Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ «ΟΠΛΟ» ΤΟΥ, ΑΛΛΑ... «Πυροβολεί» τα πόδια του ο Τσίπρας με τη Novartis

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας novartis

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε, στην Κ.Ο. τι έλεγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, πριν καν αναλάβουν τη διακυβέρνηση:
«Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

Σ αυτή τη λογική της εξόντωσης των πολιτικών του αντιπάλων, μέσα από σπίλωση, τη διαίρεση και το διχασμό, κινείται ακόμα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λένε στη ΝΔ, με τον Αλέξη Τσίπρα να προβαίνει σε σπασμωδικές κινήσεις, προκειμένου να "τελειώσει" τη σημερινή αντιπολίτευση.
Η εντολή του να προχωρήσει τώρα, η υπόθεση Novartis οφείλεται στο φόβο... και την ανησυχία, που τον κατέλαβε τη βραδιά της μεγαλειώδους συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, όταν κατάλαβε πως με το Σκοπιανό στην ατζέντα, οδηγείται στη συρρίκνωση και στο περιθώριο.
Έτσι έβγαλε το τελευταίο "όπλο" του, την υπόθεση Novartis, ένα μεγάλο διεθνές επιχειρηματικό σκάνδαλο 
Στη ΝΔ έχουν στοιχεία να πιστεύουν πως ο κ Τσίπρας με το επιτελείο του, το σχεδίαζε μήνες πριν, με στόχο να, εγκλωβίσει πολιτικά όλη την αντιπολίτευση, όχι μόνο σε επίπεδο πρώην υπουργών αλλά και πρωθυπουργών. Ταυτόχρονα να "πετάξει" έξω από τις δυο καίριες ευρωπαϊκές θέσεις, τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τη θέση του εκπροσώπου μας στην Κομισιόν, τους κ.κ. Στουρνάρα και Αβραμόπουλο, προκειμένου να τοποθετήσει δικούς του ανθρώπους πριν τις επερχόμενες εκλογές, στα πλαίσια του πολιτικού δόγματος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ διεύρυνσης των ερεισμάτων σε όλο το εύρος του κράτους.

Πολύ βολικό το σκάνδαλο, για να είναι αληθινό


Όμως δεν περίμενε, πως η εμπλοκή της αντιπολίτευσης χωρίς στοιχεία σ ένα σκάνδαλο, θα προκαλούσε ερωτηματικά στην Ευρώπη, σε αξιωματούχους και τον τύπο, για τη σκοπιμότητα της και πιθανούς κλυδωνισμούς στην πολιτική απεμπλοκής από τα μνημόνια. Ήδη κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης ενστερνίζονται αυτές τις ανησυχίες.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, σε πρόσφατη επίσκεψη του στο Λονδίνο, βρέθηκε αντιμέτωπος με τον προβληματισμό ξένων επενδυτών για μια ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση του πολιτικού κλίματος, που μπορεί να πυροδοτήσει, η χωρίς ουσιαστικά στοιχεία, δίωξη πολιτικών αντιπάλων, στο εσωτερικό της χώρας.

Σε μια τέτοια περίπτωση, υπάρχει ανησυχία για αύξηση των spreads στα ομόλογα, αλλά και προβληματισμός για το αν μπορεί η χώρα να βαδίσει στα δικά της πόδια, μέσα σ ένα αποσταθεροποιημένο περιβάλλον, μετά τον Αύγουστο του 2018 η θα χρειαστεί επί πλέον ενισχυμένο πρόγραμμα.
"Έχουμε από τη μια μεριά μια κυβέρνηση, που βγαίνει στις αγορές και υποτίθεται πως θέλει να δείξει ότι η χώρα βρίσκεται στο δρόμο της κανονικότητας, που λέει ότι επιδιώκει ένα, όσο το δυνατόν πιο ήπιο πρόγραμμα επιτήρησης μετά τον Αύγουστο ,-άσχετα αν το πάρει η όχι- που θέλει μια ρύθμιση στο χρέος και από την άλλη αυτή η ίδια κυβέρνηση προκειμένου να "τελειώσει" τους αντιπάλους της, τους σπιλώνει χωρίς στοιχεία, αμαυρώνει την πολιτική τους παρουσία και πυροδοτεί αποσταθεροποιητικά σενάρια. Είναι σαν ο ίδιος άνθρωπος να τορπιλίζει τις προσπάθειες του, σαν ο ίδιος να πυροβολεί τα πόδια του" επισημαίνει στέλεχος της ΝΔ που βρίσκεται κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι αλήθεια πως ο κ. Τσίπρας διακατέχεται και από τα δυο, κυρίως όμως διακατέχεται από την ανάγκη να προκαλεί διχασμούς καθώς μόνο μέσα από εντάσεις, διλήμματα και διαιρέσεις μπορεί να πολιτεύεται. Μνημονιακοί -αντιμνημονιακοί, προδότες και "γερμανοτσολιάδες" από τη μια, αδιαπραγμάτευτοι πατριώτες από την άλλη, αδιάφθοροι -διεφθαρμένοι, παλιό και νέο, όλα αυτά για να καλύψει την ένδεια πολιτικών του προτάσεων, όλα αυτά που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια με ένταση και έχουν "φρενάρει" μια κοινωνία που θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται μακριά από τα μνημόνια. Αρκεί να έκανε ότι έκαναν οι άλλες χώρες με πιο έξυπνες και ευφυείς ηγεσίες.

Το σκάνδαλο Novartis με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, εν προκειμένω, αποτελεί την κορυφαία επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για να ξεχάσουν οι πολίτες την αποτυχία του στην οικονομική πολιτική, τα μέτρα και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους τροϊκανούς και το φιάσκο με τα Σκόπια.

Βασίστηκε πάνω στην ευρέως διαδεδομένη παραδοχή στην κοινή γνώμη, ότι "οι πολιτικοί τα παίρνουν" . Άρα με μόνη την ανακοίνωση της υπόθεσης, με τα βαριά πολιτικά ονόματα μέσα, η κυβέρνηση θα κέρδιζε αμέσως πόντους στο πολιτικό παιγνίδι και θα κατάφερνε βαρύ πλήγμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με τη άτσαλη διαχείριση, όμως της υπόθεσης, μέσω Τζανακόπουλου, Παπαγγελόπουλου, Κοντονή, Θάνου, και τα όσα συνέβησαν και είπαν τις πρώτες μέρες, "πάτησαν το κορδόνι τους" έδωσαν επιχειρήματα στην αντιπολίτευση να μιλήσει αξιόπιστα για πολιτική δίωξη και άφησαν μια κοινή γνώμη με πολλά ερωτηματικά.

Το ερώτημα παραμένει αν υπάρχουν στοιχεία η ακόμα και ενδείξεις. Γιατί όπως φαίνεται η κυβέρνηση δεν στοχεύει να παρουσιάσει στη Βουλή, τα αδικήματα για τα οποία κατηγορεί έναν έκαστο, των δέκα πολιτικών προσώπων, για τον απλούστατο λόγο ότι ούτε από τη δικογραφία φαίνεται, ούτε η ίδια γνωρίζει πια είναι και αν αυτά υπάρχουν...
Που σημαίνει πως η προανακριτική επιτροπή, θα αποφασίσει απλά ότι δεν μπορεί να ασχοληθεί και θα στείλει πίσω τη δικογραφία στη δικαιοσύνη.
Όπως είπε στέλεχος της αντιπολίτευσης "ο κ Τσίπρας πήρε μια σοβαρή υπόθεση όπως είναι η Novartis , η κάθαρση στο χώρο του φαρμάκου και την έκανε ...γαϊτανάκι".
Η άποψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ότι "σκάνδαλο υπάρχει, ας αποδείξουν άτι είναι αθώοι" παραπέμπει στην Τουρκία του Ερντογάν, στη Ρωσία του Πούτιν και στη Βενεζουέλα του Μαδούρο, αποτελεί την επιβεβαίωση εκείνων που λένε, πως η κυβέρνηση δεν σκόπευε εξ αρχής στην κάθαρση στο χώρο του φαρμάκου, αλλά στην εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων. 
Αυτό τελικά θα έχει ως αποτέλεσα να την γλυτώσουν και εκείνοι οι λίγοι που μπορεί να έβαλαν ολόκληρο το χέρι στο "μέλι".

Έγραψε ο Ανδρέας Κωνσταντάτος
thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: