Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Αν πιστεύει στο αφήγημα για καθαρή έξοδο, εκλογές τον Σεπτέμβριο

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Αν πιστεύει στο αφήγημα για καθαρή έξοδο, εκλογές τον ΣεπτέμβριοΠρόσκληση–πρόκληση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα, αν πιστεύει στο αφήγημα του για καθαρή έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο, να το θέσει στην κρίση των πολιτών και να προχωρήσει στη διενέργεια εκλογών τον Σεπτέμβριο.

«Αν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εννοούν όσα υποκριτικά διαλαλούν, ας δοκιμαστούν. Αν θεωρούν ότι "μνημόνια τέλος", ας θέσουν αυτή την άποψη στην κρίση του λαού. Αν βλέπουν ανάπτυξη, ας δοκιμάσουν αν την ίδια γνώμη έχουν οι πολίτες. Αν όντως πιστέυουν ότι λένε αλήθεια, ας... την επαληθεύσουν στις κάλπες. Αν δεν φοβούνται τη Νέα Δημοκρατία, ας αναμετρηθούν μαζί της», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι, κάθε μέρα που περνά με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι αρνητική για την χώρα και ανεξαρτήτως του πότε θα γίνουν εκλογές οι μέρες της, τελειώνουν. Ταυτόχρονα έθεσε το δίλλημα των εκλογών, « Το ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες είναι αν αξίζουμε αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια ή αν αξίζουμε καλύτερα», τόνισε, υποστηρίζοντας ότι έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο και εκτιμώντας ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα προσπαθήσουν να εξαγοράσουν ψήφους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση σε όλα τα μέτωπα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε οικονομία, ασφάλεια, διαφθορά και εθνικά θέματα. Χαρακτήρισε το κυβερνητικό αφήγημα περί καθαρής εξόδου από το πρόγραμμα τον Αύγουστο, ως φούσκα που έχει ήδη σκάσει, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος με την συνέντευξη τους στους FT, γκρέμισε τη φιέστα που επιχείρησε να στήσει χθες ο κ. Τσίπρας, παρόντος του προέδρου της Κομισιόν, κ. Γιουνκέρ. «Τα υπερπλεονάσματα που διαφημίζει κυβέρνηση ήρθαν από την υπερφορολόγηση και το κόψιμο συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων.  Δεν είναι αφορμή για πανηγυρισμούς», συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα και με αφορμή όσα έγιναν με την μίσθωση ή μη των γαλλικών φρεγατών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης  «Δεν είναι ιλαροτραγωδία αλλά εθνικός εφιάλτης. Θα ήταν εγκληματικό να επαναλάβει η κυβέρνηση στην εξωτερική πολιτική τη ζημιά που προκάλεσε στην οικονομία».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε ειδική αναφορά στα θέματα ασφάλειας καθώς όπως είπε η εγκληματικότητα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με ιδιαίτερα ειδεχθή εγκλήματα, ενώ την ίδια ώρα οι «εκδρομείς του Ρουβίκωνα» κάνουν ότι θέλουν με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για ακτιβισμούς και αλληλέγγυους.
Για το προσφυγικό ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «οι δήθεν ευαίσθητοι της κυβέρνησης, ευτελίζουν τις ζωές μεταναστών και προσφύγων την ίδια ώρα που δοκιμάζουν τις αντοχές των κατοίκων στα νησιά». Μάλιστα άφησε σαφείς αιχμές για κακοδιαχείριση στα κονδύλια για το προσφυγικό που παίρνει η χώρα από την ΕΕ.

«Follow the money», είπε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας σαφής αναφορά στα όσα έγραψε στην επιστολή παραίτησης του από τον ΕΛΔΟ ο καθηγητής Κριμιζής και μιλώντας για «παράγκα του Διαστήματος» κάλεσε τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει, την σκοτεινή όπως την χαρακτήρισε, υπόθεση.
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: