Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Άγρια κόντρα για το ταξίδι Καμμένου στο Μονακό - Τα φουσκωτά, τα μοντέλα και οι... ξαπλώστρες [βίντεο]

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει με αφορμή το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στο Μονακό / Φωτογραφία: Eurokinissi

Πολιτική θύελλα με οξύτατες αντιπαραθέσεις και βαρύτατους χαρακτηρισμούς έχει ξεσπάσει με αφορμή το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στο Μονακό, αλλά και με τα όσα έγραψε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας στο twitter.

Η κόντρα ανάμεσα σε ΝΔ και ΑΝΕΛ ξεκίνησε όταν 5 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν ερώτηση για το ταξίδι αναψυχής του κ. Καμμένου για να παρακολουθήσει το grand prix στο Μονακό και εκείνος απάντησε με ένα tweet φωτογραφίζοντας συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ... 
Χθες, η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή καλώντας τον κ. Καμμένο να απαντήσει προσωπικά αν η «προκλητική συμπεριφορά» του, όπως την χαρακτηρίζουν «συνάδει με το ρόλο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά περίοδο που διανύει η χώρα». Την ερώτηση υπογράφουν Βασίλης Κικίλιας, Σπυρίδων Αδωνις Γεωργιάδης, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Δημήτρης Κυριαζίδης. 
Η ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ:
«ΠΡΟΣ:  Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο
ΘΕΜΑ:  Προκλητική συμπεριφορά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας
Σε μια εποχή τόσο μεγάλης κρίσης, όπου δοκιμάζεται η δυνατότητα των Ελλήνων να επιβιώσουν από την άγρια λιτότητα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εμφανίζεται να κάνει τουρισμό στο Πριγκιπάτο του Μονακό. Φροντίζει δε να τροφοδοτεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με φωτογραφικό υλικό, αλλά και με την πρόσκληση που έλαβε για τη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε επ’ αφορμή του αγώνα της Φόρμουλα 1.
Την ίδια ώρα, δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν κρατούμενοι για 91η μέρα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, ενώ εκκρεμεί μια σειρά θεμάτων, αρμοδιότητας του κ. Καμμένου, που άπτονται της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας.
Επειδή:
   Αποτελεί πρόκληση απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό που αγωνιά για το αν θα καταφέρει να εξασφαλίσει τα προς το ζειν, να παρακολουθεί τον κυβερνητικό εταίρο να αμελεί τα καθήκοντά του για να παρακολουθήσει έναν αγώνα Φόρμουλα 1,
   Παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται ήδη στον τέταρτο μήνα φυλάκισης στην Τουρκία και η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να αδρανεί,
   Η άμυνα και η ασφάλεια της χώρας απαιτούν συνεχή επαγρύπνηση, ιδιαίτερα δε σε μια εποχή έντονης τουρκικής προκλητικότητας,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Η προκλητική συμπεριφορά σας, συνάδει με το ρόλο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά περίοδο που διανύει η χώρα;
Οι ερωτώντες βουλευτές,
Βασίλειος Κικίλιας
Σπυρίδων Άδωνις Γεωργιάδης
Αναστάσιος Δημοσχάκης
Απόστολος Βεσυρόπουλος
Δημήτριος Κυριαζίδης».

Αμέσως ήρθαν οι οργισμένες αντιδράσεις από τους βουλευτές της ΝΔ. Τόσο ο Αδωνις Γεωργιάδης, όσο και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης απάντησαν στον Πάνο Καμμένο με τον τελευταίο να απαντάει μέσω twitter, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε παρέμβαση στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και ήρθε σε σφοδρή αντιπαράθεση με την εκπρόσωπο Τύπου τον ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου. 
Καβγάς εκτός ορίων Γεωργιάδη-Παπαδοπούλου: Τα φουσκωτά και οι βίζιτες
Σχολιάζοντας το ταξίδι του Πάνου Κάμμενου στο Μονακό και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου μίλησε για «ιδιωτική επίσκεψη» και αμέσως επιτέθηκε σε όσους τον κατηγορούν λέγοντας:
«Μιλούν για προκλητική συμπεριφορά βουλευτές οι οποίοι φημίζονται για τα συχνά ταξίδια τους στη Μύκονο, για ταξίδια -ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε κότερο με τον κ. Πρετεντέρη, δημοσιογράφο».
Στο άκουσμα του ονόματός του ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε να παρέμβει στην εκπομπή.
«Δεν βρισκόμουν σε κανένα κότερο του κ. Πρετεντέρη στη Μύκονο, βρισκόμουν σε ένα φουσκωτό. Ένα φουσκωτό το οποίο κοστίζει περίπου το 1/50 απ' όσο το σκάφος του αρχηγού της. Όμως δεν είναι το ζήτημα εκεί. Εγώ δεν είμαι υπουργός άμυνας της χώρας, ούτε βρέθηκα ως υπουργός στο φουσκωτό του κ. Πρετεντέρη. Εγώ βρέθηκα στο φουσκωτό του κ. Πρετεντέρη ως βουλευτής της αντιπολίτευσης. Όμως ο κ. Καμμένος βρέθηκε στο Μονακό να ζει τη μεγάλη ζωή ενώ είναι υπουργός Άμυνας της Ελλάδος και ενώ δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν αιχμάλωτοι στην Τουρκία και το έκανε την ίδια στιγμή που ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται να παραδώσει το ιερό όνομα της Μακεδονίας. Όταν λοιπόν τα κάνει όλα αυτά ο κ. Καμμένος νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνετε ότι είναι συνταγματικά κατοχύρωμένο δικαίωμά μας να κάνουμε ερώτηση».
Η Μανταλένα Παπαδοπούλου απάντησε στα όσα είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης «Πήγε ταξίδι με εκπρόσωπο της 4ης εξουσίας», προκαλώντας την έκρηξη του αντιπροέδρου της ΝΔ.
«Δεν είναι χυδαιότητα το τουίτ το χθεσινοβραδυνό του κ. Καμμένου;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Αμα σας πει κάποιος στο τουίτερ ότι κάνετε βίζιτα, θα σας άρεσε αυτό;» ήταν το ερώτημα του κ. Γεωργιάδη. «Εκπροσωπείτε και υπερασπίζεστε αυτή τη χυδαιότητα, ντροπή σας» συνέχισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Η απάντηση από την εκπρόσωπο Τύπου των ΑΝΕΛ ήταν «κάποιο λόγο έχει που τα έγραψε αυτά. Δεν θα μας κάνετε εσείς υποδείξεις. Εσείς εκχυδαϊσατε την πολιτική ζωή» με τον Αδωνι Γεωργιάδη να επισημαίνει «εκπροσωπείτε τη χυδαιότητα του αρχηγού σας» και συμπλήρωσε:
«Χαβούζα θα την κάνει ο Καμμένος την Ελλάδα;». 
Και η άγρια κόντρα συνεχίστηκε. «Θα μας μιλήσει ο Άδωνις για χυδαιότητα» απάντησε η Μανταλένα Παπαδόπουλου. «Όταν ωρύεστε δεν σας ακούμε», συνέχισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να ηρεμήσει. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: