Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Ετοιμασίες πολέμου στην Ελλάδα, δεν θα σκοτωθούν Γερμανόπουλα για τα Ιμια

Με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους οι πράκτορες του θρυλικού FBI (ανάμεσά τους δεν βρισκόντουσαν οι κολλητοί του Παύλου Σαράκη) άκουγαν τον συνάδελφό τους που μετέφραζε την απόρρητη συνομιλία διάρκειας 3,5 ωρών του Αμερικανού ΥΠΕΞ και πετρελαιά Ρεξ Τίλερσον με τους Ταγίπ Ερντογάν και Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ φρόντισε να μαγνητοφωνήσει την συνομιλία τόσο για να έχει ο ίδιος καλλυμένα τα νώτα όσο και για να μεταφερθεί αυτολεξί στον Ντόναλντ Τραμπ το περιεχόμενό της. Κι αυτό γιατί οι ΗΠΑ θεωρούν τον Ερντογάν τον υπ. αριθμόν ένα απρόβλεπτο ηγέτη του πλανήτη. Πιο απρόβλεπτο και...
πιο επικίνδυνο και από τον Κιμ Γιονγ Ουν.
Γράφει o Ian Ford
Τις συγκεκριμένη συνομιλία ακολούθησαν “συστάσεις” Αμερικανών και Γερμανών προς την Τουρκία να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου όπως επίσης και το δικαίωμά τους να εκμεταλλευθούν τον ορυκτό πλούτο. Οι συστάσεις αυτές ακούσθηκαν σαν χάδι στ΄αυτιά του Σουλτάνου ο οποίος στο μεταξύ είχε σπεύσει να υποδεχθεί την ηγεσία των Σκοπίων στο παλάτι του.
Στο μεταξύ στην Σαλαμίνα  το σκάφος του ελληνικού λιμενικού ΓΑΥΔΟΣ που έχει σαν προιστάμενο υπουργό τον Π.Κ. της υπόθεσης NOVARTIS, προσπαθεί να γιατρέψει τις πληγές του. Το είχαμε παραλάβει μόλις το 2016. Ηταν ίσως το πιο σύγχρονο σκάφος του Λιμενικού μας που έχει πολιτικό προιστάμενο τον Π.Κ. τον αρχιράπερ, τον διορατικό της NOVARTIS. Δείτε πως μας το κατάντησαν οι Τούρκοι. Δείτε την συντριβή στα πρόσωπα του πληρώματος που ασφαλείς πλέον στην στεριά φέρνουν στο μυαλό τα δευτερόλεπτα τρόμου που έζησαν. Κι αν οι ίδιοι βγήκαν ζωντανοί από την τουρκική επίθεση δεν συνέβη το ίδιο με τους ήρωες, το πλήρωμα του ελικοπτέρου που κατέρριψαν οι Τούρκοι την νύχτα των Ιμίων. Ο Ερντογάν τώρα έχοντας συνειδητοποιήσει το μέτωπο που άνοιξε στη Συρία και έχοντας να αντιπαλέψει με τον προσωπικό του εγωισμό επιλέγει μια προσωπική ισορροπία τρόμου ακολουθώντας ενστικτωδώς τα χνάρια του Χίτλερ με τον τρόπο να μην έχει την τύχη του Καντάφι.
Αυτή η επιλογή τον κάνει πιο επικίνδυνο από ποτέ.
Συγκεκριμένα, στη διάρκεια ομιλιών του στις πόλεις Καχραμανμαράς και Οσμάνιγιε, ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, δήλωσε τα εξής:
“Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση. Είμαστε στις παραμονές μιας νέας αντίστασης. Θα έχουμε θερμό καλοκαίρι. Μετά τις συσκέψεις που κάνουμε με τη στρατιωτική ηγεσία και αν κληθεί ο λαός με φύλλα πορείας, ο λαός θα σπεύσει, με πρώτο εμένα”.
Μάλιστα, μετά τις συγκεκριμένες δηλώσεις του Ερντογάν, πλήθος Τούρκων έσπευσε στο Διαδίκτυο, προκειμένου να ενημερωθεί για το εάν έχουν εκδοθεί φύλλα πορείας, με αποτέλεσμα να “καταρρεύσει” όλο το σύστημα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Τουρκία και η ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Παράλληλα, σύμφωνα με την Hurriyet Daily News, στην ομιλία του στην πόλη Καχραμανμαράς, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για “παγκόσμια προπαγάνδα κατά της Τουρκίας”, η οποία βασίζεται σε ψέματα, αλλά δεν θα επιτύχει. Συνεχίζοντας, είπε: “Πιστεύουμε ότι αργά ή γρήγορα θα καταρρίψουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις και εκείνους που βρίσκονται πίσω από αυτές”.
“Εκείνοι που μας βλέπουν ως την Τουρκία του χθες και μας συμπεριφέρονται κατά αυτόν τον τρόπο, έχουν αρχίσει σταδιακά να συνειδητοποιούν την αλήθεια”, προσέθεσε.
Ο ίδιος, ακόμη, διέψευσε τις πληροφορίες για αμάχους πολίτες που βρέθηκαν στο στόχαστρο των επιχειρήσεων της Τουρκίας. “Δεν είναι στο αίμα μας να εξαπολύουμε επίθεση σε βάρος αμάχων, αλλά στο δικό σας”, είπε χαρακτηριστικά.
 
«Ήταν 02.30 το πρωί όταν χτύπησε την πόρτα η γραμματέας του πρωθυπουργού και μας είπε ότι ζητάει να μιλήσει σε κάποιον από τη σύσκεψη η πρεσβεία της Άγκυρας. Ο Σημίτης με αυτό το ύφος που δεν σήκωνε συζήτηση μου είπε θέλοντας προφανώς να διατηρήσει τη μυστικότητα της επαφής: “Θόδωρε πήγαινε να πάρεις το τηλέφωνο. Βγήκα στο μικρό χολάκι όπου βρισκόταν μόνο η γραμματέας και ο ναύαρχος Λεωνίδας Βασιλικόπουλος διοικητής της ΕΥΠ που περίμενε μήπως τον χρειαστούμε», γράφει.
Όπως αναφέρει, «στο πρωθυπουργικό γραφείο της Βουλής γύρω από τον Κώστα Σημίτη σιωπηλές και τραγικές φιγούρες ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας – μακαρίτης σήμερα – Γεράσιμος Αρσένης, ο υπουργός Εσωτερικών – σήμερα κρατούμενος – Άκης Τσοχατζόπουλος, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος – επίσης μακαρίτης σήμερα – Νίκος Θέμελης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Λυμπέρης και ασφαλώς δεν τους θυμάμαι όλους».
Στη συνέχεια περιγράφει πως ενημερώθηκε για τις δηλώσεις που έκανε η Τανσού Τσιλέρ πως «τούρκοι βατραχάνθρωποι κατέλαβαν τη μικρότερη νήσο “Καρντάκ” και ανύψωσαν την τουρκική σημαία».
Ο κ. Πάγκαλος αφήνει αιχμές για τον ναύαρχο Λυμπέρη τον οποίο χαρακτηρίζει «αξιολύπητο. «Η ατμόσφαιρα στο πρωθυπουργικό γραφείο πάγωσε. Ο Σημίτης γύρισε προς τον ναύαρχο Λυμπέρη και του είπε: “Αρχηγέ, δεν σου ζήτησα να περιφρουρήσεις και τα δύο νησιά;”. Ο ναύαρχος, που είχε φαιό χρώμα, απάντησε: “Δεν μου είπατε τίποτα για το μικρότερο νησί κ. πρόεδρε. Το θεώρησα ακατοίκητο. Έλληνες πεζοναύτες υπάρχουν στο άλλο νησί, το μεγαλύτερο”. Ο Σημίτης μουρμούρισε κάτι μέσα από τα δόντια του, που προφανώς δεν είχε ξαναπεί και ο Λυμπέρης αντεπετέθη: “Εάν δεν έχω την εμπιστοσύνη σας κύριε πρόεδρε, η παραίτησή μου είναι στη διάθεσή σας”».
«Είπα τότε στον αξιολύπητο αρχηγό με έντονο ύφος: “Κύριε αρχηγέ, επειδή προέρχομαι από στρατιωτική οικογένεια, ξέρω ότι επιτελικός αξιωματικός ο οποίος παραιτείται σε ώρα επιχειρήσεων θεωρείται ότι λιποτακτεί και εκτελείται επιτόπου. Αυτό που προτείνετε, η παραίτησή σας δηλαδή, είναι στην πραγματικότητα πράξη εσχάτης προδοσίας”», συνεχίζει.
Σε άλλο σημείο του άρθρο του στρέφεται κατά του Αργύρη Ντινόπουλου: «Σημαία, πριν ενεργήσει προβοκατόρικα ο δημοσιογράφος και μετέπειτα Βουλευτής της ΝΔ Α. Ντινόπουλος με τη συνεργασία του δημάρχου Καλύμνου, ο οποίος ήταν γνωστός πολιτικός φίλος του Γεράσιμου Αρσένη, δεν υπήρχε σε καμία βραχονησίδα από το πλέγμα των Ιμίων. Η συμφωνία με τον Χόλμπρουκ ήταν προφορική (“no armed elements, no military boats and guns, no flags”): “Όχι στρατιωτικές δυνάμεις, όχι στρατιωτικά πλοία και πυροβόλα όπλα, όχι σημαίες”».
«Μερικοί με κατηγορούν έκτοτε γιατί υπεστάλη η ελληνική σημαία που είχαν ανεβάσει ο Ντινόπουλος, ο δήμαρχος, και ο παπάς της Καλύμνου. Θυμίζω στους υπερπατριώτες ότι οι σημαίες ήταν δύο. Στη μικρή Ίμια υπήρχε η τούρκικη σημαία. Ή έφευγαν και οι δύο ή έμεναν και η γκρίζα ζώνη είχε πια καθιερωθεί. Θυμίζω επίσης ότι το προϋφιστάμενο καθεστώς, πριν από το επεισόδιο δηλαδή, περιελάμβανε μια de facto ελληνική παρουσία στην Ίμια, ένας Καλύμνιος κτηνοτρόφος είχε ένα κοπάδι από πρόβατα πάνω στο μεγαλύτερο νησί και πήγαινε τακτικά εκεί για να τα ποτίσει ή να ενισχύσει τη διατροφή τους. Επίσης, γύρω από τα Ίμια ψάρευαν αποκλειστικά Έλληνες παράκτιοι ψαράδες από την Κάλυμνο και ενίοτε μεγαλύτερα αλιευτικά συγκροτήματα», υπογραμμίζει ο κ. Πάγκαλος.
«Έχω σιωπήσει τόσα χρόνια για λόγους εθνικού συμφέροντος. Θρασύτατα εξυβρίστηκα και συκοφαντήθηκα διαρκώς από πάσης φύσεως πολιτικούς αντιπάλους», καταλήγει.
«Αχρεία ψέματα» και «ασχετοσύνη» καταλογίζει ο Αργύρης Ντινόπουλος στον Θεόδωρο Πάγκαλο με αφορμή άρθρο του τελευταίου στην εφημερίδα «Τα Νέα» για τα Ίμια, ενώ κάνει λόγο για απελπισμένη προσπάθεια του πρώην υπουργού Εξωτερικών να παραχαράξει την Ιστορία.
«Τα σημερινά αχρεία ψέματα του Θεόδωρου Πάγκαλου για τα Ίμια (πρωτοσέλιδο άρθρο του στα ΝΕΑ) αποκαλύπτουν εκτός από την ενοχή του για τον χειρισμό της υπόθεσης και κάτι πολύ σοβαρότερο. Την ασχετοσύνη του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Εσωτερικών σημειώνοντας ότι 22 χρόνια μετά ο κ. Πάγκαλος «αγνοεί ότι οι Τούρκοι κατέλαβαν όχι την μικρή, αλλά την μεγάλη Ίμια» αν και «εκείνο το μοιραίο βράδυ ήταν ο υπουργός Εξωτερικών που διαπραγματεύτηκε την εθνική υπόθεση».
Σημειώνει ότι «γελοιοποιείται ισχυριζόμενος ότι πήγα με τον τότε δήμαρχο Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη στα Ίμια ( στις 25 Ιανουαρίου 1996) όταν είναι γνωστό ότι έφτασα στα Ίμια τέσσερις ημέρες αργότερα στις 29 Ιανουαρίου 1996 σχεδόν ταυτόχρονα με τους Έλληνες κομάντος (που αποβιβάστηκαν στην μικρή Ίμια) και ενώ η κρίση ήταν σε πλήρη εξέλιξη» και προσθέτει: «Όσες γελοιότητες, όμως και να κάνει ο Πάγκαλος τα Ίμια και ο Οτσαλάν θα τον στοιχειώνουν».
Ο κ. Ντινόπουλος προσθέτει ότι δημοσιογραφική αποστολή του ΑΝΤ-1 έκανε ρεπορτάζ στην μεγάλη Ίμια, «την οποία αυτός και ο Σημίτης είχαν αφήσει αφύλαχτη αφού εκεί αντί να υπάρχουν Έλληνες στρατιώτες ανέβαιναν ανενόχλητα μικρά παιδιά ( νήπια!) από την Κάλυμνο» αλλά «και στην μικρή Ίμια ύστερα από σχετική άδεια του επικεφαλής της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης που μόλις πριν λίγες ώρες είχε αποβιβαστεί σε αυτήν», προσθέτοντας ότι «η ελληνική σημαία που κυματίζει πίσω από τον ρεπόρτερ δεν είναι η σημαία του Διακομιχάλη, αλλά η σημαία που ύψωσε το ίδιο το Πολεμικό Ναυτικό μας».
Οι μνήμες των Ιμίων είναι νωπές και πολύ σωστά οι σώφρονες και ικανοί στρατηγοί μας (και όχι κάτι παλαβά γεροντοπαλίκαρα που υποδύονται μπροστά στις κάμερες τους ατσάλινους) καταστρώνουν σχέδια για να μην ξαναζήσουμε νύχτες σαν εκείνη των Ιμίων. Ηδη στο στα σοβαρά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχει σημάνει συναγερμός καθώς γνωρίζουν ότι δεν θα υπερασπισθούν τα ελληνικά σύνορα (έχει και η θάλασσα κε Τσίπρα) οι Γερμανοί στρατιώτες, ούτε οι ομοεθνείς του γραφικού Μοσκοβισί, ούτε φυσικά οι Ιταλοί που δεν έχουν τα κότσια να υπερασπισθούν ούτε καν το γεωτρύπανό τους.
Τα ελληνικά σύνορα θα τα υπερασπισθούν τα ελληνόπουλα. Οσα απέμειναν στη πατρίδα μια και οι περισσότεροι έχουν εγκαταλείψει την διεφθαρμένη Κολομβία των Βαλακνίων και της Ευρώπης.
Σε μια συγκυρίασαν και την τωρινή ο πόλεμος και η στρατηγική του γίνεται υπόθεση των σοβαρών στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων (όπως επίσης και του σοβαρού και όχι μιζαδορισμένου πολιτικού ποροσωπικού) όπως ο ξεχωριστός αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο σημερινός Αρχηγός ΓΕΣ.
Ο κος Στεφανής ανήκει στο δεκαμελές Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Ελλάδας. Η παρουσία του στη Ρόδο ως Διοικητού της 95ΑΔΤΕ (Δωδεκάνησος) την περίοδο 2014-15, υπήρξε ιδιαιτέρως αγαπητή, δεδομένου ότι αγκάλιασε την τοπική κοινωνία συμμετέχοντας σε όλες σχεδόν τις κοινωνικές δράσεις της, κάνοντας αισθητή την παρουσία και επικουρική συμβολή του Στρατού με θετικότατο τρόπο. Διακρίθηκε για το ήθος, την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητά του.
Ο Αλκιβιάδης Στεφανής γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1959 στην Αθήνα, έχει καταγωγή από την Λέσβο, εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1978, αφού αποφάσισε να εγκαταλείψει τις σπουδές του στις θετικές επιστήμες για να αφοσιωθεί στον Στρατό.
Το διάστημα 2000 με 2002 διετέλεσε ως Υπασπιστής του τότε προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, ενώ μεταξύ άλλων έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του στο Πανεπιστήμιο Άμυνας της Ουάσιγκτον με θέση κατάταξης πρώτη ανάμεσα σε 185 συναδέλφους του απ’όλο τον κόσμο. Είναι ειδήμων στον τομέα της Στρατηγικής Εθνικής Ασφάλειας και της Στρατιωτικής Διπλωματίας.
Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με το ζήτημα των προσφύγων, ενώ στην προσωπική του ζωή είναι λάτρης των δίτροχων μηχανών, των πολεμικών τεχνών και της κόρης του.

State dinner in honor of Recep Tayyip Erdogan at the Presidential Mansion in Athens on De. 7 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: