Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Παγκόσμιος σάλος για τον "χαφιέ" με το πόθεν έσχες των 2.000.000 εκ. € ! - Η σύζυγος που αγωνιά για τους κατοίκους Παλαιού Ψυχικού-Φιλοθέης

Ο όρκος των ταγμάτων ασφαλείας: “ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ εις τον Θεόν τον Άγιον τούτον όρκον ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανώτατου αρχηγού του Γερμανικού Στρατού Αδόλφου Χίτλερ. Ανατεθησόμενός μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις διαταγάς των ανωτέρων μου. Γνωρίζω καλώς δια μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεων μου, τας οποίας δια του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των Γερμανικών Στρατιωτικών Αρχών.”
Παγκόσμιος χλευασμός στο πρόσωπο του Παπαδημούλη μετά το κάρφωμα της συμμετοχής της αισθαντικής ευρωβουλευτού Ευας Καιλή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Ήδη διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για ευρωβουλευτή-καταδότη...

Το protothema αποκαλύπτει ανατρχιαστικές λεπτομέριες και το πλήρες σημείωμα της προσπάθειάς του πλουμιστού Παπαδημούλη να πείσει τους ευρωβουλευτές ότι όσοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας είναι ακροδεξιοί, εθνικιστές, θρησκόληπτοι, φανατικοί, σκληροπυρηνικοί και νεοφιλελεύθεροι. Ο ευρωβουλευτής έστειλε το σημείωμα σε ομάδα προοδευτικών ευρωβουλευτών οι οποίοι αποτελούν το λεγόμενο «Progressive Caucus».

Το ανεπίσημο, τρισέλιδο, ενημερωτικό σημείωμα που συνέταξε το τμήμα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης σαν εθνικιστική συγκέντρωση εναντίον των διαπραγματεύσεων για την επίλυση της διαφοράς με το θέμα της ονομασίας της FYROM και χαρακτηρίζει συλλήβδην, σχεδόν, το σύνολο των πολιτών που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία σαν ακροδεξιούς, εθνικιστές, φανατικούς και θρησκόληπτους. Φυσικά, θέλοντας να μειώσουν τη σημασία και την απήχηση της συγκέντρωσης, ο κ. Παπαδημούλης και το τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι στο συλλαλητήριο συμμετείχαν 90.000 πολίτες, αρνούμενοι να αποδεχθούν την πραγματικότητα που ανέβαζε τον αριθμό των διαμαρτυρομένων σε περίπου 400.000, ενώ οι διοργανωτές υποστήριζαν ότι οι συμμετέχοντες ανέρχονταν σε περίπου 500.000.
Ο  Παπαδημούλης επισυνάπτει τρεις φωτογραφίες από το πάνδημο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης: Στη μία είναι χρυσαυγίτες μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές της ΧΑ Κασιδιάρης, Παππάς και Μπαρμπαρούσης, στην άλλη απεικονίζεται η Εύα Καϊλή να βαδίζει στο συλλαλητήριο -και μάλιστα τολμά να φορά ένα κόκκινο κασκόλ για να δείξει ότι ανήκει στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών- ενώ στην τρίτη φαίνεται να φλέγεται το νεοκλασικό κτίριο της οδού με τίτλο: «Η κατάληψη «Libertatia» μετά την επίθεση από ομάδες της Χρυσής Αυγής».
 
Στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι η Μαρέβα (στη κεντρική φωτό σε ώρα αθλοπαιδιών με τις φίλες της, στη φωτό κάτω σε ώρα προπόνησης) εκείνη που πρέπει να εξηγήσει που βρήκε τα λεφτά αλλά οι Παπαδημούλης, Μπαλαφίνιο, Τσακαλώτος και ένα σκασμό άλλοι συριζαίοι πολλοί από τους οποίους δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους.
Στο μεταξύ για τους Μητσοτάκηδες έχουν γραφτεί τόσα πολλά αλήθειες και ψέμματα ώστε να μην ιδρώνει το αυτί του κόσμου ο οποίος βογκάει κάτω από τα χαράτσια που πληρώνει εξαιτίας του διεφθαρμένου πελατειακού κράτους και των ολιγαρχών.
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνολικά, σε οκτώ τραπεζικές καταθέσεις, που είναι συνδικαιούχος με τη σύζυγό του, εμφανίζει ποσά ύψους 543.200 ευρώ. Στη δήλωση της περασμένης χρονιάς ανέρχονταν σε 499.000 ευρώ.
Οι τραπεζικές καταθέσεις του Γιώργου Βαρεμένου ανέρχονται σε 420.000 ευρώ (σε λογαριασμούς 300.000 ευρώ είναι συνδικαιούχος με την κόρη του).
Εχει εισοδήματα από το Κοινοβούλιο που ανέρχονται σε 47.000 ευρώ και άλλα 66.700 από άλλες πηγές. Τέλος, διαθέτει δύο οικίες 144 τ.μ και 175 τ.μ αντίστοιχα, ένα διαμέρισμα 90 τ.μ, ένα οικόπεδο 3,5 στρεμμάτων και ένα αγροτεμάχιο 6 στρεμμάτων. Ο ίδιος είχε καταθέσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου του.
Η κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζει συνολικές τραπεζικές καταθέσεις ύψους 184.775 ευρώ, ενώ στους περισσότερους από αυτούς είναι συνδικαιούχος με τον σύζυγό και την μητέρα της.
Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς και σημερινός γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών εμφανίζει 20 τραπεζικούς λογαριασμούς (προσωπικούς και κοινούς με σύζυγο και τέκνα) με ποσά που φτάνουν τα 980.000 ευρώ. Μεγάλη επίσης είναι η ακίνητη περιουσία του ζεύγους με την αντικειμενική αξία των ακινήτων να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.
Οι τραπεζικές καταθέσεις της κυρίας Φωτίου ανέρχονται σε περίπου 100.000 ευρώ και η αντικειμενική αξία ανέρχεται περίπου σε 380.000 ευρώ.
Τέλος, οι τραπεζικές καταθέσεις της κυρίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη ξεπερνούν τις 181.000 ευρώ, ενώ η αντικειμενική αξία των 17 ακινήτων, στα οποία εμφανίζει υψηλά ποσοστά δικαιώματος, αγγίζει τα 750.000 ευρώ.
Μισό εκατομμύριο σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες που υπέβαλε διαθέτει ο βουλευτής Αμανατίδης κατατάσσοντάς τον ψηλά στη σχετική λίστα των επενδυτών του κυβερνητικού σχήματος.
Συγκεκριμένα και με βάση το πόθεν έσχες του κ. Αμανατίδη, η σύζυγός του είναι συνδικαιούχος σε χαρτοφυλάκιο με αξία αποτίμηση κατά τον χρόνο υποβολής της δήλωσης 475.801,35 ευρώ και 34.036,34 δολάρια.
Επιπλέον, ο υφυπουργός Εξωτερικών διαθέτει οικογενειακές τραπεζικές καταθέσεις ύψους 191.500 ευρώ αυξημένες κατά 134.900 ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Σε 399.143 ευρώ ανέρχονται οι τραπεζικές καταθέσεις του Βαγγέλη Αποστόλου (κοινοί λογαριασμοί με την σύζυγό και τα τέκνα). Το 2012 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σημερινός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε εισοδήματα περίπου 47.000 ευρώ από την βουλευτική του ιδιότητα εκ των οποίων τα 30.348 ευρώ να είναι αφορολόγητα! Το ίδιο καθεστώς αφορολόγητου απολαμβάνει και σήμερα αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να φορολογήσει τις επιδοτήσεις των αγροτών. Επίσης, ο κ. Αποστόλου εμφάνισε εκείνη την χρονιά εισοδήματα από άλλες πηγές 40.000 ευρώ.
Σας υπενθυμίζουμε τις οικονομικές συναλλαγές που -σύμφωνα με τα στοιχεία των Πόθεν Έσχες τους- εμφάνιζαν να είχαν με εταιρείες του εξωτερικού και fundsδύο εκ των κορυφαίων υπουργών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Σταθάκης.
Συγκεκριμένα, με βάση τα πόθεν έσχες του 2013 που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τον Μάιο του 2016, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε δηλώσει 45.512,63 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση και 16.737,72 ευρώ από λοιπά εισοδήματα ενώ η σύζυγός του δήλωσε εισοδήματα 130.145,37 ευρώ.
Το ζεύγος Τσακαλώτου παρουσιάζει επτά εγγραφές σε ακίνητα με αυτό που ξεχωρίζει να είναι ένα σπίτι 432 τ.μ.
Για μια ακόμα χρονιά ο Υπουργός Οικονομικών διατηρούσε πιθανώς το πιο πλούσιο χαρτοφυλάκιο μεταξύ όλων των πολιτικών το οποίο παρουσιάζει 32 εγγραφές.
Ο κ. Τσακαλώτος προχώρησε το 2012 σε σημαντικές πωλήσεις κυρίως μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων και ομολόγων εισπράττοντας 107.900 λίρες Αγγλίας και 812.477 ευρώ.
Παράλληλα διατήρησε στο χαρτοφυλάκιό του μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και ομόλογα αξίας 132.327 λιρών Αγγλίας και 47.122.
Ο κ. Τσακαλώτος παρουσίασε σημαντική δραστηριότητα και στην αγορά μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων και ομολόγων δαπανώντας συνολικά 653.000 ευρώ.
Μεταξύ των εταιρειών στις οποίες έχει επενδύσει ο Υπουργός εμφανίζονται κολοσσοί όπως η BLACKROCK, Templeton Asian Growth, BFG, Pioneer κλπ.
Ο Υπουργός Οικονομικών διατηρεί υψηλές καταθέσεις σε τράπεζες της Ελλάδας αλλά και της Βρετανίας.
Συγκεκριμένα σε ελληνικές τράπεζες δηλώνει καταθέσεις 206.190 ευρώ,2079 λίρες Αγγλίας και 523 δολαρίων ΗΠΑ, ενώ δηλώνει καταθέσεις και σε τράπεζα του εξωτερικού και συγκεκριμένα σε δύο τράπεζες της Βρετανίας (NAT WEST και The Co-operative Bank) 26221 λίρες Αγγλίας. Τέλος στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του Υπ.Οικονομικών εμφανίζεται και ιδιοκτησία τριών Ι.Χ αυτοκινήτων.
Ο Γιώργος Σταθάκης, με βάση τα πόθεν έσχες του 2013, είχε δηλώσει εισοδήματα 72.634 ευρώ, συνολικές τραπεζικές καταθέσεις 1,9 εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες της Ελλάδας και της Κύπρου, 51 εγγραφές ακινήτων με τον υπουργό να έχει στη δική του κατοχή τα 13 εξ αυτών.
Έχει πουλήσει αμοιβαία κεφάλαια της BLACKROCK GLOBAL με τίμημα 54.811,84 ευρώ, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της SISE EURO CORPORATE εισπράττοντας 29.447,98 ευρώ, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της MORGAN STANLEY εισπράττοντας 58.373, 4 ευρώ.
Διατήρησε τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της ALPHA BLUE CHIPS, ALPHA BRIC και SISE BRIC FUND συνολικής αξίας αποτίμησης 218.643 ευρώ.
Παράλληλα διατήρησε μετοχές της HELLENIC SEAWAYS αξίας κτήσης 81.187,5 ευρώ.
Το «πόθεν έσχες» του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα περιλαμβάνει καταθέσεις 449.754 ευρώ για το 2014 (χρήση 2013). Ακόμη, αγόρασε ακίνητα, μερίδια σε διαμερίσματα, καταστήματα, και το 2014 είχε εισοδήματα ύψους 20.911 ευρώ και ένα ΙΧ 1.390 κ.ε.

Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΘΕΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ

image
Ενα φεγγάρι η σύζυγος του Παπαδημούλη, ο οποίος ιδρωκοπά στο twitter, αισθάνθηκε την ανάγκη να βοηθήσει τους κατοίκους του Παλαιού Ψυχικού και της Φιλοθέης αυτοπροτεινόμενη για δήμαρχος.
Με εκείνη την αφορμή το Πρώτο Θέμα παρουσίασε τα περιουσιακά στοιχεία του ζεύγους Παπαδημούλη για να επιβεβαιώσει το ρηθέν ότι οι αστοί κάνουν τις επαναστάσεις.
Η σύζυγος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει αναθέσει στον εαυτό της το δύσκολο εγχείρημα της εξισορρόπησης αντιφατικών προσδοκιών και εντυπώσεων διεκδικώντας τη δημαρχία στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Οι αντιφάσεις όμως δεν εξαντλούνται στις δημόσιες ιδιότητές της, αλλά και στη θεμελιώδη διάσταση ανάμεσα στην ατομική ιδιοκτησία και τη διεκδίκηση του δημαρχιακού αξιώματος εν ονόματι του λαϊκού συμφέροντος και μιας, υπό την ευρεία έννοια, αριστερής ιδεολογίας.
Η κυρία Παπαδημούλη υπήρξε επί χρόνια όχι απλή εργαζόμενη αλλά και επιχειρηματίας στον κλάδο των δημοσίων σχέσεων, ενώ η τελευταία εκδοχή του «πόθεν έσχες» των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου έδειξε ότι η ίδια, από κοινού με τον σύζυγό της, κατέχει ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο συνολικής αξίας 1.329.600 ευρώ σε μετοχές, ομόλογα -τοποθετημένα κυρίως σε αγορές της Ευρώπης, της Ασίας και της Ινδίας- και τραπεζικές καταθέσεις. Ωστόσο, παρά τον θόρυβο που είχε ξεσηκωθεί πριν από μερικούς μήνες με τους λεγόμενους «μεγαλομετόχους του ΣΥΡΙΖΑ», ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο κ. Παπαδημούλης, για τη σύζυγό του τα πράγματα είναι εντελώς ξεκάθαρα. Τα τελευταία 17 χρόνια ηγείται της δημοτικής παράταξης Ενεργοί Πολίτες, ενός σχηματισμού που, όπως η ίδια ισχυρίζεται, είναι αριστερός μεν, υπερκομματικός δε. «Στον συνδυασμό μας συμμετέχουν πολίτες που ανήκουν σε ένα ευρύτατο πολιτικό και κοινωνικό φάσμα, από τα τρία προάστια (Ν. Ψυχικό, Φιλοθέη, Ψυχικό), κάτι που αποτυπώνεται και στο ψηφοδέλτιό μας» δηλώνει η κυρία Παπαδημούλη-Σουμπασάκη στο «ΘΕΜΑ».
Οσο για το κρίσιμο ερώτημα, για το αν δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να στηρίξει την παράταξή της, δεν διστάζει να παραδεχτεί ότι «οι Ενεργοί Πολίτες υποστηρίζονται και από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν έχουν καμία απολύτως κομματική εξάρτηση από αυτόν. Προσωπικά είμαι απολύτως αντίθετη στην κομματικοποίηση». Βέβαια, το ζήτημα δεν είναι μόνο ποιος στηρίζει, αλλά κυρίως ποιος ψηφίζει. Η κυρία Παπαδημούλη-Σουμπασάκη ζητά τις ψήφους αφενός εκείνων των συμπολιτών της που παραδοσιακά κατοικούν στο «γκέτο των πλουσίων», όπως αποκαλούν ορισμένοι την περιοχή Φιλοθέης-Ψυχικού, αφετέρου, στο εκλογικό σώμα ανήκουν και οι δημότες του Νέου Ψυχικού, οι οποίοι δεν θεωρούνται εξ ορισμού κομμάτι της ελίτ.
image
Το αν η σύζυγος ενός «δεξιού χεριού» του Αλέξη Τσίπρα θα αναδειχθεί νικήτρια στις εκλογές της 18ης Μαΐου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από την προσωπική της διαδρομή στην τοπική αυτοδιοίκηση, από το έργο και τη συνέπεια που έχει να επιδείξει, στοιχεία που θεωρεί μεγάλα της πλεονεκτήματα. Στο τέλος του 2011 η κυρία Παπαδημούλη-Σουμπασάκη, θέλοντας προπαντός να τιμήσει την εμπιστοσύνη που της είχαν δείξει στις εκλογές οι συμπολίτες της, αναδεικνύοντάς την πρώτη σε ψήφους -και με μεγάλη διαφορά- δημοτική σύμβουλο, ανεξαρτητοποιήθηκε από τον συνδυασμό του δημάρχου κ. Παντελή Ξυριδάκη.
Η κυρία Σουμπασάκη αποφάσισε να διαχωρίσει τη θέση της διαμαρτυρόμενη για «κραυγαλέα αθέτηση προεκλογικών δεσμεύσεων» σχετικά με την καθαριότητα, το πράσινο και την επέκταση των αδειοδοτήσεων για νυχτερινά κέντρα στην περιοχή του Φάρου Ψυχικού. Η ίδια κατήγγειλε επίσης ότι ο πρώτος δήμαρχος του ενοποιημένου τριπλού δήμου δεν έδινε την πρέπουσα σημασία στα προβλήματα του Νέου Ψυχικού και της Φιλοθέης, ενώ, κατά τη γνώμη της, «η στελέχωση των βασικών πόστων διοίκησης του δήμου γινόταν με κριτήρια κομματικά και παρεΐστικα, όχι αξιοκρατικά». Εμμέσως, όπως είναι αυτονόητο, οι αντιρρήσεις της αποτελούν αυτομάτως δεσμεύσεις για το πώς θα πορευτεί σε περίπτωση εκλογικής της νίκης. «Είμαστε αριστερή παράταξη και η μάχη είναι δύσκολη. Ελπίζουμε να συγκεντρώσουμε ένα ικανοποιητικό ποσοστό», δηλώνει η κυρία Παπαδημούλη-Σουμπασάκη.
Σύμφωνα με τις προεκλογικές εξαγγελίες της, ο στόχος των Ενεργών Πολιτών είναι ένας αξιοκρατικός δήμος που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών, έστω και με τους λιγοστούς πόρους που προσφέρονται πλέον λόγω της οικονομικής κρίσης. Κεντρικό πρόβλημα για την κυρία Σουμπασάκη θεωρείται η υπερφορολόγηση των ακινήτων, η οποία βασίζεται σε εξωφρενικές αντικειμενικές αξίες, πολύ πάνω από τις τιμές της αγοράς.
Ως υποψήφια δήμαρχος θέτει σε προτεραιότητα ένα γενικότερο οικονομικό νοικοκύρεμα του δήμου καθώς και τη βελτίωση όλων των δημόσιων και κοινωνικών υποδομών. «Θα δώσουμε μάχη και ελπίζουμε να πάμε καλά. Αν και η περιοχή δεν έχει παράδοση στην Αριστερά, εμείς θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τον κόσμο. Θα επιδιώξουμε να ευθυγραμμιστούν οι αντικειμενικές αξίες με αυτές της αγοράς. Γι’ αυτή την πολύχρονη αδικία και φορολογική αφαίμαξη, εκτός από τις κυβερνητικές ευθύνες, έχει μεγάλη ευθύνη και η απερχόμενη διοίκηση που τη διευκόλυνε. Θα διεκδικήσουμε επίσης την ανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων, που κακώς καταργήθηκαν, για να ενισχυθούν το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών, η προστασία των παιδιών, αλλά και ο δημόσιος χώρος και τα δημοτικά έσοδα. Στόχος μας είναι ακόμη η δημιουργία κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου και ενίσχυση του υποτυπώδους Κοινωνικού Παντοπωλείου που δημιουργήθηκε πρόσφατα. Συνεργασία με τους ιατρούς και φαρμακοποιούς, καθώς και τις επιχειρήσεις τροφίμων της περιοχής».
Η επιχειρηματολογία της κυρίας Νάντιας Παπαδημούλη-Σουμπασάκη καταρχάς ξενίζει, καθώς θα ταίριαζε περισσότερο σε δήμο μιας υποβαθμισμένης περιοχής, π.χ του Κερατσινίου και όχι στην αριστοκρατική Φιλοθέη ή το Ψυχικό. Ωστόσο, η κυρία Σουμπασάκη διεκδικεί το δικαίωμα να γνωρίζει πολύ καλά τι λέει, επικαλούμενη την πολυετή πείρα της. Η ανάμιξή της με τα κοινά σε επίπεδο δήμου υπερβαίνει τις τρεις δεκαετίες, καθώς εκλέγεται δημοτική σύμβουλος από το 1982. Είναι, δε, υποψήφια δήμαρχος για τέταρτη φορά στη σταδιοδρομία της.
Η κυρία Παπαδημούλη προέρχεται από τον επιχειρηματικό κόσμο. Από το 1976 δραστηριοποιείται στον χώρο της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων, ενώ το 1992 ίδρυσε τη δική της εταιρεία οργάνωσης και προβολής συνεδρίων και λοιπών εκδηλώσεων, την οποία και διηύθυνε επί περίπου μία δεκαετία. Από το 2003 εντάχθηκε ως διοικητικό στέλεχος στον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας.
Με τον σύζυγό της, τον κ. Παπαδημούλη, η κυρία Σουμπασάκη έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τον Φαίδωνα, πτυχιούχο ηλεκτρολόγο μηχανικό του ΕΜΠ, και τη Νεφέλη, η οποία, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ, συνεχίζει στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Beaux Arts του Παρισιού.
«Φυσικά, σε ανθρώπινο επίπεδο, έχω πάντα τη στήριξη του Δημήτρη», λέει η κυρία Σουμπασάκη, διευκρινίζοντας ότι «όσον αφορά όμως στην ενασχόληση με τα κοινά, επειδή εκλέχτηκα για πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος σε ηλικία 25 ετών, έχω τη δική μου ξεχωριστή προσωπικότητα και διαδρομή». Ο διαχωρισμός των ρόλων τους, ως δύο ανθρώπων που δραστηριοποιούνται ενεργά στα κοινά, αλλά και ως συζύγων, γονέων κ.λπ. είναι απολύτως απαραιτήτως προκειμένου οι «πολιτικές κόντρες» να μην επηρεάζουν την προσωπική τους σχέση.
Ως υποψήφια δήμαρχος η κυρία Παπαδημούλη ανήκει στα πολιτικά πρόσωπα που «έχουν κολλήσει πολλά ένσημα» στον επαγγελματικό τους βίο και δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι ενδεχόμενη «μετακόμισή» της από τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού στα έδρανα της Βουλής. Συμπαθεί και αποδέχεται τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά δηλώνει κατηγορηματικά πως επιθυμεί να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην πόλη όπου μεγάλωσε και ζει. Οπως λέει η ίδια, «ασχολούμαι εδώ και δεκαετίες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν με ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: