Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο - Ένας συγκινητικός επικήδειος [φωτο & βίντεο]


Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον ήρωα σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο που «έπεσε» την ώρα του καθήκοντος υπερασπιζόμενος την εθνική κυριαρχία μας στο Αιγαίο.

Θυμίζουμε πως το αεροσκάφος του, ένα Mirage 2000-5, κατέπεσε εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, με τα αίτια της τραγωδίας να διερευνώνται.
Η τελευταία πράξη στο δράμα που συγκλόνισε το πανελλήνιο παίχθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του πιλότου της Π.Α., στο Μορφοβούνι Καρδίτσας...
Φωτογραφία του Mihalis Aslanidis.
Συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί (ανάμεσα τους ο Πάνος Καμμένος, ο Φώτης Κουβέλης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κ.α) και απλοί πολίτες αποχαιρέτησαν τον πιλότο του Mirage.


Ο επικήδειος

Ένα συγκινητικό επικήδειο, με τον οποίο εξήρε το φρόνημα και την προσφορά του εκλιπόντος Γιώργου Μπαλταδώρου, εκφώνησε στην κηδεία ένας συνάδελφος του.
«Αξέχαστε Γιώργο σε σένα που από τη μαθητεία σου συμβάδισε ως θαυμάσιος συνάδελφος προσφέρουμε αυτές τις λίγες λέξεις. Για 12 έτη, από όταν αποφοίτησες, υπηρέτησες την πατρίδα, την 120 ΠΕΑ και την 114 Πτέρυγα μάχης.
Η μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το έργο σου στα ατσάλινα φτερά σου. Σε άρπαξε από κοντά μας αφήνοντας ένα κενό. Πέρασες στην ιστορία.
Φεύγεις απ’ τον κόσμο σαν τα φύλλα που τα παίρνει η ορμή. Την αγάπη μας την είχες και θα την έχεις. Τη θύμησή σου δεν θα την απαρνηθούμε ποτέ. Οι επικεφαλής της μονάδος της 331 μοίρας θρηνούμε τη λεβεντιά που χάθηκε. Τον άνθρωπο που έφυγε για το αγύριστο ταξίδι.
Αγάπησες κάθε σημείο της πονεμένης αυτής γης, της οποίας η τελευταία πλαγιά είναι ποτισμένη με αίμα. Πάλεψες παλικαρίσια και παλικαρίσια έφυγες με χαμόγελο. Σε φοβόταν ο ουρανός. Μας είναι πολύ δύσκολο και σε εμένα προσωπικά που ήμουν στενός σου φίλος. Όσα κι αν σου πω είναι λίγα. Δεν έχω το κουράγιο να συνεχίσω.
Η 114 Πτέρυγα Μάχης θα σε διαφυλάττει πάντοτε στη μνήμη της. Η Πατρίδα μας σε κατατάσσει μεταξύ των ηρώων. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή σου εκεί που δεν υπάρχει πόνος. Η οικογένειά σου θα είναι οικογένειά μας», ήταν τα συγκινητικά λόγια του Σπύρου Καρέλη, φίλου και συνάδελφου του 34χρονου σμηναγού»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: