Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Τι πήγες και ψήφισες ρε Μήτσο;


Αποτέλεσμα εικόνας για Τι πήγες και ψήφισες ρε Μήτσο;Έχουμε κι εμείς τα εθνίκια τις άσχημές μας, αλλά σε αυτό το σημείο δεν θα φτάναμε! 
Όχι, ρε φίλε! Δεν θα βγάζαμε αυτό το τσίρκο. 
Τι πήγες και έκανες Μήτσο; 
Τι πήγες και ψήφισες, αγόρι μου; Τα παιδιά σου δεν τα λυπήθηκες, το βιος σου δεν το υπολόγισες. Και τώρα τι κάνουμε Μήτσο; Ασφαλιστικά μέτρα στον Λαζόπουλο που σου καταχράστηκε το όνομα;...


Δεν μας αφήνουν τα παιδιά σε ησυχία. Κάθε μέρα που ξημερώνει μαθαίνουμε και κάτι νέο. Ο ένας λέει ότι ο Παύλος Μελάς, ο φίλος της γιαγιάς του Αντώνη, πολεμούσε παρέα με τους Σλαβομακεδόνες απέναντι στους Βούλγαρους κομιτατζήδες. Κι άντε τώρα να εξηγήσεις στους πολιτικούς απογόνους της Μακεδονίας του Αιγαίου ότι την εποχή εκείνη και οι Σλαβομακεδόνες πίστευαν ότι είναι Βούλγαροι. Είχε την πειθώ ο Παύλος και είχε πάρει κάποιους με το μέρος μας, αλλά δεν θα πούμε τώρα ότι το VMRO ήταν χωρισμένο σε Σλάβους Εξωτερικού και Εσωτερικού! Δεν είναι όλα τα πράγματα στην λογική Βοράς – Νότος. Ούτε και έχουμε κοινή ιστορική κληρονομιά με τους Σλαβομακεδόνες.

Άντε τώρα εθνίκι, εσύ που σκέφτεσαι ότι κάποια εποχή ο Αλέξανδρος ο Μέγας πατούσε τα πόδια του στην γη της Μακεδονίας, να κάνεις ένα επαναληπτικό μάθημα. Κατά τον Μέγα τον Καρανίκα, η γη της Μακεδονίας ήταν γεμάτη έλη και έτσι δεν μπορούσε να πατήσει ο Αλέξανδρος. Μύθος, λέει ο Αλέξανδρος. Έτσι είναι Μήτσο μου. Η κάθε εποχή έχει τους άνδρες που επιλέγει. Τα χρόνια τα παλιά οι Μακεδόνες είχαν τον Μέγα Αλέξανδρο. Εμείς τον Μέγα Καρανίκα.

Διότι, Μήτσο μου, δεν χρειάζεται πλέον να στέλνεις τα παιδιά σου στα φροντιστήρια και να ανησυχείς για το μέλλον τους. Η ανάπτυξη είναι ήδη εδώ. Κάνναβη, Μήτσο μου. Αν πιστέψουμε τους αριθμούς του Καρανίκα, θα βγάζουμε πιο πολύ ιατρική Κάνναβη και από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η αλήθεια είναι Μήτσο ότι έχουμε τα σωστά εδάφη!

Αυτή είναι η Ελλάδα του μέλλοντος που ψήφισες! Θα καλλιεργούμε κάνναβη στα μπαλκόνια μας και θα γίνουμε ζάμπλουτοι. Να μην σου πω ότι θα νοικιάζουμε κατευθείαν τα σπίτια μας στους αλλοδαπούς που θα θέλουν να βιώσουν το «από την παραγωγή στην κατανάλωση». Airbnb το λένε αυτό Μήτσο.

Κι ύστερα θα κατεβαίνουν οι τουρίστες στις πλατείες, όπου κάθε βράδυ θα έχουμε στημένες τις κλούβες της αστυνομίας και τα παιδιά θα πετάνε βόμβες μολότοφ και θα εξασκούνται στην επανάσταση. Επαναστατικός τουρισμός λέγεται αυτό Μήτσο μου.

Και δεν θα μπορείς, Μήτσο μας, να βγάλεις κουβέντα. Έτσι και τολμήσεις να διαμαρτυρηθείς, να πεις ότι κάτι απ’ όλα αυτά δεν σου αρέσει, θα έρχεται ο Ρουβίκωνας, Μήτσο μας. Για να σου θυμίζει τι ακριβώς ψήφισες.

Τι πήγες και έκανες ρε φίλε;

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: