Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Έρχεται άγριο σφυροκόπημα: Απώλεσε το ηθικό πλεονέκτημα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας

Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών τόσο όσον αφορά την περιβόητη υπόθεση Novartis και τις αποκαλύψεις Πάιατ όσο και τα πρόσφατα τραγελαφικά με τα επιδόματα ενοικίου, το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, αυτό για το οποίο ευαγγελίζονται καιρό τώρα Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ έχει πάει πλέον «περίπατο»

Μάλιστα, η Νέα Δημοκρατία εχθές απάντησε με διπλή ρελάνς στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για... την υπόθεση Novartis, για την οποία στην οδό Πειραιώς εμφανίζονται όλο και περισσότερο βέβαιοι ότι «τουλάχιστον στο πολιτικό της σκέλος πρόκειται για μια κατασκευασμένη σκευωρία που σύντομα θα καταρρεύσει».
Με αυτή την πεποίθηση η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έλαβε την απόφαση να αντεπιτεθεί καταθέτοντας, αφενός, πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες που βαρύνουν τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που θήτευσαν την τελευταία τριετία στο υπουργείο Υγείας, και, αφετέρου, δημοσιοποιώντας το παρασκήνιο που προηγήθηκε της διαβεβαίωσης που έδωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρυ Πάιατ στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν ελέγχονται από το FBI πολιτικά πρόσωπα στη χώρα μας.
Με αφορμή την προσπάθεια που κατέβαλε το Μέγαρο Μαξίμου να διαψεύσει τα αποδιδόμενα στον κ. Πάιατ, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία στη συνάντηση που είχε με τον κ. Μητσοτάκη τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρεσβευτής «άνοιξε μόνος του τη συζήτηση για τη Novartis και είπε, επί λέξει, στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι στις έρευνες που έχει πραγματοποιήσει το FBI για την υπόθεση Novartis δεν εμπλέκεται κανένας Έλληνας πολιτικός».
Το πιο σημαντικό στην ανακοίνωση της ΝΔ είναι ωστόσο η αποκάλυψη ότι ο πρόεδρος της ΝΔ και ο Αμερικανός πρεσβευτής συμφώνησαν στο περιεχόμενο της δήλωσης που θα αποδιδόταν στον κ. Πάιατ και «μέσω των επιτελείων τους συντάχθηκε γραπτώς και στα ελληνικά και στα αγγλικά για να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρερμηνεία».
Γι΄ αυτό και η Πειραιώς κατηγόρησε την κυβέρνηση που είχε σπεύσει αρχικώς με non paper και εν συνεχεία με ισχυρισμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου να αμφισβητήσουν τη δήλωση του κ. Πάιατ, παρότι ο τελευταίος αναπαρήγαγε μέσω Twitter την ανακοίνωση της ΝΔ.
«Αυτά είναι τα δεδομένα και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ποιος ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες και ποιος προσπαθεί να τους χειραγωγήσει για να στοιχειοθετήσει μια αστήρικτη σκευωρία κατά των πολιτικών του αντιπάλων», τόνιζαν από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Ταυτόχρονα, η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε πρωτοβουλία για συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας των διατελεσάντων υπουργών Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξάνθου, καθώς και του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη.
Στη σχετική πρόταση επισημαίνεται ότι από τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή στις 5/2/18 προκύπτει ότι μεταξύ των θεμάτων που πρέπει να διερευνηθούν είναι και η μη τιμολόγηση φαρμάκων, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ετήσιας φαρμακευτικής δαπάνης για το έτος 2015 από τον κ. Κουρουμπλή τον οποίο η Εισαγγελέας φωτογραφίζει μεν, αλλά παραδόξως δεν κατονομάζει στη γνωστή δικογραφία.
Πέραν αυτού στη Βουλή διαβιβάστηκε και έγγραφο που συσχετίσθηκε με την διερευνώμενη δικογραφία και αφορά σε συγκεκριμένη καταγγελία αναφορικά με την τιμολόγηση φαρμάκων που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2016.
Καταγγέλλεται ειδικότερα ότι κατά την τιμολόγηση του συγκεκριμένου δελτίου υπήρξε ζημία του δημοσίου κατά 40 εκατ. ευρώ και επιβάρυνση των ασφαλισμένων με 100 εκατ. ευρώ, ενώ περιγράφεται και περαιτέρω ζημία του Δημόσιου κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, λόγω συγκεκριμένων αποφάσεων των εν λόγω υπουργών που καταστρατηγούσαν συστηματικά τους νόμους περί τιμολόγησης φαρμάκων.
Η Νέα Δημοκρατία είπε εξ αρχής αυτής της υπόθεσης «όλα στο φως» και καλεί την κυβέρνηση να συμβάλει στον έλεγχο των πεπραγμένων και των Υπουργών της δικής της διακυβέρνησης. Πόσο μάλλον όταν και εκείνη ισχυρίζεται ότι επιθυμεί να μάθουν όλη την αλήθεια οι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: