Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Για σένα προπονείται ο Ρουβίκωνας, Κυριάκο…


Αποτέλεσμα εικόνας για ΡουβίκωναςΣύντροφοι κομμουνιστές, μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι υπογράφετε ένα νέο μνημόνιο. Σύντροφοι νεοδημοκράτες, μην πιστεύετε ψευδαισθήσεις ότι αυτοί εδώ θα σας αφήσουν να κυβερνήσετε όπως τους αφήσατε εσείς. 
Τι νομίζετε, ότι οι Ρουβίκωνες κάνουν τώρα κάτι; 
Προπόνηση κάνουν Κυριάκο για σένα! Για να σε συναντήσουν πρόσωπο με πρόσωπο, κατά πως έλεγε και ο άλλος στα social...
 

Από την θεωρία της αριστερής παρένθεσης περνάμε με την ίδια ελαφρότητα σε εκείνη της δεξιάς. Και ναι μεν τα περί αριστερής παρένθεσης αποδείχτηκαν μία φάρσα, αλλά για εκείνο της δεξιάς παρένθεσης μην παίρνετε και όρκο. Η βιωσιμότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα κριθεί από το κατά πόσο θα είναι έτοιμη να ξεριζώσει τα ναρκοπέδια του Αλέξη Τσίπρα. Και το μεγαλύτερο απ’ αυτό θα είναι ο πόλεμος στο πεζοδρόμιο. 

Κι εσείς σύντροφοι σοσιαλδημοκράτες μην κάνετε τους έκπληκτους! Αυτός ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός θα είναι και στο μέλλον. Ένα κόμμα βγαλμένο από τις πιο σκοτεινές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας μας. Ο «ακτιβισμός» του Ρουβίκωνα δεν είναι η εξαίρεση, είναι το απόσταγμα της αντίληψης που έχουν οι άνθρωποι αυτοί για την πολιτική δράση. Προσπαθώ να σκεφτώ τα σχόλια των μελών του Ρουβίκωνα την ώρα που θα επιστρέφουν από κάποια καταδρομική τους επίθεση και θα διαβάζουν για χαλάρωση Μαραντζίδη… 

Μπήκαμε στην κρίση με τις πλατείες, τις κρεμάλες και τους οπαδούς του… μεσαίου χώρου που απειλούσαν να εισβάλλουν στην Βουλή με αλαλαγμούς του τύπου «να καεί το μπ@@@@@λο η Βουλή» και απ’ ότι φαίνεται θα βγούμε με «ακτιβισμό» της άκρας των άκρων της Αριστεράς. 

Πολύ φοβόμαστε ότι στην Ελλάδα θα ζήσουμε στιγμές που η Ευρώπη τις έχει βιώσει στην δεκαετία του ‘ 70. Στην Ιταλία με τις Ερυθρές Ταξιαρχίες και τους φασίστες στον δρόμο. Κοινό τους εχθρός ο αστός. 

Θα μπορέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αντιμετωπίσει αυτό που έρχεται; 

Θα έχει την αποφασιστικότητα που απαιτείται για να μην πέσει στην παγίδα της «ανάφλεξης» ενός νέου 2008; 
Η εφαρμογή του Νόμου θα πρέπει να είναι το άλφα και το ωμέγα. Ούτε ένα βήμα πίσω σε αυτή την λογική. Κι ας εκβιάζουν κι ας σπάνε βιτρίνες κι ας απειλούν την Δημοκρατία. 
Είδαμε που οδήγησε η απάθεια του 2008. Δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνει άλλη φορά κάτι τέτοιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: