Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΝΔ για Novartis: Υπάρχει sms του πρέσβη των ΗΠΑ - Το FBI δεν ερευνά Έλληνες πολιτικούς

Βόμβα Αμερικανού πρέσβη: Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Ελληνες πολιτικούς Γραπτώς, σε μηνύματα κινητού, έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Νέα Δημοκρατία τη δήλωση του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών, πως το FBI δεν ερευνά Έλληνες πολιτικούς για την υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η δημοσιοποίηση της δήλωσης του κ. Πάιατ έγινε σε συνεννόηση με την Πρεσβεία και ύστερα από την ανταλλαγή μηνυμάτων στενών συνεργατών των κ.κ. Μητσοτάκη και Πάιατ.
Ασφαλείς πηγές, σημείωναν, ότι... στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, ήταν παρόντα τουλάχιστον 4 άτομα. Μάλιστα τη συζήτηση για τη Novartis, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ξεκίνησε ο ίδιος ο κ. Πάιατ, αναφέροντας ξεκάθαρα ότι το FBI δεν ερευνά κανέναν Έλληνα πολιτικό.
«Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς», σημειώσε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ όσον αφορά την υπόθεση Novartis.
Ταυτόχρονα εκφράζεται έντονη δυσαρέσκεια αλλά και έκπληξη πως σε non paper το Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρει πως, «σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis».
Η διευκρίνιση που δόθηκε αργά το βράδυ από την αμερικανική πρεσβεία, ότι «δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποιο σχόλιο επί των ελληνικών ερευνών, οι οποίες είναι ξεχωριστές από κάθε νομική διαδικασία στις ΗΠΑ που συνδέεται με παραβίαση των Αμερικανικών νόμων», δεν φαίνεται να ικανοποιεί το Μοσχάτο, καθώς θα επιθυμούσαν μια πιο ξεκάθαρη στάση.
Πάντως πρέπει να επισημάνουμε ότι από τη στιγμή που στη Νέα Δημοκρατία διαθέτουν αποδείξεις για το περιεχόμενο της δήλωσης του κ. Πάιατ, είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν, αν χρειαστεί, ότι έχουν μεταφερθεί σωστά όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση του, με τον κ. Μητσοτάκη, ώστε να μην μπορεί κανένας να αφήσει υπονοούμενα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μετέφερε ποτέ μια αναληθή δήλωση.
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: