Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Το βότανο που καταπολεμά το κρυολόγημα και απογειώνει τη γεύση στο ρόφημα και το φαγητό

UnsplashΤα πολύτιμα αγαθά της φύσης, την καθιστούν ένα «οπλοστάσιο» με ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Δεν είναι μόνο το νερό, τα λαχανικά, τα φρούτα και οι ξηροί καρποί που μπορούν να αποτοξινώσουν και να ενδυναμώσουν το σώμα μας. Άλλη μια κατηγορία των δώρων της φύσης σε μας είναι και τα βότανα.
Τα βότανα με τις αμέτρητες και πολύτιμες... ιδιότητές τους αξίζουν την προσοχή μας και μια θέση στο πιάτο και στο φλιτζάνι μας, σε καθημερινή βάση.
Ας μιλήσουμε για ένα βότανο που ανέκαθεν έδινε ξεχωριστή γεύση στην παρασκευή ξεχωριστών πιάτων που όλοι αγαπάμε.
Οι αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του βασιλικού τον τοποθετούν στις πρώτες θέσεις των βοτάνων που μπορούν να αυξήσουν τις άμυνες του οργανισμού μας ενάντια στο κρυολόγημα και τις εποχιακές ιώσεις.
Ο βασιλικός μπορεί να βοηθήσει δραστικά στην πέψη, στις ημικρανίες και τους πονοκεφάλους, τη ναυτία, το βήχα, το στρες και την πνευματική κόπωση.
Τονώνει το νευρικό σύστημα και τη μνήμη και μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στη συγκέντρωση.
Καταπολεμά το κρυολόγημα, τις νευρώσεις του στομάχου και την δυσκοιλιότητα. Βοηθά στην καταπολέμηση του επιχείλιου έρπητα και της στοματίτιδας και αποτελεί εξαιρετικό εφιδρωτικό.
Ο βασιλικός προστατεύει το DNA με τις πολυφαινόλες του και περιορίζει την ανάπτυξη βακτηριδίων. Το βότανο αυτό είναι πλούσιο σε προβιταμίνη Α (βοηθά στην αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας). Είναι πηγή καλίου, ασβεστίου, σιδήρου και βιταμίνης C.
O βασιλικός δίνει μοναδική γεύση στις σάλτσες μας: φτιάχνουμε νοστιμότατη σάλτσα πέστο εξαιρετική για ζυμαρικά -μαζί με σκόρδο, βασιλικό, κουκουνάρι και ελαιόλαδο-.
Μπορούμε να προσθέσουμε βασιλικό στη σαλάτα μας ή σε μια ζεστή ντοματόσουπα.
Βασιλικός προστίθεται και στην κόκκινη σάλτσα μιας λαχταριστής πίτσας βασισμένης στην αυθεντική ιταλική συνταγή.
Ενα φλιτζάνι ζεστό τσάι βασιλικού είναι καταπραϋντικό για το στομάχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: