Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Η Ελλάδα αδυνατεί να υπερασπισθεί τα σύνορά της, η ΕΝΙ έφυγε και από την Κρήτη! - Tην τρόμαξαν οι Τούρκοι στη Κύπρο

Οι Τούρκοι τρόμαξαν την ΕΝΙ με αποτέλεσμα η ιταλική εταιρία να μην εκδηλώσει ενδιαφέρον για την θαλάσσια περιοχή της Κρήτης! 

Η ιταλική εταιρία-σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χάρη Φλουδόπουλου στο Capital.gr-περιλαμβανόταν στη λίστα των εταιρειών που έδειξαν σε όλη τη φάση του διαγωνισμού ισχυρό ενδιαφέρον, συμμετείχε στις παρουσιάσεις, είχε αγοράσει τα πακέτα των σεισμικών και είχε δώσει την εντύπωση ότι θα καταθέσει προσφορά. 
Τι μεσολάβησε και δεν ήρθε τελικά; ...

Κύκλοι της αγοράς συνδέουν την ιταλική απουσία με τις εξελίξεις στην Κύπρο αλλά και το γεγονός ότι η εταιρεία βρέθηκε αντιμέτωπη με τις τουρκικές φρεγάτες που εμπόδισαν τη γεώτρησή της.
Η εξέλιξη αυτή κόστισε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για το πλοίο γεωτρύπανου που έφυγε άπρακτο από το θαλάσσιο οικόπεδο 3 και το στόχο “Σουπιά”. 
Η μη κατάθεση προσφοράς εκ μέρους των Ιταλών, σύμφωνα με κάποιες πηγές ερμηνεύεται και ως ένδειξη τάσεων φυγής μετά τα γεγονότα της Κύπρου, που οδηγούν την ιταλική εταιρεία να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και στην ανακάλυψη νέων πιθανών στόχων τύπου Ζορ (οι Ιταλοί ανέπτυξαν ειδική τεχνογνωσία) στην Αίγυπτο.
Aντιλαμβάνεστε τις επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης για την συνέχεια σε περίπτωση που οι απειλές της Τουρκίας φθάσουν ως την Κρήτη αλλά και το Ιόνιο μια και από την κυβέρνηση των Κουβέληδων δεν υπάρχει αντίσταση. Η Ελλάδα αδυνατεί να υπερασπισθεί τα σύνορά της…

Δεν υπάρχουν σχόλια: