Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Εκεί πάει το 80% των σπιτιών που βγαίνουν στο σφυρί - Απίστευτο και όμως συμβαίνει [ΒΙΝΤΕΟ]

Εκεί πάει το 80% των σπιτιών που βγαίνουν στο σφυρί - Απίστευτο και όμως συμβαίνει (ΒΙΝΤΕΟ)

Ελλείψει ενδιαφέροντος από αγοραστές στις τιμές στις οποίες εκποιούνται τα πρώτα ακίνητα, οι τράπεζες αγοράζουν το 80% των σπιτιών που οι ίδιες βγάζουν σε πλειστηριασμό.

Ή αλλιώς 8 στα 10 σπίτια καταλήγουν στις τράπεζες, οι οποίες, όπως μόνο στο el.gr διαβάζετε, οδηγούνται προς την συγχώνευση, έτσι ώστε όλος ο πλούτος και οι περιουσίες των πολιτών να συγκεντρώνονται σε όλο και λιγότερα χέρια...

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», το οποίο επικαλούνται διάφορα μέσα ενημέρωσης, ένας αριθμός περίπου 250 ακινήτων έχει περιέλθει στην κυριότητα των τραπεζών από τους πρώτους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αλλά και όσους φυσικούς προηγήθηκαν λίγο πριν από την πλήρη μετάπτωση στο ηλεκτρονικό σύστημα στις 28 Φεβρουαρίου.
Πρόκειται για το 80% των ακινήτων που εκποιήθηκαν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ένα τμήμα αυτών που αποκτήθηκαν από τις τράπεζες τους τελευταίους μήνες είναι με πρωτοβουλία του οφειλέτη, που αποδέχεται να αποποιηθεί το ακίνητό του προκειμένου να εξοφλήσει το σύνολο ή μέρος της οφειλής.
Η άπνοια στην αγορά ακινήτων, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης των Ελλήνων, οδηγεί τα σπίτια στις τράπεζες. Το σχέδιο των «παγκόσμιων τοκογλύφων είναι πολύ καλά μελετημένο και όσοι δεν το βλέπουν καλό είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να ανοίξουν τα μάτια τους!
Οι τράπεζες διαθέτουν όχι μόνο βιομηχανικά ή εμπορικά ακίνητα, αλλά και οικόπεδα, σπίτια ή χώρους πάρκινγκ.
Όποια δεν βρίσκουν αγοραστή καταλήγουν στις ίδιες, με την αιτιολόγηση ότι τα ακίνητα μπορούν στο μέλλον να τα πουλήσουν σε καλύτερες τιμές από αυτές στις οποίες εκποιούνται σήμερα!
Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 5.000 ακίνητα που θα έρθουν στην κυριότητά τους έως τα τέλη του χρόνου σε σύνολο 9.000 - 10.000 πλειστηριασμών που αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθούν το 2018. Τα νέα ακίνητα θα προστεθούν σε εκείνα που έχουν ήδη στην κατοχή τους οι τράπεζες, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται στις 15.000, καθιστώντας ουσιαστικά τις τράπεζες τις μεγαλύτερες εταιρείες real estate στην χώρα.
Είπατε κάτι;
Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Δεν υπάρχουν σχόλια: