Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Προ των ευθυνών του για το ξεπούλημα της Μακεδονίας, έφερε τον «παρατηρητή» ΠτΔ Παυλόπουλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης [Video]

Σε μία σημαντική κίνηση θεσμικού χαρακτήρα προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης του στο προεδρικό μέγαρο με τον Προκόπη Παυλόπουλο, με φόντο τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το Σκοπιανό.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα να παρέμβει, ώστε το κείμενο της συμφωνίας να πάει προς συζήτηση στη Βουλη και να διαπιστωθεί αν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του σώματος. Όλα αυτά βεβαίως πριν υπάρξουν οι τελικές υπογραφές...
Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός δε διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση, κάτι που χαρακτήρισε πρωτοφανές για τα συνταγματικά μας δεδομένα. Η διαπίστωση αυτή εδράζεται στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δε διαθέτει την εξουσιοδότηση του υπουργικού του συμβουλίου προκειμένου να δεσμεύσει τη χώρα μέσα από μία διεθνή συμφωνία.
Αναλυτικά, ο διάλογος μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες:
«Πρόκειται για μία βαθιά προβληματική συμφωνία. Όχι μόνο γιατί περιέχει την εκχώρηση της “μακεδονικής” ταυτότητας και εθνότητας, κάτι το οποίο δεν είναι αποδεκτό αλλά γιατί ο κ. Τσίπρας δε διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση για να υπογράψει την συμφωνία, από την στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος δεν συμφωνεί.
Ο πρωθυπουργός χωρίς ξεκάθαρη εντολή δημιουργεί μία πραγματικότητα που δε θα μπορεί να αλλάξει.
Κύριε πρόεδρε, θα ήθελα να παρέμβετε ώστε να έρθει στη Βουλή η συμφωνία πριν υπογραφεί για να διαπιστωθεί αν το κοινοβούλιο την περιβάλλει με την εμπιστοσύνη της. Είναι το ελάχιστο το μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας. Εγώ θα εξαντλήσω όλα τα μέσα που έχω στη διάθεσή μου ώστε να γίνει αυτή η συζήτηση αλλά και εσείς μπορείτε να παρέμβετε», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Να είσθε βέβαιος ότι με πλήρη σεβασμό του Συντάγματος θα πράξω αυτό το οποίο μου αναλογεί, αλλά με πλήρη τήρηση του Συντάγματος», ήταν η απάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: