Σάββατο, 14 Απριλίου 2018

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στους δανειστές: «Δε μας δεσμεύει το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης»

Εκ νέου μήνυμα προς τους θεσμούς έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την μέρα μάλιστα που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε στο Βερολίνο με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. 
Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δε δεσμεύεται από το αναπτυξιακό σχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση στους δανειστές, το οποίο, όπως ο ίδιος σημείωσε συντάχθηκε εν κρυπτώ...

«Εμείς πιστεύουμε στη δύναμη της ελεύθερης αγοράς, πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας, στην ανάγκη προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων. Πιστεύουμε στις ιδιωτικοποιήσεις, στην μείωση της γραφειοκρατίας, της φορολογίας, στη στήριξη διαφορετικών κλάδων, όπως ο κλάδος των ακινήτων με στοχευμένες δράσεις. Δε θέλουμε ένα μεγάλος κράτος “πατερούλη” που θα επιβάλλει εξοντωτικές εισφορές και φόρους για να μοιράζει επιδόματα, εν είδει κοινωνικής πολιτικής.
Για εμάς η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι οι θέσεις απασχόλησης. Περιμένουμε με ενδιαφέρον να μάθουμε και εμείς ποιο είναι αυτό το περιβόητο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης αλλά σε καμία περίπτωση ως ΝΔ δεν δεσμευόμαστε από αυτό»
, επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους προέδρους του ΤΕΕ και της ΠΟΜΙΔΑ.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη συγγραφή ενός «δήθεν» αναπτυξιακού σχεδίου, το οποίο έγινε με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ ξεκαθάρισε πως το κόμμα τους έχει ένα έτοιμο και κοστολογημένο σχέδιο για τη χώρα.
«Με παραπάνω από δύο χρόνια καθυστέρηση καταρτίζει η κυβέρνηση αυτό που η ίδια ονομάζει αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα, χωρίς όμως καμία διαβούλευση, χωρίς καμία συζήτηση με τους φορείς της αγοράς. Είναι ένα σχέδιο που το κρατάει κρυφό, μυστικό το συζητάει μόνο με τους θεσμούς και όχι με τους Έλληνες πολίτες.
Η ΝΔ έχει ένα συγκροτημένο τεκμηριωμένο και κοστολογημένο σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Σε καμία περίπτωση εμείς δε δεσμευόμαστε από αναπτυξιακά σχέδια, τα οποία συντάσσονται εν κρυπτώ και τα οποία ενδεχομένως να αποτυπώνουν και μία τελείως διαφορετική φιλοσοφία από αυτή που πρεσβεύουμε εμείς»
σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: