Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

JPMorgan: Η Ελλάδα θα κάνει «βρώμικη» έξοδο με προληπτική γραμμή

Η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο, όμως η έξοδος θα συμπεριλαμβάνει μία προληπτική γραμμή στήριξης, 
εκτιμά η JPMorgan σε έκθεσή της με τίτλο 
«Ελλάδα: Πιθανή η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο».
Στο βασικό σενάριο η ελάφρυνση που θα συμφωνηθεί για το ελληνικό χρέος θα οδηγήσει στην ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στα μέσα Αυγούστου.
Στην έκθεση, οι αναλυτές... της αμερικανικής τράπεζας δίνουν σύσταση «neutral» για το ελληνικό χρηματιστήριο και χαρακτηρίζουν κορυφαία επιλογή τη μετοχή του ΟΤΕ.
«Το βασικό σενάριο των αναλυτών μας προβλέπει ότι η Ελλάδα θα κάνει μία βρώμικη έξοδοαπό το πρόγραμμα και θα υπάρξει μία προληπτική γραμμή στήριξης», σημειώνει η JPMorgan.
«Γενικότερα, δεδομένου του προφίλ υψηλού κινδύνου και του μικρού μεγέθους της αγοράς, είμαστε ευχαριστημένοι με τη σύσταση ‘neutral’».
Ο μεγαλύτερος μακροοικονομικός κίνδυνος για το θετικό σενάριο, σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές του επενδυτικού οίκου, θα ήταν μία πρόωρη λήξη της ποσοτικής χαλάρωσης (QE), γεγονός που θα ασκούσε ανοδικές πιέσεις στα spreads της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
«Ο επόμενος καταλύτης για την Ελλάδα θα είναι η δυνητική ανακοίνωση της ελάφρυνσης του χρέους από τους Ευρωπαίους πιστωτές που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ένταξη των ελληνικών τίτλων στην ποσοτική χαλάρωση.
Οι αναλυτές μας βλέπουν ως πιο πιθανό σενάριο την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τα μέσα Αυγούστου.
Στο βασικό μας σενάριο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει τις αγορές ομολόγων με ρυθμό 30 δισ. ευρώ το μήνα μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: