Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Οι «κόκκινες γραμμές» Καμμένου χαρίζουν ανέξοδη τουρκική επικοινωνιακή νίκη

Είναι γνωστές οι γραφικές «υπερπατριωτικές κορώνες» που βγάζει συχνά-πυκνά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα. 
Επίσης γνωστές είναι οι ατάκες που δανείζεται από τον παλαιό ελληνικό κινηματογράφο για να βάζει τις «κόκκινες γραμμές» του απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. 
Έτσι λοιπόν ο κ. Καμμένος μετά τις συνεχείς γνωστές ατάκες τύπου «Ζήκου» και τις φωτογραφίες με άνδρες της ΜΥΚ του ΠΝ, ενδεδυμένος μάλιστα με στρατιωτικό τζάκετ (είδαμε μάλιστα να τον μιμείται και ο Erdogan) υπό τα βλέμματα θαυμασμού του Α/ΓΕΕΘΑ, αποφάσισε χθες Κυριακή πρωί να... εντυπωσιάσει και πάλι την ελληνική κοινή γνώμη και ιδιαίτερα το...
εκλογικό του κοινό!
Δεν γνωρίζουμε τι σχεδιασμός υπήρξε αλλά όπως αποδείχθηκε μάλλον επρόκειτο για αυτοσχεδιασμό. Ο κ. Καμμένος αυτή τη φορά αποφάσισε να πάει στην περιοχή των Ιμίων αντί με ελικόπτερο, όπως είχε κάνει πέρσι, με την κανονιοφόρο (Κ/Φ) του ΠΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ. Το επικοινωνιακό επιτελείο του με περίσσια περηφάνεια έστειλε με μεγάλη σπουδή χθες πρωινιάτικα  προς δημοσίευση φωτογραφίες με τον κ. Καμμένο να ρίχνει στεφάνι στην... ευρύτερη περιοχή των Ιμίων από την Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ προς τιμή των ανδρών του ηρωικού πληρώματος του Ε/Π που έπεσαν στο καθήκον στην κρίση του 1996, των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψού. Μας αρέσει βέβαια η ιδέα ενός Έλληνα υπουργού να τιμά τους ηρωικούς πεσόντες. Θα μπορούσαμε να πούμε μέχρι εκεί πολύ ωραία και το λογύδριο του κ. Καμμένου στο πλήρωμα της Κανονιοφόρου ακόμα πιο ωραίο, αν δεν βλέπαμε σε μία από τις φωτογραφίες που μας έστειλε το υπουργείο να παρεμβάλλεται ολοκάθαρα μεταξύ της ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ και των βραχονησίδων μία… τουρκική ακταιωρός. Άρα οι Τούρκοι ήταν πιο κοντά στα Ίμια από αυτόν τον ίδιο τον υπουργό μας και την Κ/Φ. Πόσο πιο σαφής αμφισβήτηση της κυριαρχίας που ισχυρίζεται ότι εξασφαλίζει ο κ. Καμμένος;
Αυτό όμως που είδαμε ήταν... παρανυχίδα! Λίγο αργότερα και αφού τα ελληνικά ΜΜΕ προέβαλαν ως είδηση το show με το «ετήσιο στεφάνι» του κ. Καμμένου και ιδιαίτερα κάποιοι φιλικά προσκείμενοι σε αυτόν ιστότοποι με τις σχετικές θριαμβολογίες, ήλθε πικρότατο το τουρκικό «anti-show». Τα τουρκικά ΜΜΕ γέμισαν φωτογραφίες και βίντεο όπου αναντίρρητα φαινόταν ο αποκλεισμός των Ιμίων από τουρκικά πλοία ενώ πετούσαν και ελικόπτερα. Επαληθεύονταν λοιπόν οι επίσημοι τουρκικοί ισχυρισμοί ότι εμποδίστηκε ο Έλληνας υπουργός να καταθέσει στεφάνι στα Ίμια (έστω και αν αυτό δεν ήταν στις προθέσεις του). H καθ’ όλη την ημέρα αμηχανία του ΥΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ αλλά και οι επιλεκτικές διαρροές που προσπάθησαν να εξωραΐσουν τη δυσάρεστη πραγματικότητα με τον ισχυρισμό ότι το στεφάνι ρίχθηκε εκεί που έπεσε το ελικόπτερο απλά επιβεβαίωσαν τα όσα ισχυρίστηκαν οι Τούρκοι.
Το τι κάνει και λέει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ήταν εξαφανισμένος κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου έχουν κάνει τους Τούρκους να κάνουν έντονη την παρουσία τους σε περιοχές όπως αυτή των Ιμίων. Όλη αυτή η χθεσινή κατάσταση απέδειξε την προχειρότητα και την ελαφρότητα που έγινε μία τέτοια ενέργεια από πλευράς του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικού εταίρου του κ. Τσίπρα. Αρέσει δεν αρέσει και φυσικά δεν μας αρέσει καθόλου, χθες οι Τούρκοι απέκλεισαν αιφνιδιαστικά τα Ίμια και δεν του επέτρεψαν να τα προσεγγίσει «γκριζάροντας» ακόμα πιο έντονα την περιοχή αυτή που έχει ιδιαίτερα έντονο συμβολισμό. Κάθε άλλο παρά τιμή απέδωσε ο κ. Καμμένος στα παλληκάρια του ΠΝ που χάθηκαν για την πατρίδα στα Ίμια πριν από 21 χρόνια.
Και ο γιαλός του κ. Καμμένου είναι στραβός αλλά και «στραβά» αρμενίζει και σε αυτό δεν είναι ανεύθυνος ο Πρωθυπουργός! Το να δημιουργεί… «αποτροπή» με ατάκες παλαιού ελληνικού κινηματογράφου και να αναφέρεται για αποδέσμευση Εθνικών Κανόνων Εμπλοκής (χωρίς να έχει καταλάβει μάλλον περί τίνος πρόκειται) μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσει αδαείς, βάζοντας κόκκινες γραμμές που γίνονται τελικά... ροζ ξέφτια είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας. Ο Α/ΓΕΕΘΑ οποίος είναι ο ανώτατος στρατιωτικός ηγέτης της χώρας και ο θεσμικός στρατιωτικός σύμβουλος του ΥΕΘΑ έχει υποχρέωση αν δεν το έχει ήδη κάνει να του εξηγήσει ότι με καφενειακούς όρους δεν εφαρμόζεται η Εθνική Στρατιωτική Στρατηγική.
Είναι επιτακτική ανάγκη να εξηγηθεί άμεσα στον κ. Πρωθυπουργό αλλά και στη λοιπή πολιτική ηγεσία του τόπου το πόσο σοβαρός ήταν ο χθεσινός αποκλεισμός των Ιμίων από τους Τούρκους εκτός από την στρατιωτική του πλευρά, διεθνώς αλλά και τι νομικό προηγούμενο δημιουργεί. Η Τουρκία πέτυχε χθες χάρη στον κ. Καμμένο και στην ανεύθυνη κυβέρνηση Τσίπρα εκτός από ένα εντονότατο «γκριζάρισμα», μία ανέξοδη και χρήσιμη στο εξωτερικό αλλά κυρίως στο εσωτερικό της επικοινωνιακή νίκη.
Μπορούμε να πούμε ότι βεβαίως και τα κριτήρια σοβαρότητας του κ. Καμμένου μας είναι γνωστά! Είναι όμως ανεπίτρεπτο και εξόχως επικίνδυνο με ρητορική, αποφάσεις και ενέργειες που αποσκοπούν σε απλό επικοινωνιακό εντυπωσιασμό να υπονομεύει την αξιοπιστία των ενόπλων δυνάμεων των οποίων έχει την τιμή να είναι πολιτικός προϊστάμενος, το γόητρο της χώρας και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού δίνοντας την ευκαιρία στην Τουρκία να «γκριζάρει» εντονότερα αμφισβητούμενες από αυτήν περιοχές!

Του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: