Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Η θέση του Κώστα Καραμανλή για τη FYROM... Τελεία και παύλα.


Του δημοσιογράφου, κ. Γιάννη Παπαδόπουλου
Για να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα, επειδή οργιάζει η αριστερή προπαγάνδα των κυβερνώντων:
1) Το επιχείρημα "ακολουθούμε τη γραμμή Καραμανλή στο Βουκουρέστι" είναι κατασκεύασμα.
Στο Βουκουρέστι ΔΕΝ έγινε καμιά διαπραγμάτευση για την ονομασία του γειτονικού κράτους. Τα Σκόπια πήραν πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ. 
Η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε και η απόφαση ελήφθη ΟΜΟΦΩΝΑ: "Τα Σκόπια θα πάρουν νέα πρόσκληση, ΟΤΑΝ βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας." 
Άλλωστε, δεν θα μπορούσε να... γίνει διάλογος σε μια σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, με μια χώρα που δεν είναι μέλος της συμμαχίας.
2) Πολλοί λένε, ότι ο Κ. Καραμανλής μίλησε για "σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό". 
Ο Καραμανλής ΠΟΤΕ δεν μίλησε για τέτοια ονομασία. Όποιος το επικαλείται, ας ψάξει να βρει απόσπασμα από ομιλία στη Βουλή ή δήλωση του πρώην πρωθυπουργού.
3) Λένε επίσης, ότι " ο Καραμανλής τώρα είναι...μπερδεμένος και δεν παίρνει θέση".
Ο Καραμανλής δεν ήταν ποτέ ..."μπερδεμένος". Άλλοι...μπερδεύονται για να δικαιολογήσουν την απόφαση που έχουν πάρει να εκχωρήσουν το όνομα Μακεδονία, στους γείτονες. 
Να θυμούνται ένα πράγμα:
Ο Καραμανλής έβαλε βέτο στο Βουκουρέστι, γιατί ο Μπους και η Μέρκελ ήθελαν να εντάξουν τα Σκόπια με την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ονομασία , δηλαδή FYROM. 
Αν υποστήριζε τη...σύνθετη ονομασία, θα ήταν εύκολο να το δεχθεί, αφού αυτό το όνομα αποδέχθηκε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, όταν υπέγραφε την ενδιάμεση συμφωνία, αλλά και νωρίτερα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όταν αποδεχόταν με αυτό το όνομα την ένταξη των Σκοπίων, στον ΟΗΕ. 
Τελεία και παύλα με τη σπέκουλα των ανίκανων και των ψευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: