Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Ειδικό δικαστήριο για τους σκευωρούς της Novartis προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Ειδικό δικαστήριο για τους σκευωρούς της υπόθεσης της Novartis προανήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής την υπόθεση Novartis ως πολιτική σκευωρία και επιχείρηση να στηθεί παρακράτος των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στη Δικαιοσύνη.
Η αξιωματική αντιπολίτευση αποχώρησε από την αίθουσα της Βουλής με τον πρόεδρο του κόμματος να λέει απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό «μείνετε να ψηφίσετε με τη Χρυσή Αυγή»...
Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, προσφώνησε ως Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, καλώντας τον στο βήμα, είπε:
«Είχα μιλήσει για πολιτική σκευωρία. Είχα καταγγείλει το παρακράτος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το παρακράτος που επιχειρείται να στηθεί στην δικαιοσύνη. Ωμή παραβίαση των αρχών και κανόνων του κράτους δικαίου».

«Με μεθοδεύσεις ενοχοποιήθηκαν και συκοφαντήθηκαν δύο τέως πρωθυπουργοί, ο Ευρωπαίος επίτροπος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και έξι πρώην υπουργοί. Ήρθαν για δεύτερη φορά σε τρεις μήνες να υπερασπιστούν την αθωότητά τους και για δεύτερη φορά ο κ Τσίπρας ενορχηστρωτής αυτής της σκευωρίας δεν είχε το θάρρος να καθίσει και να τους ακούσει. Κρύφτηκε στο γραφείο του.
Είχα προτείνει δράσεις συγκεκριμένες για την αντιμετώπιση των υποθέσεων στο χώρο του φαρμάκου. Δεν έγινε τίποτα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Οι άθλιες συμμορίες συνεχίζουν την δράση τους εκμεταλλευόμενες τον πόνο των πολιτών λόγω της αδιαφορίας της κυβέρνησης. Θα σταθώ στην πολιτική πτυχή της υπόθεσης. Στο πόρισμα της η κυβερνητική πλειοψηφία παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής.
Με όσα κάνετε και την γλώσσα που χρησιμοποιεί ακόμα και το ίδιο πρωθυπουργικό γραφείο δεν αποδέχεστε στοιχειώδεις δημοκρατικές αρχές. Θέλετε απροκάλυπτα να οδηγήσετε την χώρα σε εθνικό διχασμό.
Κρατάτε κάθε μέρα ζωντανή την χειρότερη μορφή Αυριανισμού για να κρύψετε την ανεπάρκειά σας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
«Ακόμα και σήμερα που μιλάμε για την σκευωρία της Novartis εξυφαίνεται μια νέα σκευωρία ες βάρος του λαού. Είναι ψέματα τα περί τέλους μνημονίων όταν έχετε ψηφίσει μέτρα πολλών δις έως το 2022.
Είναι ψέματα τα περί δήθεν μεταμνημονιακής εποχής όταν έρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, αυξήσεις στο ΦΠΑ στα νησιά και μείωση του αφορολόγητου.
Είναι ακόμα μεγαλύτερο ψέμα η δήθεν καθαρή έξοδος», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Σας θυμάμαι στην φάση της εξαλλοσύνης το 2015 και ζητούσατε τότε χρηματοδότηση χωρίς μνημόνιο. Μετά από 3,5 χρόνια το συνονθύλευμα που κυβερνά οδηγεί την χώρα σε ένα ακόμα μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση. Μπράβο σας. Είναι ψέμα να μιλάτε
Θα λογοδοτήσετε στον ελληνικό λαό για τις επιλογές σας», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
“Ακόμα και σήμερα που μιλάμε για την σκευωρία της Νovartis εξυφαίνεται  μια νέα σκευωρία ες βάρος του λαού. Είναι ψέματα τα περί τέλους μνημονίων όταν έχετε ψηφίσει μέτρα πολλών δισ. έως το 2022.
Είναι ψέματα τα περί δήθεν μεταμνημονιακής εποχής όταν έρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, αυξήσεις στο ΦΠΑ στα νησιά και μείωση του αφορολόγητου.
Είναι ακόμα μεγαλύτερο ψέμα η δήθεν καθαρή έξοδος.  Σας θυμάμαι στην φάση της εξαλλοσύνης το 2015 και ζητούσατε τότε χρηματοδότηση χωρίς μνημόνιο. Μετά από 3,5 χρόνια το συνονθύλευμα που κυβερνά οδηγεί την χώρα σε ένα ακόμα μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση. Μπράβο σας. Είναι ψέμα να μιλάτε. Θα λογοδοτήσετε στον ελληνικό λαό για τις επιλογές σας”, είπε ακόμα Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: