Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Δημοσκοπική κατάρρευση για ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα – Η κοινή γνώμη εμπιστεύεται πλέον καθαρά τον Μητσοτάκη

Δείχνει πλέον να παγιώνεται η δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση και τη νέα έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας και στην οποία η ΝΔ διατηρεί σαφές προβάδισμα με 11 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του κυβερνώντος κόμματος, ενώ παράλληλα το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών εμπιστεύονται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη στους χειρισμούς του για το Σκοπιανό από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος μάλιστα επανεκκίνησε το ζήτημα.

Είναι πλέον ολοφάνερο, ότι η κοινή γνώμη, εκτός από τη δύσκολη καθημερινότητα που αντιμετωπίζει, αποδοκιμάζει τους χειρισμούς του Αλέξη Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις... για το Σκοπιανό, κάτι που μάλλον ήταν αναμενόμενο με βάση τις αστοχίες και την αδεξιότητα στη διαπραγματευτική τακτική που επέλεξε να ακολουθήσει το Μαξίμου.
Ουσιαστικά, ο Πρωθυπουργός απέμεινε απελπιστικά μόνος καθώς επέλεξε να μην ενημερώσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις προθέσεις και τις πρωτοβουλίες του, ούτε καν να ζητήσει τη συναίνεσή τους, δείχνοντας παράλληλα ανοχή στις παλινωδίες του Yπουργού Άμυνας Π. Καμμένου.
Επιπλέον, το Μαξίμου επιχείρησε (και συνεχίζει στην ίδια τακτική) να απαξιώσει, ταυτίζοντάς τους με την ακροδεξιά, όλους όσοι διαφωνούν με τους χειρισμούς του, που δυστυχώς όμως για αυτόν είναι πολλοί, συμπεριλαμβανομένου και ενός σημαντικού τμήματος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το γεγονός, με βάση και τα στοιχεία της δημοσκόπησης της PULSE, ότι ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να συνεχίζει να υποτιμά ένα θέμα το οποίο αξιολογείται ως σημαντικό από το 72% των πολιτών, δηλαδή το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
Παράλληλα, το κυβερνών κόμμα και τα στελέχη του συνεχίζουν να απαξιώνουν τα συλλαλητήρια (όπως αυτό της Θεσσαλονίκης στο οποίο μετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες), τη στιγμή που η διοργάνωσή τους θεωρείται θετική από το 65% του συνόλου των πολιτών, αλλά και το 57% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.
Δέχεται ασμένως τη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας, ενώ 6 στους 10 πολίτες (59%) διαφωνούν ριζικά, ανάμεσα στους οποίους είναι και οι μισοί σχεδόν (46%) ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.
Με βάση μάλιστα τη δημοσκόπηση, είναι έκδηλο το γεγονός ότι πλέον ο Αλέξης Τσίπρας έχει χάσει την εμπιστοσύνη ακόμη και εκείνων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, καθώς μόνο το 24% του εκλογικού σώματος δείχνει να τον εμπιστεύεται για τον χειρισμό του εθνικού θέματος.
Ενδεικτικό στοιχείο της δυσπιστίας των πολιτών προς τους χειρισμούς του κ. Τσίπρα για το σκοπιανό είναι ότι ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, η εμπιστοσύνη για τον πρωθυπουργό φτάνει μόλις το 51%, την ίδια ώρα που το 17% δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον Κ. Μητσοτάκη για να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο το κρίσιμο αυτό θέμα, όπως άλλωστε το 32% στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: