Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Βρίσκουν και τα κάνουν…

Του Θανάση Κ.
Tο πράγμα αρχίζει να ξεκαθαρίζει πια…
Το πολυνομοσχέδιο – προϋπόθεση για την τρίτη αξιολόγηση περνάει, αλλά το «αφήγημα» Τσίπρα περί «καθαρής εξόδου» από το Μνημόνιο πάει περίπατο
Οι δανειστές ειδοποιούν πως θα χρειαστεί πιστοληπτική γραμμή στήριξης, μετά τον Αύγουστο, άρα δεν θα υπάρξει «καθαρή έξοδος»…
Και ο Βίζερ διακηρύσσει και επίσημα πλέον, πως η αυστηρή και ενισχυμένη μνημονιακή εποπτεία στην Ελλάδα θα υπάρχει ως το 2060!
Πράγμα που σημαίνει ότι σε «μνημόνιο» θα είμαστε για δεκαετίες ακόμα!...

Ενώ στα τέλη του 2014 βγαίναμε από τα μνημόνια, όπως λένε οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι, χωρίς περαιτέρω δεσμεύσεις…
Και τώρα πια – εξ αιτίας του Τσίπρα και της πολιτικής του – όχι μόνο θα είμαστε σε μνημονιακή εποπτεία, αλλά και σε μνημονιακή λιτότητα!
Κανονική και καραμπινάτη!
Αφού έχουν ήδη ψηφιστεί πρόσθετα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας και για το 2019 και για το 2020.
–Όπως η μείωση των κυρίων συντάξεων κατά ένα πρόσθετο 18% (κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς»)
–Και η μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5,7 χιλιάδες – από 9,5 χιλιάδες που το είχε πάει ο Σαμαράς κι από 8,6 χιλιάδες που είναι σήμερα.
Και τα δύο αυτά σακατεύουν τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.
Να σημειωθεί ότι τέτοια μέτρα ΔΕΝ προέβλεπαν οι δανειστές για την Ελλάδα όταν έβγαινε από το Μνημόνιο στα τέλη του 2014.
Συγκεκριμένα το email Χαρδούβελη καμία μείωση του αφορολόγητου δεν προέβλεπε (ο Σαμαράς το είχε αυξήσει, μάλιστα, προηγουμένως!)
Ενώ για τις κύριες συντάξεις, το email Χαρδούβελη προέβλεπε να μην αυξηθούν ως το 2018! Δεν προέβλεπε άλλη μείωση τότε.
Από την καιρό που ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ τις μείωσαν, τις ξανά-μείωσαν, θα τις μειώσουν κι άλλο, πετσόκοψαν και τις επικουρικές και στο καπάκι μειώνουν και το αφορολόγητο.
Αυτά… «πανηγυρίζει» ο Τσίπρας σήμερα!
Είχαμε και την προχθεσινή δήλωση Ντάϊσελμπλουμ. Ο οποίος δεν έχει καμία επίσημα θέση σήμερα. Έχει τελειώσει η θητεία του στο Eurogroup. Κι ό,τι λέει, εκφράζει μόνο τον εαυτό του.
Δεν είναι και κανένα σοβαρό άτομο…
Σοσιαλιστής από τον Ολλανδία είναι που απέτυχε παταγωδώς στις τελευταίες εκλογές και τον έβγαλαν κι από την κυβέρνηση της χώρας του και από το Eurogroup.
Όμως, καμιά φορά από τρελό κι από παιδί ακούς καμιάν αλήθεια
Είπε ο Ντάισελμπλουμ λοιπόν το εκπληκτικό:
Με τον Τσίπρα είχαμε εξαιρετική συνεργασία μετά την αποχώρηση Βαρουφάκη. Ό,τι του λέγαμε το πέρναγε. Όχι σαν το Σαμαρά που μας πήγαινε κόντρα συνεχώς!
Προσέξτε: όλοι οι άλλοι επίσημοι εκπρόσωποι των δανειστών (ο Βίζερ, ο Ντομπρόβσκις, ακόμα και ο Σόϊμπλε παλαιότερα) έχουν πει κάτι διαφορετικό:
Πως ο Τσίπρας τα τελευταία δύο χρόνια πάει καλύτερα απ’ ό,τι στην αρχή της διακυβέρνησής του, επί Βαρουφάκη.
Αλλά όλοι επισήμως παραδέχθηκαν πως επί κυβέρνησης Σαμαρά η χώρα έβγαινε από το μνημόνιο, έβγαινε από την κρίση κι έβγαινε στις αγορές.
Ενώ στη συνέχεια ο Τσίπρας την ξανάβαλε στα μνημόνια και ύστερα …προσπαθεί να την ξαναβγάλει!
Με τεράστιο κόστος για την Ελλάδα – αχρείαστο κόστος – όπως επιμένουν οι δανειστές:
Φόρτωσε 100 δισεκατομμύρια ζημιά μέχρι «να μάθει»!
(Τα 100 δισεκατομμύρια ζημιά που μας στοίχισαν οι Τσίπρας-Βαρουφάκης, οι δανειστές τα έχουν πει δημόσια – ο Ντομπρόβσκις τα έχει πει, ο Βίζερ τα έχει πει, δεν τα έχω πει εγώ…)
Η αλήθεια είναι όμως, ακόμα χειρότερη (για τον Τσίπρα)…
Παρά το γεγονός ότι ψηφίζει και περνάει ό,τι του λένε, η έρμη ανταγωνιστικότητα της χώρας – η κύρια αιτία της μακροχρόνιας κρίσης μας – υποχωρεί συνεχώς επί διακυβέρνησης Τσίπρα!
Σύμφωνα με τους δείκτες τις Παγκόσμιας Τράπεζας…
Ενώ επί διακυβέρνησης Σαμαρά – παρά το γεγονός ότι τους «αντιστεκόταν» σε πολλά και τους έλεγε κάμποσα ΟΧΙ – η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας εκτοξεύθηκε κυριολεκτικά μέσα σε δυόμιση χρόνια.
Κατά 41 θέσεις σύμφωνα με την κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας και κατά 50 θέσεις περίπου, σύμφωνα με την αντίστοιχη κατάταξη του ΟΟΣΑ.
Τέτοια άνοδος ανταγωνιστικότητας – και μάλιστα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα – δεν είχε υπάρξει ποτέ διεθνώς (σε χώρα που ΔΕΝ κάνει υποτίμηση…)
Συμπέρασμα: Ο Σαμαράς τους έλεγε και «όχι», αλλά τις μεταρρυθμίσεις τις εφάρμοζε. Και η ανταγωνιστικότητα της χώρας βελτιωνόταν θεαματικά
Ενώ ο Τσίπρας τους λέει πια «σε όλα ΝΑΙ», αλλά η ανταγωνιστικότητα της χώρας υποχωρεί. Ίσως γιατί ψηφίζει τα πάντα, αλλά εφαρμόζει ελάχιστα από αυτά που ψηφίζει…
Να λοιπόν ποιοι είναι τα «πειθήνια όργανα» των δανειστών.
Να ποιοι διαπραγματεύονται «στα τέσσερα»…
Να ποιοι έδεσαν τη χώρα σε μνημόνια μέχρι… «να παγώσει η Κόλαση»!
Και να γιατί δεν θα του βγει: Γιατί δεν εφαρμόζουν τίποτε!
Και η χώρα δεν μπορεί να ορθοποδήσει όσο η ανταγωνιστικότητά της υποχωρεί ξανά…
Για την ώρα όμως αποκαλύπτεται και κάτι άλλο – από παιδί κι από τρελό, που λέγαμε:
Πως ο Σαμαράς τους έφερνε αποτελέσματα, αλλά τους έλεγε και κάμποσα ΟΧΙ!
Ο Σαμαράς είχε την «ιδιοκτησία» του Προγράμματος – γι’ αυτό και εφάρμοζε αυτά που ψήφιζε…
Αλλά ανακτούσε και την κυριαρχία της χώρας – γι’ αυτό και έλεγε και μερικά «όχι», χωρίς αυτό να εμποδίζει τη συνεχή βελτίωση της χώρας!
Κι όπως φαίνεται δεν τους έλεγε ΟΧΙ μόνο στα «μνημονιακά». Τους έλεγε ΟΧΙ και σε άλλα – στα εθνικά…
Για την ακρίβεια, δεν χρειάστηκε να τους πει και τίποτε, γιατί όταν πήγαιναν να του τα θέσουν τους το «ξέκοβε»
Κι έτσι δεν άφησε να τεθεί θέμα για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, σε καμία ετήσια Σύνοδο του ΝΑΤΟ επί των ημερών του.
Αν και τότε υπήρχε το πρόσχημα της «Ρωσικής διείσδυσης στα Βαλκάνια». Και υπήρχε και ανοικτή κρίση Δυτικών – Ρωσίας τότε, λόγω Ουκρανίας (2013-14). Αλλά θέμα για τα Σκόπια δεν τέθηκε τότε – από κανένα.
Πρώτον, γιατί τα Σκόπια δεν έχουν καμία σχέση με «Ρωσική διείσδυση» στα Βαλκάνια. Καμία απολύτως…
Δεν έχει σχέσεις με «ρωσική διείσδυση» η γειτονική Αλβανία που εποφθαλμιά – ανοικτά πλέον – το δυτικό κομμάτι των Σκοπίων, το Τέτοβο! Ούτε η Βουλγαρία που εποφθαλμιά το ανατολικό κομμάτι των Σκοπίων…
Η μόνη χώρα της περιοχής, που έχει κάποια ιδιαίτερα σχέση με τη Ρωσία είναι η Σερβία, η οποία όμως δενεποφθαλμιά τίποτε στα Σκόπια!
Και η χώρα που λειτουργεί αληθινά αποσταθεροποιητικά στα Βαλκάνια και πυροδοτεί αλυτρωτισμούς και στην Αλβανία (κατά της Ελλάδος) και στα Σκόπια (κατά Ελλάδος και Βουλγαρίας) είναι η Τουρκία – όχι η Ρωσία!
Αλλά η Τουρκία είναι «ιδιόρρυθμο» μέλος του ΝΑΤΟ με πολύ κακές – χείριστες αυτή τη στιγμή – σχέσεις και με τις ΗΠΑ και με τα υπόλοιπα μέλη του ΝΑΤΟ…
Δεύτερον, διότι ο λόγος που έθεσαν τώρα θέμα επίλυσης του «ονοματολογικού» προβλήματος Ελλάδος-Σκοπίων, είναι πολύ απλός:
Βρήκαν και τα κάνουν
Ήλθε στην εξουσία στην Ελλάδα ένα κόμμα – ο ΣΥΡΙΖΑ – που εδώ και δεκαετίες έχει «επίσημη γραμμή» του να αποδεχθεί η Ελλάδα τα Σκόπια ως «Μακεδονία»!
Μόλις το 2008, 200 ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζαν τότε την άποψη πως έπρεπε να αναγνωρίσει η Ελλάδα τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» με το «συνταγματικό της όνομα».
Τι μας λένε τώρα; Πως «ανακάλυψαν», τάχα, τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων;
Αφού οι ίδιοι τον στήριζαν ανέκαθεν.
Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ πήγαινε στα Σκόπια και συμμετείχε σε επίσημες εκδηλώσεις υπέρ αναγνώρισης «Μακεδονικής εθνότητας»! Μαζί με την νεολαία του κόμματος Γκρουέφσκι!
Τι μας λένε τώρα, ότι τάχα «άλλαξε η ακραία εθνικιστική πολιτική του Γκρουέφσκι»; Αφού οι ίδιοι την στήριζαν επί χρόνια
Οι σύμμαχοί μας, λοιπόν, βρίσκουν και τα κάνουν!
Βρήκαν ένα κόμμα στην κυβέρνηση, που δεν έχει κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσει τα Σκόπια με οποιοδήποτε όνομα…
Σκέφτηκε και ο Τσίπρας: ευκαιρία να διασπάσω και τη ΝΔ, που θα έχει πρόβλημα…
Ίσως δώσω και «πάσα» στον Καμένο, μπας και τραβήξει ψήφους από τη δεξιά και να διασωθεί κι αυτός
Και κάπως έτσι προέκυψε ο θόρυβος των τελευταίων εβδομάδων.
Όμως δεν του βγαίνει!
Γιατί ξεσηκώθηκε το σύμπαν, η ΝΔ δεν διασπάστηκε, αντίθετα συσπειρώθηκε σε σκληρότερη θέση, η μετριοπαθέστατη ως τώρα Εκκλησία συσπειρώθηκε κι αυτή ενάντια σε λύση με το όνομα «Μακεδονία», μέχρι και το… Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδας βγήκε και υποστήριξε ότι η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική!
Και πάνω στην αναμπουμπούλα, βγήκαν και οι Αλβανοί κι έθεσαν ξανά θέμα …«Τσαμουριάς».
Έτσι για να καταλάβουν ακόμα κι οι πιο κοιμισμένοι δικοί μας, που οδηγεί η «εφεκτικότητα» απέναντι σε θρασίμια…
Μάθαν πως… έχουμε ΣΥΡΙΖΑ και πλάκωσαν και οι αποτέτοιοι
Βρίσκουν και τα κάνουν!
Και την πάτησε και ο δόλιος ο Καμμένος. Δεν φτάνει που δεν του βγαίνουν οι κωλοτούμπες του, είχε και την ατυχία να πέσει στο – άσχετο με όλα αυτά – «στεατοπυγικό υποσύστημα» του Ζουράρι. Κι αντί να κερδίσει την παράσταση των «κυβιστήσεων», έχασε και τον «κλόουν» του!
Πάει, ρήμαξε το… Τσίρκο!
Πράγματι, βρίσκουν και τα κάνουν.
Ο Σαμαράς έλεγε και «όχι», αλλά τη χώρα την έβγαζε από τα μνημόνια και την κρίση. Και στα εθνικά δεν του κουνιόταν κανείς!
Τώρα έχουμε μια χώρα όπου δεν έδιωξαν το Ζουράρι από υπουργό όταν είπε πως… δεν πειράζει να πάρουν και μερικά νησιά οι Τούρκοι στο Αιγαίο, αλλά τον παραίτησαν όταν έθιξε – έστω και χυδαία – οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων!
Πράγματι, βρίσκουν και τα κάνουν
ΥΓ Για όσους απορούν τι είναι το «στεατοπυγικό υποσύστημα», καλώς απορούν. Γιατί δεν υπάρχει τέτοιο «υποσύστημα» στο ανθρώπινο σώμα.
«Στεατοπυγική» είναι η συσσώρευση λίπους (στέαρ – στέατος) στο κάτω πίσω-κάτω μέρος του ανθρωπίνου σώματος (στον…πισινό).
Καμία σχέση με το… ανατομικό μέρος στο οποίο παρέπεμπε το χυδαιότατο οπαδικό σύνθημα.
Και η λέξη «ερίδματος» (δωρικός τύπος του «ερίδμητος») που χρησιμοποίησε στον παραίτησή του ο Ζουράρης, σημαίνει κυριολεκτικώς «καλοχτισμένος».
Τώρα για «καλό» το είπε, στον Πρωθυπουργό;
Απλώς τον… τρόλαρε;
Δεν ξέρω.
«Καλοχτισμένοι» είναι συνήθως οι τοίχοι που έχουν αγκωνάρια η πολλές στρώσεις με τούβλα.
«Αγκωνάρι» τον είπε; «Τούβλο» τον είπε;
Τι να σας πω, θα σας γελάσω.
Υπάρχει και η εκδοχή του «ερίδματος έρις» του Αισχύλου, που σημαίνει ακατάβλητος για καταστροφή ή eager to destroy!
Δηλαδή… ακόμα χειρότερα (για τον Τσίπρα)!
Για περισσότερες απορίες σας παραπέμπω στο ιστορικό «πόνημα» του (αναρχικού ζωγράφου) Λεωνίδα Χρηστάκη:
–Η δυστυχία του να είσαι μαλάκας.
Δεν έχει σχέση με τις γλωσσικές αρλούμπες του Ζουράρι.
Έχει σχέση με όσους τον ανέχονται.
Γι’ αυτό σας λέω, μην απορείτε για όλα αυτά που μας συμβαίνουν σήμερα…
Βρίσκουν και τα κάνουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: