Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Επίθεση Κυριάκου στην Τρόικα: Έκαναν τα «στραβά μάτια» όταν η κυβέρνηση εφάρμοζε λάθος τις μεταρρυθμίσεις [Video & Photos]

Δριμεία επίθεση στην Τρόικα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών.

“Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων”, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας μάλιστα και μερίδα των δανειστών, ότι κράτησαν τα μάτια τους κλειστά στην εσφαλμένη εφαρμογή κάποιων μεταρρυθμίσεων.
Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της δικής του κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε...

την ανάπτυξη, την χαμηλότερη φορολογία, τις επενδύσεις στους τομείς που η Ελλάδα έχει σαφή πλεονεκτήματα, τονίζοντας ότι θα στηρίξει τους πιο αδύναμους Έλληνες.
"Οι επενδύσεις, η ανάπτυξη και η επαναφορά της αξιοπιστίας της Ελλάδας αποτελούν τις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας για την Ελλάδα μετά την εποχή των Μνημονίων”, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μιλώντας με τον δημοσιογράφο Μάρτιν Γουλφ των Financial Times στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών , ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαφώνησε με την άποψη ότι η οικονομία στην Ελλάδα σταθεροποιείται τονίζοντας ότι πρόκειται για απατηλή εικόνα, καθώς στην πράξη η χώρα μας έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της.

“Από ψηλά οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη”

Ακόμα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την άποψή του ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στην Δικαιοσύνη με τρόπο απαράδεκτο για μια ευρωπαϊκή χώρα και μάλιστα ότι αυτές οι παρεμβάσεις γίνονται από «ψηλά».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε την κρίση στην Ελλάδα καταρχάς ως μια κρίση θεσμών, την οποία η σημερινή κυβέρνηση εξακολουθεί να συντηρεί με τις παρεμβάσεις της στο έργο της, υποτιθέμενης, ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.
“Η ελληνική κυβέρνηση παρακάμπτει την φορολογική διοίκηση δίνοντας τους ελέγχους στους ειδικούς εισαγγελείς”, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς, μια άμεση γραμμή ανάμεσα στο Μαξίμου και στους οικονομικούς εισαγγελείς.


“Είμαι μεταρρυθμιστής πολιτικός και δεν θα υποχωρήσω”


“Πρέπει να είναι αξιοκρατικός στη στελέχωση μιας κυβέρνησης, μέχρι να σταθεροποιηθούν οι θεσμοί. Οι άνθρωποι έχουν σημασία, αλλά πρέπει να υπάρξει θεσμικό πλαίσιο. Ποιος θα είναι ο ρόλος του πρωθυπουργικού γραφείου και ποιοι οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων. Χρειάζεται το πρωθυπουργικό γραφείο να έχει τα εργαλεία να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, το πρώτο νομοθέτημα που θα κάνουμε και χρειάζεται και συνταγματική αναθεώρηση, ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε το σημερινό Σύνταγμα”, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση, σταθερό φορολογικό πλαίσιο και απασχόληση σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συμπλήρωσε πως είναι οπαδός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. “Χρειάζεται να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα. Η βασική προτεραιότητα μας είναι οι επενδύσεις και η απασχόληση”, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Νούμερο ένα ζήτημα για εμάς είναι να αποκαταστήσω την αξιοπιστία. Χρειάζεται δημοσιονομικός χώρος.Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν δοθεί χώρος θα πάει για προσλήψεις με αυτή την κυβέρνηση και ό,τι χώρο εγώ πάρω θα το δώσω για λιγότερους φόρους και ανάκαμψη. Πρέπει να πείσουμε τη διεθνή κοινότητα.
Πιστεύω σε μια τεχνοκρατική κυβέρνηση. Ήμουν μεταρρυθμιστής στην πολιτική μου καριέρα και δεν πρόκειται να υποχωρήσω”
σημείωσε με έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης που σημείωσε ότι διαθέτει μια ισχυρή εντολή ,γιατί εκλέχθηκε μέσα από μια μεγάλη διαδικασία, μέσα από ισχυρή διάθεση για αλλαγή.

“Το κόμμα είναι ευθυγραμμισμένο με αυτή τη ατζέντα. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι οι διαφορετικές απόψεις θα συντίθενται, αλλά δεν υπάρχει διαφορετική άποψη για τις μεταρρυθμίσεις” τόνισε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο Novartis λέγοντας ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό και στο επίπεδο του δημόσιου λόγου, γιατί αποτελεί ζήτημα η κυβερνητική απόφαση να εστιάσει στο θέμα διαφθορά αντί να το κάνει για τα ευρεία θέματα του μέλλοντος. “Στην εκστρατεία λάσπης δεν θα υπάρχουν με σαφήνεια αθώοι και ένοχοι, αυτό το τοξικό περιβάλλον πρέπει να το υπερβούμε. Η κυβέρνηση πυροβολεί τα πόδια της και κάνει ό,τι μπορεί για όσους δεν ξέρουν πολλά πράγματα για την Ελλάδα να αρχίσουν να φοβούνται” επεσήμανε χαρακτηριστικά.

“Ο κ. Τσίπρας είναι μόνος του και κλείνει το παράθυρο για οποία λύση. Ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα ο πρωθυπουργός κατέστησε την οποιαδήποτε λύση πολυ δύσκολη” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης για το σκοπιανό ενώ ξεκαθάρισε ότι τάσσεται σταθερά υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας.

“Χρειαζόμαστε σύνεση και όχι στρατιωτικούς με μεγάλες στολές το κάνει και ο υπουργός Άμυνας αυτό” είπε ο κ. Μητσοτάκης, αφήνοντας αιχμές για τον Πάνο Καμμένο.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:


Δεν υπάρχουν σχόλια: