Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Μητσοτάκης: Θα τελειώσετε με εκλογές με μία κάλπη, όχι με δέκα [Βίντεο]

Φωτογραφία: ΕurokinissiΜε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησης ξεκίνησε την ομιλία του ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αποδεικνύεται περίτρανα πια ότι δεν είστε μόνο επικίνδυνοι για την οικονομία είστε επικίνδυνοι για την ίδια τη δημοκρατία παρεμβαίνετε απροκάλυπτα και συστηματικά και μεθοδικά στο έργο της δικαιοσύνης. Είστε ένοχοι μιας συστηματικής απόπειρας δολοφονίας χαρακτήρων. Οι κατηγορούμενοι έγιναν κατήγοροι και οι κατήγοροι έγιναν απολογούμενοι», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι καταφεύγει σε αυτό που ξέρει να κάνει να διχάζει δηλαδή τους Έλληνες σε...

καλούς και κακούς έντιμους και κλέφτες φτωχούς και πλούσιους φθαρμένους και άφθαρτους. Αναφερόμενος στο προεκλογικό σύνθημα του πρωθυπουργού η τους τελειώνουμε η μας τελειώνουν τόνισε πως πολύ σύντομα ο κ. Τσίπρας θα τελειώσει πολιτικά από τον λαό.
«Θα σας το πω για να το καταλάβετε σε μια δημοκρατία δεν μπορείτε να τελειώσετε τους πολιτικούς αντιπάλους όσο κι αν το θέλετε όσο κι αν το προσπαθείτε. Εσείς κ. Τσίπρα θα τελειώσετε πολιτικά και μάλιστα σύντομα με το μόνο τρόπο που αλλάζουν οι κυβερνήσεις στις δημοκρατίες με εκλογές. Ότι κι αν κάνετε εκλογές θα γίνουν με μία κάλπη και όχι με 10 όπως κάνετε σήμερα. Οι πολίτες που σας ψήφισαν είναι βαθιά απογοητευμένοι από τους τυχοδιωκτισμός και τα βάρη που έχετε προσθέσει στη ζωή τους και σας έχουν εγκαταλείψει. Αλλάξατε τον εκλογικό νόμο, στήσατε ένα παρακράτος που συκοφαντεί τους πολιτικούς αντιπάλους όμως υπάρχει κάτι που δεν μπορείτε να αλλάξετε όσο κι αν θέλετε, την βούληση του λαού. Κάλπες κ. Τσίπρα θα στηθούν και τότε δεν θα έχετε απέναντί σας μόνο την αντιπολίτευση αλλά το κυρίαρχο λαό που θα σας το πει ξεκάθαρα με την ψήφο του «ως εδώ αξίζουμε καλύτερα».
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην άρνηση του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στη διάρκεια της κυβέρνησης Σαμαρά και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό πολιτικό γενόσημο, φτιαγμένο από ψέμα. 

«Εσείς συμμαχήσετε κ. Τσίπρα με τις φαρμακοβιομηχανίες εσείς μας φωνάζετε να μην τολμήσουμε να μειώσουμε την φαρμακευτική δαπάνη. Σας προκαλώ να μου φέρετε έστω και μια ανακοίνωση σας που ζητάτε την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, πάει πολύ να παριστάνετε τον αρχάγγελο της κάθαρσης, εσείς πολεμήσατε την προσπάθεια εξορθολογισμού ενός συστήματος που εγώ θα συμφωνήσω ότι ήταν προβληματικό. Είστε το πολιτικό γενόσημο του παλιού συστήματος φτιαγμένος από ψέμα και λαϊκισμό. Οι μάσκες έπεσαν και οι κουκουλοφόροι της πολιτικής αποκαλύφθηκαν στον ελληνικό λαό. Το μόνο που θέλετε είναι να επιτεθείτε τους πολιτικούς της αντιπάλους και ειδικά στη ΝΔ».
Ειδική αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να εντάξει στην έρευνα και τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή. «Εάν θέλετε να αποκαλύψετε την αλήθεια γιατί εξαιρείται τον κ. Κουρουμπλή από την διερεύνηση της υπόθεσης. Πως γίνεται νυν υπουργός να υπογραφεί για τον εαυτό του ότι παραγράφτηκε το αδίκημα της απιστίας και την ίδια ώρα να κατηγορεί υπουργούς που ήταν πριν από 10 χρόνια. Θα έπρεπε να το ζητήσει ο ίδιος ο κ. Κουρουμπλής να μην προστατεύεται από το νόμο περί ευθύνης υπουργών όπως το ζήτησαν και τα δικά μας στελέχη. Γι’ αυτό στήσατε 10 κάρτες κ. Τσίπρα και όχι 11 θέλετε να απαλλάξετε άρον άρον τον κ. Κουρουμπλή και ποιος ξέρει και ποιος άλλους. Θέλετε να μετατρέψετε την επόμενη εκλογική αντιπαράθεση σε ένα πόλεμο λάσπης μέσα από τον οποίον ελπίζετε ότι θα επιβιώσετε πολιτικά. Το κλίμα ακραίας πόλωσης και διχασμού που σκόπιμα θέλετε να στήσετε ήδη έχει επιπτώσεις για τη χώρα. Ποιος θα επενδύσει σε μια χώρα με τόσο τοξικό πολιτικό περιβάλλον ποιος θα πειστεί ότι το πολιτικό σύστημα ωρίμασε και έκανε βήματα μπροστά».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η θέση του κόμματος του είναι «όλα στο φως» και ζήτησε στην προανακριτική επιτροπή που θα συσταθεί να έρθουν να καταθέσουν προστατευόμενοι μάρτυρες είτε μέ είτε χωρίς κουκούλα.
«Η δική μας θέση είναι καθαρή, φως στο σκοτάδι να μάθουμε την αλήθεια να ξηλώσουμε το σύστημα να τιμωρηθούν όλοι όπου κι αν βρίσκονται. Να ζητήσουμε αποζημιώσεις από την εταιρεία για τη ζημιά που προκάλεσε στα ασφαλιστικά ταμεία. Εσείς όμως δεν κάνετε αυτό κ. Τσίπρα. Χρησιμοποιείτε την υπόθεση για να πλήξετε τους πολιτικούς αντιπάλους. Δεν ήσασταν εδώ δεν είχατε το θάρρος να κοιτάξετε στα μάτια αυτούς που παραπέμπετε να τους ακούσετε, να κοιτάξετε στα μάτια τον κ. Πικραμένο που με τρεμάμενη φωνή ανέβηκε στο βήμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τη λάσπη την οποία εσείς σκηνοθετήσατε δεν είχατε το θάρρος κρυφτήκατε στο γραφείο σας», και συνέχισε:«Οι μάρτυρες πρέπει να έρθουν και να καταθέσουν ενώπιον της επιτροπής και μάλιστα κατ´ αντιπαράσταση με τους πολιτικούς. Ας έρθουν να καταθέσουν και με κουκούλα ας έρθουν να καταθέσουν και με αλλοιωμένη φωνή αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να έρθουν να καταθέσουν. Στήστε μία κάλπη με ένα και μόνο ερώτημα ναι ή όχι στην σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής αυτό ζητάτε στην πρόταση σας. Σε αυτό το ερώτημα εμείς ψηφίζουμε ναι».
Ο πρόεδρος της ΝΔ έκλεισε την ομιλία του προειδοποιώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα τον αφήσει να κάνει την Ελλάδα α τριτοκοσμική αποικία. «Η δημοκρατία δεν θα σκύψει το κεφάλι σε μια αδίστακτη παρέα που κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού αξίζουμε καλύτερα σύντομα οι πολίτες θα πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους ο επίλογος σας θα είναι θλιβερός»
.


Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: