Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Σφίγγει ο κλοιός για τον πιο σκληρό μνημονιακό πρωθυπουργό


ΓΟΥΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ


350 δις ευρώ δημόσιο χρέος,
120 δις ευρώ κόκκινα δάνεια,
200 δις oι εσωτερικές οφειλές

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την κυβέρνηση και τα στελέχη του Σύριζα.
Πλησιάζει η στιγμή που θα επιστρέψουν ως ανώνυμοι στα καφενεία. 

Το θέμα βέβαια είναι αν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν. Η θα κρύβονται όπως ο Μπαλαφίνιο για να μην τον βρίσκει η αλληλογραφία του. 
Μετά την αποκήρυξη από τους εντός της χώρας συντρόφους τους άρχισαν να τους κράζει η διεθνής αριστερά...

Από την Iόλη Πιερίδη
Την αποβολή του ΣΥΡΙΖΑ από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (KEA) ζήτησε ο Ζακ Λικ Μελανσόν συμπρόεδρος του γαλλικού Κόμματος της Αριστεράς (PG) κατηγορώντας το ελληνικό κυβερνών κόμμα για φιλελεύθερες πολιτικές και δουλική στάση απέναντι στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Για το PG, όπως αναμφίβολα και για πολλά άλλα κόμματα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, έχει καταστεί πράγματι αδύνατο να συγχρωτίζεται, στο ίδιο κίνημα, με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα» αναφέρει το PG στην ανακοίνωσή του.
Ο Αλέξης Τσίπρας και το πλουσιόπαιδο ο Τσακαλώτος συνειδητοποιούν ότι το απόθεμα του λαικισμού και τους ψεύδους τελείωσε. Η κυβέρνηση Τσίπρα αναδείχθηκε και με την βούλα των πιστωτών η πιο σκληρή μνημονιακή κυβέρνηση και ο ίδιος ο πιο σκληρός μνημονιακός πρωθυπουργός όπως παραδέχονται πλέον ένας μετά τον άλλον οι δανειστές.
Ο άνθρωπος που θα καταργούσε με ένα νόμο τα Μνημόνια ξεπέρασε όλους τους προκατόχους του στην βιαιότητα της εφαρμογής τους φροντίζοντας φυσικά να μην ακουμπήσει το χυδαίο και διεφθαρμένο πελατειακό κράτος στο οποίο διόρισε μεγάλο μέρος του κομματικού στρατού του.
Κάθε ώρα που περνάει η οργή του κόσμου γιγαντώνεται, τα κάστρα του Σύριζα καταρρέουν και καθώς πλησιάζουμε στην υποτιθέμενη έξοδο στις αγορές ένα νέο ΣΟΚ έρχεται να παγώσει την ελληνική κοινωνία κι αυτό δεν είναι άλλο από τις προβλέψεις για κατάρρευση της τιμής των ακινήτων. 350 δις ευρώ δημόσιο χρέος, 120 δις ευρώ κόκκινα δάνεια, 200 δις ευρώ που χρωστάνε οι Ελληνες στο Δημόσιο-αυτός ο σακατεμένος μπατίρης είναι έτοιμος να βγει στις αγορές σύμφωνα με τους ξεδιάντροπους δανειστές του. Πως θα βγει στις αγορές ένας νεκρός που χρωστάει τα διπλάσια χρήματα από την στιγμή που μπήκε στα μνημόνια;
Πως θα βγει στις αγορές ένα διεφθαρμένο κράτος δημοσίων υπαλλήλων με την πλειοψηφία των νέων ανθρώπων να έχει εγκαταλείψει τη χώρα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναζητούν καταφύγιο στο εξωτερικό τρομαγμένες από τους χυδαίους φορολογικούς και ασφαλιστικούς συντελεστές σαρδανάπαλων τυραννίσκων όπως ο Κατρούγκαλος, ο Τσακαλώτος,η Αχτσιόγλου;
Τα Ειδικά Δικαστήρια μοιάζουν μονόδρομος όσο κι αν θελήσει η επόμενη κυβέρνηση να μην διαταράξει το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα. Η καθημαγμένη κοινωνία θα αναζητήσει τους υπεύθυνους για τον όλεθρό της ειδικά εάν η βαίη φτωχοποίηση συνδυαστεί με εθνικές απώλειες.
Το οδυνηρό τέλος του Τσίπρα και της κυβέρνησής του πλησιάζει. Δυστυχώς όμως για την Ελλάδα δεν έχουμε δει ακόμη ολόκληρο το κάδρο των συνεπειών του ολέθρου. Την ίδια στιγμή οι εγχώριοι ολιγάρχες το γλεντάνε είτε χλευάζοντας τον Τσίπρα είτε χαιδεύοντας την πλάτη του…

Δεν υπάρχουν σχόλια: