Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Καθαρή Δευτέρα-βρώμικη Σαρακοστή

Αποτέλεσμα εικόνας για Καθαρή Δευτέρα-βρώμικη Σαρακοστή

Το πέταγμα του χαρταετού δεν αναμένεται να συμπαρασύρει την πολιτική ζωή της χώρας που θα παραμείνει καθηλωμένη στη μιζέρια και την απαξίωση. 

Η φετινή Σαρακοστή ιδιαίτερα θα συνδυαστεί, με αποκλειστική ευθύνη της συριζανελικής κυβέρνησης, με μια πρωτοφανή μεθόδευση εκμετάλλευσης ενός μεγάλου ελληνικού και διεθνούς σκανδάλου για την εξυπηρέτηση των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων της που γυρίζουν τη χώρα δεκαετίες πίσω, ξυπνώντας μερικές από τις χειρότερες μνήμες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του τόπου.
Η άμεση παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης και η επιχείρηση καθοδήγησης... της δικαστικής διερεύνησης, οι προσθαφαιρέσεις κατηγορουμένων με στόχο τη σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων και την συγκάλυψη των ευθυνών των «ημέτερων», υπονόμευσαν εξ αρχής την όποια δυνατότητα ουσιαστικής διαλεύκανσης του σκανδάλου που μάλλον θα ακολουθήσει την πεπατημένη οδό της παραπομπής στις καλένδες της παραγραφής. 
Το μόνο που θα μείνει – αυτός είναι άλλωστε και ο πραγματικός κυβερνητικός στόχος – είναι η λάσπη στους φερόμενους ως ένοχους.

Η πάταξη της διαφθοράς, η ουσιαστική διερεύνηση του σκανδάλου στο χώρο της υγείας στην περίπτωσή μας, δεν μπορεί να γίνει παρά με τον σεβασμό στους θεσμούς και την ανεξαρτησία της λειτουργία τους και όχι με την επιδίωξη της ποδηγέτησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: