Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Σαν τους παλιούς πυγμάχους που ξέρουν ότι πρέπει αλλά δεν έχουν το στομάχι να ανέβουν στο ρινγκ

Αποτέλεσμα εικόνας για παλιούς πυγμάχους

To «αυτοί ή εμείς» το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ το 2012 δικαιώθηκε χθες στην Βουλή. Οταν στο βήμα ανέβηκε να μιλήσει ο Παναγιώτης Πικραμμένος. 

Την ώρα ο πρώην πρωθυπουργός με φωνή που έσπαγε από την συγκίνηση έλεγε «οι μυθιστορηματικές αυτές κατηγορίες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για να κατηγορείται άδικα και να σπιλώνεται βάναυσα ένας άνθρωπος που υπηρέτησε 40 χρόνια την ελληνική δικαιοσύνη» ο Παύλος Πολάκης καθισμένος στις θέσεις των υπουργών πιάστηκε να γελάει...

Ποτέ ο ελληνικός λαός δεν είχε την ευκαιρία να δει καθαρότερα τις δύο παρατάξεις που συγκρούονται σήμερα στην Ελλάδα.  
Από την μία τον Παναγιώτη Πικραμμένο που αποφοίτησε από την Γερμανική, σπούδασε στην νομική των Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακά στο ερευνητικό γαλλικό πανεπιστήμιο Παντεόν Ασάς, έγινε πρόεδρος του ΣτΕ και όταν η πατρίδα του τον χρειάστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός τον Μάιο του 2012. 
Από την άλλη τον Παύλο Πολάκη, του «κόπι, πάστε», που κράταγε διπλά βιβλία στον δήμο Σφακίων, που ανέβασε σε βίντεο την ιατρική ομάδα με την οποία έκανε εγχείρηση αιμορροΐδων και για να δώσει βάρος στα κείμενα του χρειάζεται μισό κιλό «;» και ένα «!».  
Τον Πικραμμένο που δακρύζει επειδή μια πολιτική πλεκτάνη δημιουργεί υπόνοιες για την ακεραιότητα του και τον Πολάκη που γελάει επειδή η ακεραιότητα είναι αστική αδυναμία.
Ιδεολογικά η σύγκρουση έγινε ανάμεσα σε δύο παρατάξεις. Η μία ανησυχούσε ότι με την μεθόδευση που έγινε ο κόσμος θα πιστέψει ότι όλοι οι πολιτικοί τα παίρνουν, οπότε η δημοκρατία θα κινδυνεύσει. 
Η άλλη αδιαφορούσε αφού τα καθεστώτα που η ηγεσία της λάτρεψε ήταν η Κούβα του Κάστρο και η Βενεζουέλα του Μαδούρο. Και όσο η δημοκρατία πληγώνεται και ο κόσμος χάνει την εμπιστοσύνη του τόσο η Ελλάδα πλησιάζει στις δοξασμένες μέρες των αγανακτισμένων. 
Οταν το αριστερό κάτω Σύνταγμα και το δεξιό επάνω φώναζαν «να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή». Ξέροντας ότι αν οι χρήσιμοι ηλίθιοι την καίγανε θα ήταν οι δύο παρατάξεις που θα διεκδικούσαν την εξουσία. Δεν το κατάφεραν. Και στο μέλλον είναι απίθανο να το καταφέρουν. Η επανάσταση, ο τσαμπουκάς του ΣΥΡΙΖΑ πέθανε στο 17ωρο της διαπραγμάτευσης όταν ο Τσίπρας μπήκε στην αίθουσα με λαϊκή εντολή και βγήκε με έρπη.
 Χθες ο Αλέξης Τσίπρας καθυστέρησε όσο μπορούσε να μπει στην αίθουσα. Αφήνοντας τους υπουργούς του να γίνονται κορδέλες από τις ομιλίες των αντιπάλων τους. 
Σαν τους παλιούς  πυγμάχους που καθυστερούν  να ανέβουν στο ρινγκ καθυστερούσε να μπει στην αίθουσα μέχρι το τελευταίο λεπτό. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήλπιζε ότι το σκάνδαλο της Novartis θα άλλαζε το momentum που είχε δημιουργηθεί από τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία. 
Το μόνο που κατάφερε ήταν να δείξει  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κουρασμένο κόμμα. Με έναν αρχηγό που έχασε τον τσαμπουκά του και πλέον προτιμάει να ακούει τους λόγους των αυλοκολάκων του Μαξίμου από το να στέκεται δίπλα στους υπουργούς του όταν γίνονται κουρέλια από τις  ομιλίες των αντιπάλων τους στην Βουλή.  

Του Αντώνη Πανούτσου

Δεν υπάρχουν σχόλια: