Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Ποιες εκλογές; Ποιος θέλει να βγάλει τον Αλέξη από τα αδιέξοδά του;

Σχετική εικόνα

Ο κ. Τσίπρας βιώνει καθημερινά έναν εφιάλτη, την δραματική μείωση των συντάξεων από τον Ιανουάριο του 2019.

Θα πάει σε εκλογές πριν ή μετά από το ορόσημο του Ιανουαρίου; 

Η αντιπολίτευση δεν έχει λόγο να θέλει εκλογές νωρίτερα. Όχι πριν καταρρεύσει και η τελευταία ψευδαίσθηση που είχε καλλιεργηθεί επί σειρά ετών για το τι είναι η Αριστερά.
Ας δούμε την μεγάλη εικόνα

Η Ελλάδα είναι μία χώρα με μεγάλο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, με έναν αναποτελεσματικό δημόσιο τομέα, με ένα βαθιά προβληματικό τραπεζικό τομέα, χωρίς βιομηχανία, χωρίς ανεπτυγμένη πρωτογενή παραγωγή, με υψηλή φορολογία, με διαλυμένο το ασφαλιστικό σύστημα και με έντονο δημογραφικό πρόβλημα. 
Το 2050, μόλις σε 30 χρόνια, η Ελλάδα θα έχει περίπου τον ίδιο πληθυσμό με αυτόν που έχει σήμερα, με τους ηλικιωμένους, όμως, να αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία. Όλο αυτό σας φαίνεται βιώσιμο;
Δεν είναι! Ούτε και πρόκειται να λυθούν τα προβλήματα της χώρας αναλαμβάνοντας την διακυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης! 
Χρειάζεται ο ελληνικός λαός να συμμετάσχει σε ένα μεγάλο πρόγραμμα ανασυγκρότησης. Να είναι μία συνειδητή προσπάθεια να ξανακτίσουμε την Ελλάδα που αγαπάμε. 
Για να συμβεί αυτό, χρειάζεται να τελειώνουμε μία για πάντα με τον κόσμο των ψευδαισθήσεων και της αυταπάτης της Αριστεράς.
Η αντιπολίτευση θα μπορούσε να τα είχε καταφέρει καλύτερα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, όπως άλλωστε τα είχε καταφέρει και στο παρελθόν. Γι' αυτό και ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε επίμονα εκλογές μέχρι το τέλος του 2016. Επειδή πίστευε ότι υπήρχε χρόνος για να διαπραγματευτεί εκ νέου με τους δανειστές. Και υπήρχε αυτός ο χρόνος. Τώρα δεν υπάρχει το περιθώριο. Ό,τι έγινε, έγινε.
Οι λαϊκιστές όχι μόνο δεν κέρδισαν κάτι σε όφελος του λαού, αλλά παρέδωσαν στους δανειστές τα πάντα. Αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, για να καταλάβουμε τι ακριβώς αντιμετωπίζουμε από εδώ και πέρα.
Η μεγάλη διαφορά του 2014 με το 2018 είναι το γεγονός ότι οι δανειστές έχουν αποκτήσει το δικαίωμα της διαρκούς επιτήρησης, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να δώσουν νέα δάνεια. Η κατάσταση έχει πλέον μεταβληθεί ουσιαστικά με βασική υπαιτιότητα του κ. Τσίπρα.
Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει λόγος να σπεύσει κάποιος να τον βγάλει από την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται. 
Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αντιληφθεί πλήρως το μέγεθος της ζημίας που έχει προκληθεί κι η μείωση των συντάξεων του Ιανουαρίου θα είναι μία καλή αφορμή για μια συζήτηση ουσίας. 
Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε σε μία επανεκκίνηση της οικονομίας. 
Μόνο αν ο λαός κατανοήσει τις βλαβερές συνέπειες του λαϊκισμού, μόνο και μόνο τότε θα μπορέσει να στηρίξει πολιτικές που θα έχουν ως στόχο την σωτηρία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: