση είναι ένας αυθεντικός Βερναρδάκης. Ο οποίος καταγράφει την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ με τα όνειρα, τις επιθυμίες του και τις απογοητεύσεις του.    
Το πρώτο χαρακτηριστικό των έργων της σχολής Βερναρδάκη είναι ότι η Χρυσή Αυγή σκίζει. 
Τουλάχιστον σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ.  Στην δημοσκόπηση της Common View του περασμένου Σεπτεμβρίου η Χ.Α. ήταν τρίτη με 9,1%., στις Voxpop πάλι Τρίτη με 8.5%. Ρίχνοντας μονίμως στα αυτιά στο ταλαίπωρο ΠΑΣΟΚ, που στην μέτρηση της Common View σαν Δημοκρατική Συμπαράταξη έπαιρνε 5,9% και στις Voxpop σαν ΚΙΝΑΛ 7,4%.
Δεύτερον ο Πάνος Καμμένος μένει στην ίδια τάξη ή εκτός Βουλής. 
Το 1,1% της σχολής Βερναρδάκη της Voxpop ήταν σημαντικά μικρότερο από το 1,8% της δημοσκόπησης της MRB αλλά από και κάθε άλλη μέτρηση.  Δίνοντας την εντύπωση ότι για τον ΣΥΡΙΖΑι ο Πάνος Καμμένος είναι σαν κάτι γέρος θείος που στις οικογένειες  όλοι παρακαλάνε να τον πάρει ο Θεός αλλά έτσι και τον πάρει θα σταματήσει να πέφτει η σύνταξη.
Τρίτον, ότι η σχολή Βερναρδάκη  θα ήθελε να κάνει την σύγκρουση ταξική αλλά δεν τις βγαίνει. 
Μονίμως εμφανίζονται graphs με το τι θα ψηφίσουν  εργοδότες, επαγγελματίες, χαμηλόμισθοι, κονομημένοι και συνταξιούχοι. Με το μαρξιστικό συμπέρασμα να είναι ότι οι χαμηλόμισθοι που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς τον σοσιαλισμό θα συγκρουστούν με τους ανέργους που ψηφίζουν απαντάμ, παπαντάμ ΝΔ.
Τέταρτον, έχοντας παίξει το «σκάνδαλο» της NOVARTIS, την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, φορέσει γραβάτες και προεξοφλήσει την αναστολή στην μείωση των συντάξεων, ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και στις δημοσκοπήσεις της σχολής Βερναρδάκη δεύτερος βγαίνει. Αποδεικνύοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι ήταν τα πρόβατα, που ότι μπορούσαν έκαναν αλλά ο βοσκός και το μαντρί. Ο Τσίπρας και το κόμμα.  

Του Αντώνη Πανούτσου

Δεν υπάρχουν σχόλια: