«Eτοιμος για επέμβαση είναι ο Στρατός της Σερβίας» είπε ο Υπουργός Άμυνας της χώρας, Αλεξάνταρ Βούλιν, ο οποίος επιθεώρησε τις σερβικές δυνάμεις στο στρατόπεδο «Stefan Nemanja» στη Raska στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο μαζί με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγό Dikovic, τον Διοικητή του Τάγματος Zivan Ikra, τον  Α/ΓΕΣ,  Milosav Simovi, και τον αναπληρωτή Διοικητή της Δεύτερης Ταξιαρχίας, Muharem Fazlić...
Δείτε βίντεο παρακάτω που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Μαζί τους πήγαν ο περιφερειάρχης της Raska ,Ignjat Rakitic, και ο γραμματέας Miloje Kundovic.
Η περιοχή βρίσκεται σε πολεμικό συναγερμό. Αναφέραμε από χτες τις άσχημες εξελίξεις μετά την δολοφονία του Σέρβου ηγέτη στο Κόσοβο.
Οι δηλώσεις του ΥΠΑΜ Σερβίας έγιναν κατά την επίσκεψή του στο 21ο Τάγμα στη Ράσκα, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.

«Το 21ο Τάγμα συνεχίζει την ένδοξη Ιστορία της φημισμένης 37ης μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας που πολέμησε για την άμυνα της Σερβίας από την ΝΑΤΟϊκή επιθετικότητα».
«Τα μέλη των σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων και το Υπουργείο Άμυνας της χώρας παρακολουθούν πολύ στενά και μεγάλη προσοχή όλα τα γεγονότα στον περίγυρο μας. Είμαστε έτοιμοι και ικανοί να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε απειλή κατά της ασφάλειας της χώρας μας και της ασφάλειας των πολιτών μας» είπε ο Υπουργός Αμυνας, Aleksandar Vulin στη Raska.
«Οι σερβικές Ενοπλες Δυνάμεις είναι πολύ καλά προετοιμασμένες και εξοπλισμένες, έχουμε πολύ καλό και σύγχρονο οπλισμό και μπορούμε πλέον να φέρουμε εις πέρας οποιαδήποτε διαταγή που θα μας δώσει ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και πρωθυπουργός μας , Aleksandar Vucic, καθώς και οι Αρχές του κράτους.
«Δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, θα διασφαλίσουμε την ειρήνη και την σταθερότητα» τόνισε.
«Μετά την δολοφονία του Όλιβερ Ιβάνοβιτς κανείς δεν μπορεί να πει ότι η κατάσταση είναι ειρηνική και κανονική» πρόσθεσε.
«Είμαστε σε συναγερμό και σήμερα είμαστε εδώ για να επιβεβαιώσουμε τον βαθμό ετοιμότητας των μονάδων μας και την προθυμία να αντιδράσουμε σε οποιεσδήποτε απειλές στην περιοχή».
«Θα διαλύσουμε τα φαινόμενα που απειλούν την ασφάλεια όλων των Σέρβων όπου και αν αυτοί κατοικούν» σημείωσε με νόημα.
Παρών ήταν και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Στρατηγός, Ljubisa Dikovic.
«Θα θέσουμε σε εφαρμογή σχέδια και θα παρακολουθούμε στενά τα γεγονότα στην Ζώνη Ασφαλείας. Θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα μετά την δολοφονία του Ολιβερ Ιβάνοβιτς. 
«Ο στρατός μας εγγυάται την ασφάλεια μας».
«Για μια ακόμη φορά πρέπει να πούμε πόσο περήφανοι είμαστε για κάθε μέλος των σερβικών ενόπλων δυνάμεων και τότε, το 1999, και σήμερα».
«Πόσο περήφανοι είμαστε για την 37η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία και κάθε Σέρβο στρατιώτη που έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα.
«Πίσω μας υπάρχουν στιγμές που ντρεπόμαστε, στιγμές που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».
«Είμαστε έτοιμοι για το μέλλον» είπε ο Υπουργός Άμυνας Vulin.
Δείτε Βίντεο