Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Απίστευτο: Σκοπιανές ΜΚΟ κατηγορούν την Ελλάδα για... γενοκτονία «Μακεδόνων»

Φωτογραφία αρχείου: AP

Μια σειρά από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της ΠΓΔΜ κατηγορούν την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία «Μακεδόνων» από το 1913.

Στην κοινή δήλωση των τεσσάρων ΜΚΟ προς το τουρκικό πρακτορείο Anadolu διαμαρτύρονται για τις συνεχιζόμενες συνομιλίες για το όνομα της χώρας τους και εγκαλούν την Ελλάδα ότι διαπράττει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα πολέμου και γενοκτονίας" κατά της «μακεδονικής μειονότητας» από το 1913...
Οι ΜΚΟ ανέφεραν ότι το θέμα της ονομασίας είναι η εφεύρεση της ελληνικής κυβέρνησης και είναι απλώς η συνέχιση και διεθνοποίηση της εικοσιπενταετούς εγχώριας πολιτικής άρνησης της εθνοτικής ταυτότητας της μακεδονικής μειονότητας της.
Ζήτησαν δε την ίδρυση ανεξάρτητης εξεταστικής επιτροπής για την εξέταση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου και της γενοκτονίας που διαπράχθηκαν κατά της «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα από το 1913.
«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί με το παρελθόν της και να αναγνωρίσει δημόσια και να ζητήσει συγγνώμη για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία που διαπράττει στη μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα από το 1913» 
αναφέρουν οι ΜΚΟ.
Το ρεπορτάζ του Anadolu έχει τίτλο «Ο Μακεδονικός λαός κατηγορεί την Ελλάδα για γενοκτονία»
Την κοινή δήλωση υπογράφουν το Διεθνές Κίνημα για τα «Μακεδονικά» Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Ηνωμένη «Μακεδονική» Διασπορά, το Παγκόσμιο «Μακεδονικό» Συμβούλιο και το Παγκόσμιο «Μακεδονικό» Συντονιστικό.
Στνην δήλωσή τους - που εκδόθηκε από το κοινό τους υποκατάστημα στη Γενεύη – οι ΜΚΟ υποστηρίζουν ότι ο λαός της πΓΔΜ δεν μπορεί πλέον να φέρει το απαράδεκτο βάρος της αδικίας που υπέστησαν από την Ελλάδα, τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ μέσω των συνεχιζόμενων "συνομιλιών" το όνομα της χώρας τους, το οποίο ξεκίνησε το 1993.
«Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που ασκείται μια τέτοια διεθνώς ενορχηστρωμένη πίεση σε έναν ολόκληρο λαό για αυτοκαταστροφή - πίεση που ασκείται από τα έθνη και τις οργανώσεις που υποτίθεται ότι είναι οι πύργοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον 21ο αιώνα» υποστηρίζουν οι ΜΚΟ.
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: