Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Πρόταση Μομφής κατέθεσε ο Κ. Μητσοτάκης: Κ. Τσίπρα μετατρέψτε, αν τολμάτε, την πρόταση μομφής σε πρόταση εμπιστοσύνης

«Ο πατριωτισμός αφορά πρωτίστως τα εθνικά θέματα και είναι αδιαπραγμάτευτη η υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας» 

τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Βουλή ανακοινώνοντας την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό.
Στην συνέχεια πρόσθεσε:
«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήρθαν στην εξουσία με ψέμματα. Η Ελλάδα διολισθαίνει και δεν υπάρχει προηγούμενο κυβέρνησης η οποία χωρίς λαϊκή αποδοχή να πραγματοποιεί επιζήμιους χειρισμούς για την οικονομία και τα εθνικά θέματα.
Την ίδια ώρα που συζητάμε το 4ο Μνημόνιο ο κ. Τσίπρας θέλει να δεσμεύσει την χώρα με τετελεσμένα. εχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι αυτός ο συγχρονισμός δεν είναι τυχαίος. Είναι συνειδητή σας επιλογή. Για να στρέψετε τα φώτα μακριά από τα επώδυνα μέτρα του μνημονίου. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ανταλλάσσετε τα εθνικά θέματα με μια κατανόηση από τους εταίρους μας. Εμείς θέλουμε λύση στο θέμα αυτό. Θέλουμε σταθερότητα στα Βαλκάνια. Αλλά μια λύση που δεν θα θίγει τα εθνικά μας συμφέροντα.
Έρχεται η στιγμή που πρέπει να πει κανείς το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι. Ακουσα τον κ. Τσίπρα να έχει το θράσος να πλέξει το εγκώμιο του Κώστα Καραμανλή. Εκεί που ο Καραμανλής είπε όχι, εσείς λέτε ναι.
Και τότε όπως και τώρα ασκήθηκαν διεθνείς πιέσεις. Εγινε όμως αυτό που συμφέρει την πατρίδα μας. Αποτελεί χρέος μου να κάνω ότι μπορώ να το αποτρέψω. Η συμφωνία Τσίπρα – Ζαεφ είναι μια κακή συμφωνία. Είναι μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση. Αλλά, ακόμα και γι αυτό το θέμα είπατε ψέμματα.
Ακόμη και τώρα λέτε ψέματα. Που υπάρχει το Severna Makedonia που καταθέσατε στην Βουλή; Για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Ακόμα και ο κ. Κουτσούμπας το είπε. Θα τον πείτε και αυτόν ακροδεξιό; Δεν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο έτσι ο γεωγραφικός προσδιορισμός του ονόματος. Με την συμφωνία που έχετε καταθέσει στην Βουλή το Κράτος παίρνει γεωγραφικό προσδιορισμό. Ο λαός του όχι.
Αρκετές πληγές πρέπει να επουλώσουμε ως χώρα και δεν χρειάζεται να ανοίξουμε άλλη μια ιδίως στην Βόρεια Ελλάδα. Δεν θα διχάσουμε τους Ελληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Το πρόβλημα των Σκοπίων δεν θα γίνει δικό μας πρόβλημα.

Ο κυβερνητικός εταίρος διαφωνεί με την συμφωνία με τρόπο ανοικτό και προκλητικό. Ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται στις Πρέσπες να υπογράψει μαι συμφωνία χωρίς να διαθέτει καν την ομόθυμη στήριξη του υπουργικού του συμβουλίου, το οποίο δεν συνεδρίασε καν. Που το συζητήσατε; Στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου ή στην Κουμουνδούρου που ήθελαν το Μακεδονία σκέτο;
Θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα που μου παρέχει το Σύνταγμα. Το μέλλον της πατρίδας δεν μπορεί να υποθηκευθεί από μια κακή συμφωνία. Είναι ανεύθυνο και ανέντιμο η χώρα να παραδίδει την κυβέρνηση και την χώρα για να μην παραδώσει την εξουσία. Ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε να ζητήσει την εξουσιοδότηση της Βουλής. Ο Καμμένος είναι υπουργός μόνο για τα ταξίδια.
Υπο τις παρούσες συνθήκες η ΚΟ της ΝΔ καταθέτει αμέσως μετά την λήξη αυτής της συζήτησης πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Προκαλώ τον κ. Τσίπρα που κρύβεται αν τολμά να μετατρέψετε την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή σας. Έτσι έκαναν όλοι οι προκάτοχοί σας για να επιβεβαιώσουν την θετική ψήφο της Βουλής προς την κυβέρνησή τους και να δούμε αν υπάρχουν 154 βουλευτές που θα πουν ναι στην υπογραφή που θα βάλετε εσείς στις Πρέσπες».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή με την παρατήρηση ότι ο πρωθυπουργός δεν θα λάβει το λόγο για να υπερασπιστεί το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι «αυτό δείχνει με πόσο πάθος υπερασπίζεστε τα μέτρα που επιβάλλετε στον ελληνικό λαό».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ τελειώνει την θητεία της όπως την ξεκίνησε. Με ψέματα» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας ότι μπορεί ο τίτλος του νομοσχεδίου να είναι Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αλλά «η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για 4ο μνημόνιο το δεύτερο που φέρει τις υπογραφες Τσίπρα-Καμμένου.
Δεσμεύει την χώρα για πολλά χρόνια χωρίς νέα χρηματοδότηση αλλά με δέσμευση της περιουσίας. Μείωνει μισθούς και συντάξεις και το αφορολόγητο. καταργεί ότι έχει μεινει από το ΕΚΑΣ και το ΦΠΑ στα νησία. Όλα αυτά πέφτει σε μια τραυματισμένη κοινωνία.
Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Η κύπρος αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια αθροιστικά 9,3% και η Ελλάδα 0,9%. Η κυβέρνηση υστερεί ακόμα και προς τον ίδιο της εαυτό. Κάθε πέρυσι και καλύτερα. Αν συγκρίνεται το περσυνο με φετινό Μεσοπρόθεσμο θα διαπιστώσετε ότι το ΑΕΠ είναι μικρότερο από αυτό που προβλέπατε πέρυσι».
«Δεν πιστεύετε ούτε εσείς τις προβλέψεις σας και τις αναθεωρείτε προς τα κάτω. Η κοινωνία έχει πληρώσει ακριβά αυτή την κυβέρνηση. Το που θα βρισκόμασταν σήμερα αν δεν μεσολαβούσε η καταστροφική σας διακυβέρνηση το συνειδητοποιούμε κοιτώντας την Κύπρο Πορτογαλία που δανείζονται με χαμηλά επιτόκια ενώ η Ελλάδα σέρνεται. Η κυβέρνηση έπνιξε τους έλληνες σε φόρους. Τσακισε με φόρους την ανάπτυξη.
Επιτέθηκε με ανήθικο ταξικό διαθέσιμο εισόδημα της μεσαίας τάξης για να δημιουργήσει το περίφημο υπερπλεόνασμα. Δημιουργήσατε μια μεγάλη μάζα απελπισμένων. Ενας στους δύο χρωστά στην εφορία. Σχεδόν 2 εκατ συμπολίτες αδυνατούν να ρυθμίσουν οφειλές 500 ευρώ. Με την ψήφο της κυβερνώσας αριστεράς και τυχοδιωκτικών ΑΝΕΛ έρχεται 4ο μνημόνιο» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τους μεγάλους χαμένους από τα μέτρα που ψηφίζει η κυβέρνηση αποδομώντας τη ρητορική ότι «δήθεν έρχεται το τέλος των Μνημονίων».

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ:

– Οι συνταξιούχοι σε λίγους μήνες θα χάσουν έως 2 συντάξεις. Σε χειρότερη θέση 500.000 συνταξιούχοι δημοσίου που θα χτυπηθούν τριπλά.
– Το αφορολόγητο για αγρότες συνταξιούχους μειώνεται σε 5.680 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά επι δικών σας ημερών θα πληρώσουν φόρο συμπολίτες μας που καλούνται να τα φέρουν πέρα με μισθούς 500 ευρώ το μήνα.
– Καταργείται οριζοντίως η έκπτωση φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες
– Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε φτωχότερες συνοικίες. Εσείς που θα καταργούσατε τον ΕΝΦΙΑ τον αυξάνετε ακόμα και σε φτωχότερες γειτονιές. Ένα εκατομμύριο ιδιοκτητών θα πληρώσουν περισσότερα. Ένα διαμέρισμα στην Νίκαια 15ετίας θα πλήρωνε 300 ευρώ ΕΝΦΙΑ και θα πληρώσει 400 ευρώ. Είναι μικρή η άυξηση αυτή κ. τσακαλώτε. Μιλάτε εσείς κ. Τσακαλώτο που λέγατε ότι θα καταργήστε τον ΕΝΦΙΑ; Δεν ντρέπεστε να διακόπτετε; Εχετε την φωλιά σας λερωμένη.

Η κριτική του κ. Μητσοτάκη συνεχίστηκε για το θέμα του ενέχυρου της δημόσιας περιουσίας για 25 δισ. ευρώ μεσω του υπερταμείυ που συγκροτήθηκε με υπογραφή Τσίπρα Καμμένου. «Η προπαγάνδα σας μιλά για επαναδιατύπωση παλιάς διάταξης. Όμως η δέσμευση αυτή συνδέεται με την ανακαιφαλαιοποίηση των τραπεζών» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Οι άνθρωποι που το 2014 αποκαλούσαν αιματοβαμμένα τα πλεονάσματα 3% εως 4,5% για 3 χρόνια τώρα αλυσοδένουν την χώρα με πλεονάσματα 3,5%εως 5,22% για πολλά χρόνια. Τι έλεγε ο Τσίπρας ; Είναι απολύτος αδύνατο έλεγε ο Τσίπρας να διατηρηθούν για πολλα χρόνια εκτός αν θέλουμε να πνίξουμε την ελληνική οικονομία. Αυτό κάνατε με την δική σας πολιτική» επέμεινε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: