Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Μια Καλοστημένη Ενέδρα - Και να που η ελληνική ηγεσία ταπεινωμένη θα συρθεί να παραδώσει τους 8 Τούρκους


Σχεδόν 3 εβδομάδες μετά τον εμβολισμό του Γαύδος στα Ιμια οι Τούρκοι ξαναχτύπησαν. 
Αυτή τη φορά επέλεξαν να μεταφέρουν το θέατρο του πολέμου στον Εβρο
Εδώ όπου μέρες τώρα είχαν στήσει την ενέδρα και περίμεναν. 
Περίμεναν την κατάλληλη στιγμή.
Κι αυτή τους δόθηκε όταν ο οξυδερκής Τζανακόπουλος ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό στο υπ. Αμυνας. 
Οι Τούρκοι γνώριζαν πως η στρατιωτική και η πολιτική ηγεσία των γκιαούρηδων είχε την πολυτέλεια(!) να συγκεντρωθεί για να υποδεχθεί έναν ξοφλημένο μωροφιλόδοξο παππού...
στον οποίο ο ανώριμος πρωθυπουργός έκανε δώρο το κατ΄εξοχήν εθνικής σημασίας υπουργείο.
Kι αν οι Ελληνες πολιτικοί, όλων των παρατάξεων, είναι στην πλειοψηφία τους παλιάτσοι και γουστάρουν τελετές, φιέστες, χαιρετούρες, κάμερες, φώτα και δεκάρικους η στρατιωτική ηγεσία μιας χώρας που βρίσκεται σε πόλεμο δεν έχει το δικαίωμα να συγκεντρώνεται σε μια αίθουσα για να παρακολουθήσει την παράδοση-παραλαβή του αναπληρωτή υπουργού. Στην προκειμένη περίπτωση ενός μωροφιλόδοξου γέροντα.
Οσο και να χτυπιούνται λοιπόν οι επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων δύσκολα θα μας πείσουν ότι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί βρέθηκαν κατά λάθος στο τουρκικό έδαφος και έπεσαν πάνω στους Τούρκους στρατιώτες. 
Στο κάτω κάτω ακόμη κι αυτή την εκδοχή χρειάστηκε να περάσουν 20 ώρες για να την ακούσουμε. 
Κι όταν πλέον έντρομοι οι δικοί μας συνειδητοποίησαν ότι οι Τούρκοι δεν επρόκειτο να δώσουν πίσω τους δύο Ελληνες αξιωματικούς.
Οι Τούρκοι σχεδίασαν και προκάλεσαν τον εμβολισμό του σκάφους του λιμενικού στα Ιμια. Οι Τούρκοι σχεδίασαν την αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων αξιωματικών. Για την ακρίβεια την είχαν σχεδιάσει μήνες τώρα, όταν ο Ερντογάν συνειδητοποίησε ότι ο Τσίπρας του είπε ψέμματα και δεν σκόπευε (έντρομος από την κατακραυγή του κόσμου) να του δώσει πίσω τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.
Κατά τη γνώμη μας ο εμβολισμός του σκάφους του λιμενικού στα Ιμια ήταν το προπέτασμα καπνού για να μπορούν απερίσπαστοι να στήσουν την ενέδρα στον Εβρο. Οι Τούρκοι συνειδητά δημιουργούσαν ένταση στο Αιγαίο για να μας πιάσουν στον ύπνο στον Εβρο και τη Θράκη. Για αντιπερισπασμό.
Οι Ελληνες αξιωματικοί, ο υπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτριος Κούκλατζης, συνελήφθησαν από τους «Αετούς των Συνόρων», που τους περίμεναν με τα όπλα παρατεταμένα.
Η περιγραφή της σκηνής σύμφωνα με την κατάθεση του ενός από τους Ελληνες είναι ταπεινωτική:
-Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι αρχίσαμε να τα ακολουθούμε σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών. Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν (!!!)Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα (!!!). Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών…
Δηλαδή έκαναν περιπολία ακολουθώντας κάποια ίχνη στο χιόνι και υποψιασμένοι ότι μπορεί να πρόκειται για λαθρομετανάστες απλά έφτασαν κάτω από ένα δένδρο.
Και τότε απέναντί τους “βρέθηκαν” Τούρκοι στρατιώτες και τους πήραν τα όπλα λες και έβγαζαν εισιτήρια για το ντέρμπυ! Mόνο που επρόκειτο για Τούρκους κομάντο της ειδικής μονάδας «Αετοί των Συνόρων», που υπάγεται στην 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία του τουρκικού Στρατού.
Ακόμη κι αν πίστευαν ότι ακολουθούν τα ίχνη λαθρομεταναστών το πιο λογικό είναι να έχουν τα όπλα τους έτοιμα να αμυνθούν αν χρειαστεί. Κατά τη γνώμη μας οι Τούρκοι παραμόνευαν μέρες τώρα και περίμεναν τις κατάλληλες συνθήκες για να χτυπήσουν. Ακόμη και μέσα στο ελληνικό έδαφος…
Αυτό το ότι ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο και απέναντί μας βρέθηκαν (!!!)Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα (!!!) θυμίζει εκείνο που συμφώνησε ο Πάγκαλος να πει για τη σημαία στα Ιμια: Οτι την πήρε ο αέρας.
Απλά οι Ελληνες αξιωματικοί δεν κατάλαβαν πως έπεσαν στην ενέδρα των Τούρκων που παραμόνευαν. Το πιο πιθανό είναι να μην μπορούσαν να φαντασθούν ότι οι Τούρκοι θα είχαν περάσει στα ελληνικά εδάφη μόνο και μόνο για να τους αιχμαλωτίσουν.
Σ΄αυτό το σημείο θα παραθέσουμε ένα απόσπασμα από το ρεπορτάζ του Μάκη Πολλάτουστο protothema.gr που εξηγεί γιατί είναι σχεδόν αδύνατο η ελληνική περίπολος να πέρασε κατά λάθος στο τουρκικό έδαφος:
“Το ελληνικό μονοπάτι είναι σημασμένο, όπως προσδιορισμένο είναι και το τουρκικόπου βρίσκεται παράλληλα με το δρομάκι όπου κινούνται οι ελληνικές περίπολοι. Στο ελληνικό μονοπάτι που περνάει μέσα από το δάσος και καταλήγει στον Άρδα τα δέντρα είναι βαμμένα και έχουν ευδιάκριτη σήμανση που αποδεικνύει ότι πρόκειται για ελληνικό έδαφος. Πρόκειται για δρομάκι ξεκάθαρο, συγκεκριμένο από το οποίο δεν μπορείς να παρεκκλίνεις για να περάσεις στην τουρκική πλευρά, όποιες κι αν είναι οι καιρικές συνθήκες, λένε στρατιωτικοί που γνωρίζουν την περιοχή. Η διαδρομή είναι δεδομένη: Ξεκινάει από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, κινείται παράλληλα αλλά σε απόσταση από τη σιδηροδρομική γραμμή. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τους Τούρκους με το αιτιολογικό ότι πέρασαν σε τουρκικό έδαφος, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξέφυγαν από το ελληνικό μονοπάτι, αφού η σήμανση είναι ευδιάκριτη, ό,τι καιρό και αν κάνει. Ενα άλλο σημείο που δημιουργεί ερωτήματα είναι το γεγονός ότι οι Τούρκοι γνωρίζουν τι ώρα γίνεται η ελληνική περίπολος, όπως και η ελληνική πλευρά γνωρίζει τις ώρες που οι Τούρκοι κινούνται στο δρομάκι που βρίσκεται στη δική τους πλευρά, κατά μήκους των συνόρων…”
Στις πάνω από 20 ώρες που ακολούθησαν ώσπου να δωθεί στη δημοσιότητα το συμβάν οι δύο πλευρές το πιο πιθανό είναι να συμφώνησαν να ακουσθεί η πιο ανώδυνη εξήγηση για όσα συνέβησαν. Μόνο που μια νέα εθνική ταπείνωση, μια νέα εθνική τραγωδία βρίσκεται ακόμη στο ξεκίνημά της.
Οσο ανώδυνη κι αν θέλει να την παρουσιάσει ο Βερύκιος η αιχμαλωσία των Ελλήνων στρατιωτών στην πιο “ευτυχή” της έκδοση για την ελληνική πλευρά είναι να παραδώσουμε ταπεινωμένοι τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.
Η πιο επώδυνη είναι να έχουμε νεκρούς με την ελπίδα ότι θα ανταποδώσουμε σκοτώνοντας Τούρκους στρατιώτες. Πόλεμος είναι, μην σας ξαφνιάζει…Αλλωστε πριν λίγες ώρες 8 Τούρκοι στρατιώτες έπεφταν νεκροί στο Αφριν…
Στο μεταξύ ο Ελληνας πρωθυπουργός υποδύεται ότι δεν υπάρχει το συμβάν παρότι τα παπαγαλάκια του διαρρέουν ότι παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή την υπόθεση της αιχμαλωσίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Η σιωπή του (ούτε ένα non paper δεν εξέδωσαν οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του Μαξίμου) είναι τελικά εύγλωττη της αγωνίας που τον διακατέχει: O μοιραίος πρωθυπουργός για τη χώρα του με το που τοποθέτησε έναν άσχετο υπερήλικα στο πιο εθνικά ευαίσθητο υπουργείο παρακολουθεί έντρομος τον Ερντογάν να αιχμαλωτίζει δύο Ελληνες αξιωματικούς και τον Αμερικανό πρέσβη να σφυρίζει αδιάφορα στους Δελφούς λίγες ώρες αφότου τον είχε αδειάσει για την υπόθεση NOVARTIS.
Tι συμβαίνει εδώ; Που πήγαν οι διεθνείς πλάτες του πρωθυπουργού μας; Που βρισκόταν το βράδι της 12ης Φεβρουαρίου ο Τραμπ, ο Πούτιν, η Μέρκελ, ο γραφικός Γιουνκέρ, ο ακόμη πιο γραφικός Μοσχοβισί; Που βρισκόντουσαν όλοι αυτοί οι φίλοι του Τσίπρα το βράδι που οι Τούρκοι εμβόλιζαν το σκάφος του λιμενικού; Οπου βρίσκονται και τις τελευταίες ώρες που του χτυπάνε φιλικά τη πλάτη…Εξαφανισμένοι…Και να σκεφθείς ότι οι Τούρκοι έγιναν πιο επιθετικοί μετά των 3,5 ωρών ραντεβού των Ερντογάν-Τσαβούσογλου με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ και πετρελαιά Ρεξ Τίλερσον στο παλάτι του Σουλτάνου. Σ΄αυτό το σημείο να σας θυμήσουμε ότι η εταιρία του Τράμπ έχει χτίσει ουρανοξύστη στην Τουρκία τον οποίο εγκαινίασε το ζεύγος Ερντογάν. Αίφνης ο Τσίπρας, ο μόνος δυτικός ηγέτης  που αποχαιρέτησε τον Φιντέλ Κάστρο αισθάνεται τόσο μόνος. Την παγερή μοναξιά του τέλους…
Eξίσου εξαφανισμένος με τον Τσίπρα και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος σε κάθε ευκαιρία αμόλαγε κι ένα δεκάρικο: «Εμείς οι Έλληνες, λαός και έθνος της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε, όταν χρειάζεται και έναντι πάντων, τα σύνορά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία, που τώρα πια είναι σύνορα, έδαφος και κυριαρχία και της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

State dinner in honor of Recep Tayyip Erdogan at the Presidential Mansion in Athens, on De. 7 2017 / Δείπνο προς τιμήν του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 7 Δεκεμβρίου, 2017
Βασίλης Μπόνιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: