Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Tάπιανε ο Σύριζα από την ΝΟVARTIS;

Τάπιανε ο Σύριζα από την  ΝΟVARTIS;

Αυτό αναρωτιέται ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε ένα πόλεμο ανακοινώσεων που έχει ξεσπάσει με το Μέγαρο Μαξίμου.

«Καθώς ο κ. Τζανακοπουλος είναι προφανώς σε δύσκολη θέση -κατανοητό- και οι “κυβερνητικές πηγες” δεν απάντησαν απολύτως τιποτα στα συγκεκριμένα ερωτήματα, συνιστούμε στη γελοία συμμορία ψυχραιμία. Μέχρι τέλους..»
Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές είχαν αναφέρει...
σε ανακοίνωσή τους έκαναν λόγο για «διολίσθηση του πρώην πρωθυπουργού από τη γραφικότητα στη γελοιότητα», σύμφωνα με το protothema.gr
«Γνωρίζει πολύ καλά πως ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την τροπολογία της κυβέρνησής του το 2013, διότι το μόνο που έκανε ήταν να μετακυλύει το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης στους ασφαλισμένους, χωρίς να χάνουν ούτε ένα ευρώ τα αγαπημένα του επιχειρηματικά συμφέροντα», ανέφεραν.
«Μιας και εμφανίστηκε όμως, αντί να ψάχνει τρόπο να ισχυριστεί πως όλοι έχουν καταντήσει σαν αυτόν και τους ομοίους του που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis, περιμένουμε ακόμα να απαντήσει χωρίς περιστροφές: Διαψεύδει τη γνησιότητα του ιδιόχειρου σημειώματός του στον Κωνσταντίνο Φρουζή; Για ποιο λόγο παρέπεμψε τον κ. Φρουζή στον τότε υπεύθυνο για όλες τις δαπάνες του Δημοσίου, Χρήστο Σταϊκούρα;», πρόσθεσαν.
Η αντιπαράθεση Σαμαρά – Μαξίμου ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι όταν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού ανέφεραν ότι ο Α. Σαμαράς ζητά από την κυβέρνηση συγκεκριμένες απαντήσεις για τις συναντήσεις του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή.
Συγκεκριμένα, οι συνεργάτες του με δήλωσή τους που δημοσιεύεται στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζουν πως 
«στις 26/11/2013, ο τότε πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Φρουζής εκδίδει ανακοίνωση με την οποία ζητά να αποσυρθεί η τροπολογία της κυβέρνησης Σαμαρά, για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων». Παράλληλα, αναφέρουν πως την ίδια μέρα ο κ. Τσίπρας, με έκτακτη συνέντευξη Τύπου, από κοινού με τον κ. Ξανθό, ζητούν κι αυτοί ακριβώς το ίδιο: να αποσυρθεί η εν λόγω τροπολογία, ταυτιζόμενοι απόλυτα με τις θέσεις του κ. Φρουζή και των φαρμακοβιομηχάνων.
«Να εικάσουμε, υποθέσουμε, εκτιμήσουμε -σύμφωνα με τη λογική της γελοίας συμμορίας- ότι η ταύτιση απόψεων Τσίπρα-Φρουζή είναι αποτέλεσμα χρηματισμού; 
Και κάτι ακόμα: τι να εννοεί άραγε ο κ. Φρουζής όταν στις 23/12/2014, σε ερώτηση για τις επαφές της φαρμακοβιομηχανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει: “η συνεννόηση και η ενημέρωση είναι τακτική και αμφίδρομη;
” Φανταζόμαστε ότι ο κ. Τζανακόπουλος θα απαντήσει, στον ελεύθερο του χρόνο του μεταξύ των επισκέψεών του στον ‘Αρειο Πάγο και την κ. Τουλουπάκη…» σημειώνουν, στη δήλωσή τους, οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.
Αργά το απόγευμα, υπήρξε παρέμβαση στο συγκεκριμένο θέμα και από την Πειραιώς  η οποία σε ανακοίνωση της τόνισε ότι η μόνη ουσιαστική αποκάλυψη που έγινε για την υπόθεση Novartiς είναι πραγματικός κόλαφος για τον κ. Τσίπρα.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε:
«Οι Κλουζώ του ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοσιογραφικές τους παραφυάδες, εφευρίσκουν καθημερινά πλέον και νέες “αποκαλύψεις” για τη Novartis. Το τραγελαφικό όμως είναι ότι η μόνη ουσιαστική αποκάλυψη έμελλε να είναι πραγματικός κόλαφος για τον κ. Τσίπρα. Την ίδια μέρα (26 Νοεμβρίου του 2013) που ο κ. Φρουζής ζητούσε με ανακοίνωση την απόσυρση τροπολογίας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την μείωση της τιμής των φαρμάκων, ο κ. Τσίπρας παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ζητώντας ακριβώς το ίδιο. Να μην μειωθούν οι τιμές στα φάρμακα. Άραγε τι έχει να πει για αυτή τη “σύμπτωση” ο κατά τα άλλα λαλίστατος κυβερνητικός συκοφάντης;»
-Hταν όλοι τους παιδιά μου
Στο μεταξύ ο Κωνσταντίνος Φρουζής με ανακοίνωσή του εξηγεί γιατί ήταν λογικό να τους συναντά όλους-συμπολίτευση και αντιπολίτευση: Οι συναντήσεις του με πολιτικά πρόσωπα είχαν θεσμικό ρόλο, και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο σε αυτές, δήλωσε την Παρασκευή o τέως αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Novartis Hellas Κωνσταντίνος Φρουζής απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα.
«Στο πλαίσιο της θεσμικής ιδιότητάς μου, αυτής του προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, είχα συναντήσεις με παράγοντες της πολιτικής ζωής, που ανήκαν τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στην Αντιπολίτευση» διευκρίνισε ο κ. Φρουζής.
Σύμφωνα με τον κ. Φρουζή, «οι συναντήσεις αυτές, ως αποκλειστικό αντικείμενο είχαν τα θέματα του φαρμάκου και γενικότερα της Υγείας στη Χώρα μας».
«Είμαι στη διάθεση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, ενώπιον της οποίας επιθυμώ να καταθέσω, μεταξύ άλλων και για τις συναντήσεις αυτές, οι οποίες ουδέν το επιλήψιμο είχαν, σε αντίθεση με όσα αβάσιμα διατυπώνονται» καταλήγει στη δήλωσή του το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Novartis.

Δεν υπάρχουν σχόλια: