Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Μητσοτάκης: Έρχεται σκληρό, τέταρτο Μνημόνιο – Απέτυχε σε όλα ο Τσίπρας

Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προειδοποίησε πως έρχεται τέταρτο, σκληρό Μνημόνιο με την υπογραφή της Κυβέρνησης, τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας απέτυχε σε όλα.
Επιπλέον, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική που ασκεί στο φορολογικό και το ασφαλιστικό σημειώνοντας: 
«Η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης στο φορολογικό και το ασφαλιστικό δημιουργεί νέες ωρολογιακές βόμβες. Με σημαντικότερη αυτή του ιδιωτικού χρέους. Οι Έλληνες χρωστούν σήμερα 102 δισ. ευρώ στην Εφορία, 31 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλα 100 δισ. στις τράπεζες».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει αποτύχει στο μέτωπο της οικονομίας, τόσο σε ότι αφορά την ανάπτυξη, όσο και το χρέος. «Η κυβέρνηση υπογράφοντας το 4ο μνημόνιο αποδέχεται ότι τα πλεονάσματα θα μείνουν στο 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022.
«Αυτό είναι το βαρύ τίμημα της αναξιοπιστίας. Δεν τον εμπιστεύονται και γι’ αυτό δένουν χειροπόδαρα τη χώρα για πολλά χρόνια», τόνισε.
«Δεν θα επιτρέψω να αναπαράγουμε τις παθογένειες του παρελθόντος. Μια επιχειρηματική ελίτ που λειτούργησε σε μια κλειστή οικονομία προστατευμένη από τον ανταγωνισμό εκμεταλλευόμενη πελατειακές σχέσεις με την εξουσία. Αυτό το μοντέλο δεν έχει θέση στην Ελλάδα της επόμενης μέρας» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
«Όχι» άλλους φόρους και εισφορές, «ναι» σε επενδύσεις και νέες δουλειές «ναι» σε μια υγιή επιχειρηματικότητα, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θύμισε ότι έχει δεσμευτεί για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και των μερισμάτων αλλά και κίνητρα όπως οι υπεραποσβέσεις.
Εκτίμησε ότι η φορολογική συμμόρφωση θα βελτιωθεί με μείωση φόρων και ηλεκτρονικές συναλλαγές. Παράλληλα έστειλε το μήνυμα: η φορολογική διοίκηση έχει τα εργαλεία να εντοπίσει τους φοροφυγάδες. Μίλησε για διαγραφή ανείσπρακτων φόρων, συμμόρφωση με την πενταετή παραγραφή και ένα νέο όργανο επίλυσης διαφορών. «Κάνουμε μια νέα αρχή με νέους κανόνες» είπε.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:
Δεσμεύομαι να μειώσω φόρους και εισφορές να απλοποιήσω το επιχειρηματικό περιβάλλον και εσείς θα δεσμευθείτε ότι θα επενδύσετε στην Ελλάδα, θα κάνετε περισσότερες κοινωνικες δράσεις και θα κάνετε συμμέτοχους τους εργαζόμενούς σας.
Στερήσεις δεδουλευμένων με απειλή απόλυσης, απασχόληση πέραν του ωραρίου είναι απαράδεκτα. Κάντε συμμέτοχτους τους εργαζόμενους στην επιτυχία σας και είμαι ανοιχτός σε φοροαπαλλαγές. Κάντε παροχές και εγώ δεσμεύομαι αυτά να εκπίπτουν από την εφορία.
Αν υπάρχει ένα πεδίο που αποκαλύπτεται το ψεύτικο πρόσωπο της κυβέρνησης Τσίπρα είναι τα εργασιακά. Αν η αγορά εργασίας δεν υποστηρίζει την ανάπτυξη και τις επιχειρήσεις, τότε δεν υποστηρίζει και την απασχόληση.
- Δεν θα επιτρέψω να αναπαράγουμε τις παθογένειες του παρελθόντος. Μια επιχειρηματική ελίτ που λειτούργησε σε μια κλειστή οικονομία προστατευμένη από τον ανταγωνισμό εκμεταλλευόμενη πελατειακές σχέσεις με την εξουσία. Αυτό το μοντέλο δεν έχει θέση στην Ελλάδα της επόμενης μέρας.
- Δεν αντέχω έναν πρωθυπουργό που θέλει να μας γυρίσει 60 χρόνια πίσω, σε μια εποχή που ούτε εκείνος, ούτε εγώ έζησα.
- Δεν θα επιτρέψω να αναπαράγουμε τις παθογένειες του παρελθόντος. Μια επιχειρηματική ελίτ που λειτούργησε σε μια κλειστή οικονομία προστατευμένη από τον ανταγωνισμό εκμεταλλευόμενη πελατειακές σχέσεις με την εξουσία. Αυτό το μοντέλο δεν έχει θέση στην Ελλάδα της επόμενης μέρας.
- Η πλειοψηφία της κοινωνίας εξακολουθεί να είναι απαισιόδοξη. Οι οικογένειες νιώθουν ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, οι νέοι θέλουν να φύγουν. Αυτοί που κυβερνούν χρησιμοποιούν ό,τι μέσο έχουν στη διάθεσή τους για να δηλητηριάσουν τη δημόσια ζωή. Η διάκριση των εξουσιών παραβιάζεται συνεχώς.
- Μπαίνουμε σε εκλογικό κύκλο τριών αναμετρήσεων στον ορίζοντα των επόμενων δεκαέξι μηνών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: