Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Το τελευταίο γεύμα 20 διάσημων προσωπικοτήτων

Το να μάθουμε ποιο ήταν το τελευταίο γεύμα κάποιων διάσημων είναι σχετικά μακάβρια επιθυμία αλλά παρόλα αυτά ασκεί κάποια γοητεία σε όλους μας σχεδόν.
Κάποιοι από εμάς έχουμε αναρωτηθεί κιόλας τι θα θέλαμε να φάμε εάν ξέραμε ότι θα είναι το τελευταίο μας γεύμα. Δείτε τι έφαγαν 22 διάσημες προσωπικότητες πριν πεθάνουν.
Σωκρατης
Το 399 π.Χ ο Σωκράτης ήπιε το κώνειο, έχοντας καταδικαστεί σε θάνατο από το Δικαστήριο της Ηλιαίας, που αποτελούνταν από 500 Αθηναίους πολίτες, με τις κατηγορίες της αμφισβήτησης και ασέβειας των θεών και τη διαφθορά των νέων της πόλης της Αθήνας.
Κλεοπατρα...
Στις 12 Αυγούστου του 30 π.Χ. στην Αλεξάνδρια της Αιγύπτου, η Κλεοπάτρα κοιτούσε τον άντρα της, τον Μάρκο Αντώνιο να αφήνει την τελευταία του πνοή (έχοντας μόλις πιει ένα ποτήρι κρασί). Η απελπισμένη Κλεοπάτρα λέγεται, έφαγε στη συνέχεια μια χούφτα σύκα και είτε ήπιε κάποιο δηλητήριο είτε έβαλε να την τσιμπήσει κάποιο φίδι για να πεθάνει.
Ναπολεων Βοναπαρτης
Στις 5 Μαίου του 1821, και ενώ βρισκόταν στην εξορία, ο μεγάλος αυτοκράτορας της Γαλλίας έφαγε συκώτι, παιδάκια, νεφρά σοτέ, αυγά με κρέμα και σκορδόψωμο με ψημένες ντομάτες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.
Αβρααμ Λινκολν
Στις 14 Απριλίου του 1865, πριν πάει στο θέατρο να παρακολουθήσει την παράσταση «Our American Cousin», ο Λίνκολν έφαγε σούπα, πέρδικα γεμιστή με κάστανα, χτένια και κουνουπίδι με σάλτσα τυριού.
Ρασπουτιν
Νωρίς το πρωινό της 30ης Δεκεμβρίου του 1916, ο Γκριγκόρι Ρασπούτιν έτρωγε κέικ με μέλι, μαύρο ψωμί και διάφορα ρωσικά ορεκτικά (τα οποία ήταν δηλητηριασμένα) στο σπίτι του πρίγκιπα Φέλιξ Γιουσούποφ στην Αγία Πετρούπολη. Όταν οι δολοφόνοι του διαπίστωσαν ότι το δηλητήριο δεν έπιανε, ο Γιουσούποφ και οι συνεργοί του τον πυροβόλησαν πολλές φορές και πέταξαν το πτώμα του στο ποτάμι.
Στρατηγος Καστερ
Στις 25 Ιουνίου του 1876, ο στρατηγός Κάστερ έφαγε βουβαλίσια μπριζόλα, φασόλια, ψητό άγριο καλαμπόκι και κότα πριν κατατροπωθεί από τους Σιου και τους Σεγιέν.
Αδολφος Χιτλερ
Στις 30 Απριλίου του 1945, κρυμμένος στο καταφύγιό του κάτω από τα συντρίμμια του Βερολίνου, ο Χίτλερ έφαγε σπαγγέτι με μια «ελαφριά σάλτσα» (κάποιοι από τους βιογράφους του ισχυρίζονται ότι έφαγε λαζάνια), χωρίς κρέας καθώς ήταν χορτοφάγος. Λίγο μετά το γεύμα του (το οποίο προφανώς δεν είχε δοκιμάσει πρώτα ο δοκιμαστής του), ο Χίτλερ και η Εύα Μπράουν, οι οποίοι είχαν παντρευτεί πριν περίπου 40 ώρες, αποσύρθηκαν σε ένα δωμάτιο και αυτοκτόνησαν.
Μαχατμα Γκαντι
Το βραδάκι της 30ης Ιανουαρίου του 1948, ο Γκάντι απόλαυσε ένα από τα συνηθισμένα του υγιεινά γεύματα —κατσικίσιο γάλα, μαγειρεμένα λαχανικά, πορτοκάλια και ένα μείγμα με τζίντζερ, λεμόνια και βούτυρο περασμένο από σουρωτήρι και αλόη — πριν δολοφονηθεί από τον εθνικιστή Nathuram Godse.
Τζειμς Ντιν
Στις 30 Σεπτεμβρίου του 1955, λίγες ώρες πριν το μοιραίο τροχαίο με την Porsche Spider που είχε, ο ηθοποιός λέγεται ότι σταμάτησε σε ένα εστιατόριο που υπήρχε πάνω στο δρόμο και έφαγε ένα κομμάτι μηλόπιτα με ένα ποτήρι γάλα.
Ερνεστ Χεμινγκγουει
Στις 2 Ιουλίου του 1961, στο σπίτι του στο Κέτσαμ του Άινταχο ο μεγάλος συγγραφέας έφαγε μπριζόλα, ψητή πατάτα, σαλάτα του Καίσαρα και μάλλον μια γερή δόση από το αγαπημένο του Μπορντό πριν αυτοκτονήσει με όπλο.

Τζον Φ. Κενεντι
Στις 22 Νοεμβρίου του 1963 ο Κένεντι έφαγε πρωϊνό στο δωμάτιό του στο Ξενοδοχείο Hotel Texas. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του σεφ, ο Αμερικανός πρόεδρος πήρε «καφέ, πορτοκαλάδα, δύο βραστά αυγά (βρασμένα πέντε λεπτά), φρυγανισμένο ψωμι και μαρμελάδα».

Τζιμι Χεντριξ
Στις 8 Σεπτεμβρίου του 1970, γύρω στις 3 το μεσημέρι, η σύντροφος του Τζίμι Χέντριξ, Μόνικα Ντάνεμαν του ετοίμασε ένα σάντουιτς με τόνο στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο. Στις 11:27 ο βιρτουόζος της κιθάρας βρέθηκε μόνος και αναίσθητος. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ήταν μόλις 27 ετών.

Ελβις Πρισλει
Στις 16 Αυγούστου του 1977 ο Βασιλιάς έφαγε τέσσερεις μπάλες παγωτό και έξι μπισκότα σοκολάτας στην έπαυλή του στο Μέμφις. Μετά από αυτό πήγε στο κρεβάτι του. Λίγες ώρες αργότερα σηκώθηκε να πάει στο μπάνιο όπου και έπαθε καρδιακή προσβολή.

Τζον Λενον
Στις 8 Δεκεμβρίου του 1980, ο Λέννον έφαγε ένα σάντουιτς με κορν μπιφ με το σκεπτικό να φάει κανονικό γεύμα στο σπίτι του. Δυστυχώς καθώς επέστρεφε, δολοφονήθηκε από τον Mark David Chapman έξω από το διαμέρισμά του.
Τζον Μπελουσι
Τη νύχτα της 5ης Μαρτίου του 1982, ο ηθοποιός έφαγε ένα μπολ φακές σε εστιατόριο στο Λος Άντζελες και στη συνέχεια επέστρεψε στο ξενοδοχείο του όπου και πέθανε από υπερβολική δόση

Πριγκιπισσα Νταιανα
Την 31η Αυγούστου του 1997, πριν το τραγικό δυστύχημα, η Νταιάνα έφαγε γλώσσα αλά Ντένβερ, τεμπούρα λαχανικών και μια ομελέτα με μανιτάρια και σπαράγγια στο εστιατόριο L’ Espadon του Ritz στο Παρίσι.

Φρανκ Σινατρα
Στις 14 Μαίου του 1998, στο Λος Άντζελες ο θρύλος Σινάτρα έφαγε με τη γυναίκα του ένα τοστ με τυρί, πριν πεθάνει στα 82 του.

Τζουλια Τσαιλντ
Στις 13 Αυγούστου του 2004 η διάσημη σεφ έφαγε ένα μπολ με κρεμμυδόσουπα πριν πεθάνει στα 92 της χρόνια.

Σανταμ Χουσειν
Στις 30 Δεκεμβρίου του 2006 ο πρώην πρόεδρος του Ιράκ εκτελέστηκε με απαγχονισμό. Πριν πεθάνει έφαγε βραστό κοτόπουλο με ρύζι και ζεστο νερό με μέλι. Του πρόσφεραν και τσιγάρα αλλά αρνήθηκε.

Μαικλ Τζακσον
Στις 25 Ιουνίου του 2009 ο βασιλιάς της ποπ έφαγε στήθος κοτόπουλο με σαλάτα σπανάκι πριν πεθάνει από οξεία δηλητηρίαση από παυσίπονα και ηρεμιστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: