Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

«Καρφώνουν» την εισαγγελέα διαφθοράς και... είναι μόνο η αρχή

Σε τροχιά ρήξης με ορισμένους δικαστικούς λειτουργούς κινείται πλέον η ΝΔ, η οποία βήμα βήμα σκληραίνει την στάση της τόσο απέναντι στην κυβέρνηση όσο και απέναντι σε κάποιους δικαστικούς, τους οποίους δε θεωρεί ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους. 
Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυριαρχεί η εκτίμηση ότι υπάρχει ένας “ομφάλιος λώρος” που συνδέει την εκτελεστική εξουσία με κάποια τμήματα της δικαστικής, με κεντρικό στόχο τη χειραγώγησή της. 
Η υπόθεση της Νovartis αποτελεί άλλωστε για την Πειραιώς την κορυφαία απόδειξη...
αυτής της παραδοχής. Φαίνεται πως όσο οι μέρες περνούν, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ωριμάζουν οι σκέψεις που θέλουν την ΝΔ να βγει ανοιχτά και να κατονομάσει τους δικαστικούς που θεωρεί ότι δεν επιτελούν όπως πρέπει το λειτούργημά τους.
Αρχικά στο στόχαστρο της Πειραιώς μπαίνει η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. 
Στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζουν με νόημα ότι η συγκεκριμένη δικαστική λειτουργός πήρε τη θέση της κυρίας Ραίκου, η οποία παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2017 καταγγέλλοντας πιέσεις. Στην συνέχεια “καρφώνουν” την εισαγγελέα για τους χειρισμούς της, αναφορικά με την επιλογή της να στείλει πρώτα τη δικογραφία στο FBI και όχι στην ελληνική Βουλή. Είναι σαφές ότι για την ΝΔ ορισμένοι λειτουργοί της δικαιοσύνης, όχι το σύνολο, ανήκουν σε αυτόν τον “δίαυλο” επικοινωνίας εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας, που ήδη έχει καταγγείλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής είναι δεδομένη τώρα όμως έχουμε και πολωνοποίηση. Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, όταν δεν έχουμε διάκριση των εξουσιών δεν έχουμε κράτος δικαίου», ανέφερε ανώτατη κομματική πηγή, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της Πειραιώς. 
Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα μόνο τυχαία δεν ήταν και η ανακοίνωση του κόμματος, με αφορμή τα όσα είπε για την ταυτότητα των “προστατευμένων” μαρτύρων ο Παύλος Πολάκης. 
«Η δημόσια παραδοχή του Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες είναι θεσμικά αδιανόητη. Και επιβεβαιώνει πλήρως ότι η Κυβέρνηση έχει εδώ και καιρό δημιουργήσει έναν αθέμιτο δίαυλο επικοινωνίας με δομές της Δικαιοσύνης, επιχειρώντας να στήσει μια πρωτοφανή σκευωρία” τόνισε η ανακοίνωση , στην οποία έγινε για πρώτη φορά λόγος για “αθέμιτο δίαυλο επικοινωνίας”. Σε έναν δίαυλο  άλλωστε υπάρχουν πάντα δύο πλευρές. 
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνεντευξή του στο liberal.gr, έριχνε μία τροχιοδεικτική βολή, κατονομάζοντας τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. “Για να μην κοροϊδευόμαστε ο ομφάλιος λώρος ονομάζεται Δημήτρης Παπαγγελόπουλος”, σημείωσε ο κ.Γεωργιάδης, θεωρώντας ότι το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο.
Την οδό της κατά μέτωπον επίθεσης είχε δείξει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης απευθύνοντας στον κ. Τσίπρα την πλέον “βαριά” κατηγορία που θα μπορούσε να διατυπώσει, χαρακτηρίζοντάς τον “επικίνδυνο για τη δημοκρατία”. 
Ενδιαφέρον επίσης έχει το γεγονός ότι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή ρεπορτάζ για έγγραφο του FBI στη δικογραφία με αναφορά και στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού άφηναν σαφείς αιχμές για μεθόδευση εκ μέρους της εισαγγελέως Τουλουπάκη. 
Ήταν η πρώτη φορά που έστω και εμμέσως επιρρίπτονταν ευθύνες ονομαστικά σε δικαστικό λειτουργό.

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: