Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Η Αριστερά είναι δυσανεκτική, το πρόβλημα είναι ότι κυβερνά


Αποτέλεσμα εικόνας για δυσανεκτική
Η εμπειρία της κυβερνώσας αριστεράς, μας έδωσε την ευκαιρία να έλθουμε αντιμέτωποι με τις δυσανεξίες της με τρόπο οδυνηρό, ιδίως για τους οπαδούς των ιδεών και της ιστορίας της.
Η ελληνική αριστερά, με μικρή εξαίρεση την φιλοευρωπαϊκή εκδοχή της, που στεγάστηκε μειοψηφική στο ΚΚΕες και στην συνέχεια στον συνασπισμό, δεν κατόρθωσε ή δεν θέλησε ποτέ να κάνει κτήμα της τις βασικές παραδοχές της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, δεν πορεύτηκε αντιπολιτευτικά με αυτές και δεν τις εγκολπώνεται τώρα που βρίσκεται στην διακυβέρνηση της χώρας. 
Οι θεσμοί του πολιτεύματος, κατ’ αυτήν, δεν λειτουργούν ως ασφαλιστικές δικλείδες...

Ερμηνεύοντας την καθηγήτρια Περιστέρα…

Αυτό θα πει "εισοδισμός"....
Έδωσε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης η «σύντροφος» του μεγάλου τιμονιέρη μας, κι αμέσως έπεσαν τα διάφορα μίσθαρνα παπαγαλάκια και οι ξετσίπωτοι κονδυλοφόροι να την φάνε. 
Ψάχνοντας να βρουν κάποιο τρωτό σημείο της σκέψης της για να την αποδομήσουν.
Κούνια που τους κούναγε… δεν ήξεραν; Δεν ρώταγαν;
Τι τους πείραξε; Το γεγονός ότι η εν λόγω «πρώτη κυρία» δεν είναι μια ακόμη Κατίνα, που περίμενε να μπει στο Μαξίμου για να εκφέρει άποψη;
Εδώ μιλάμε για μια κοπέλα αυτόφωτη, που δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνει...

Είναι αργά για δάκρυα Μπέττυ

Σχετική εικόνα

Αυστηρή κριτική σε όσα λέει στη συνέντευξή της η σύντροφος του πρωθυπουργού, Μπέττυ Μπαζιάνα 

ασκεί η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη.
«Είναι αργά για δάκρυα Μπέττυ», τονίζει σε ανάρτησή της στο Facebook η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
Η Σοφία Ζαχαράκη χαρακτηρίζει τη συνέντευξη βαθιά προσβλητική για όλους τους Έλληνες τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε.
Απαντώντας μάλιστα στον ισχυρισμό της κ. Μπαζιάνα ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν πρόδωσε, δεν εξαπάτησε, δεν είπε ψέματα» η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ εκτοξεύει τα πυρά της στο πρωθυπουργικό ζεύγος σημειώνοντας:

Ζωή κατά Περιστέρας: Η πρώην ασυμβίβαστη αριστερή που θα χώριζε τον Τσίπρα αν υπέγραφε Μνημόνιο

Φωτογραφία: Intimenews/ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣΣκληρή επίθεση με βαριά υπονοούμενα εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά της συζύγου του Πρωθυπουργού, με αφορμή τη συνέντευξή της στην «ΕφΣυν».

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής ειρωνεύτηκε την Περιστέρα Μπαζιάνα ενώ έκανε λόγο για «φωτογραφικές ρυθμίσεις» με τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας «χτίζει την καριέρα της» υποσχόμενη...

Ο Μακρόν έκλεισε την πόρτα της ΕΕ στην Τουρκία & ο Ερντογάν έγινε έξαλλος [εικόνες & βίντεο]

Φωτογραφίες: EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT

Νεύρα και ένταση είχε η επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Μακρόν και ο Ερντογάν στο Παρίσι, μετά την συνάντησή τους.

Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι οι δημοκρατικές χώρες πρέπει να σέβονται το κράτος δικαίου στη μάχη που δίνουν εναντίον της τρομοκρατίας.
Παράλληλα, διατύπωσε την ανησυχία του για την τύχη των φυλακισμένων σπουδαστών, εκπαιδευτικών και δημοσιογράφων στην Τουρκία...

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Ο αδύναμος Τσίπρας, βγάζει μπροστά μέχρι και την Μπαζιάνα για να τον στηρίξει - Η συνέντευξη

Πρώτη φορά στα χρονικά, σύζυγος ή σύντροφος εν ενεργεία πρωθυπουργού παρεμβαίνει με πολιτική συνέντευξη για να στηρίξει τον (προφανώς) υπό πολιτική κατάρρευση άνδρα της.
Ο λόγος για την… Πανεπιστημιακό Μπέτυ, κατά κόσμον Περιστέρα, Μπαζιάνα, η οποία σε μια συνέντευξη – ανέκδοτο στην Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία είναι βέβαιο πως θα προσφέρει άφθονο ψυχαγωγικό υλικό σε γελοιογράφους, επιθεωρησιογράφους αλλά και στα αδηφάγα social media, επιχειρεί να υπερασπιστεί τον ΑΔΥΝΑΜΟ σύζυγο της.
Ισχυριζόμενη – εδώ γελάνε και τα τσιμέντα – πως «ο Τσίπρας δεν είπε ποτέ ψέματα».
Μετά και από αυτή την συνέντευξη είμαστε βέβαιοι πως ο χρόνος για το πολιτικό τέλος του Τσίπρα μετρά αντίστροφα
Απολαύστε στην συνέχεια ολόκληρη την διασκεδαστική συνέντευξη της Πανεπιστημιακού Μπαζιάνας στην «Εφ.ΣΥΝ»...

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφορούν εκτάκτως αύριο Σάββατο

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφορούν εκτάκτως αύριο, Σάββατο...

Τι έγινε το 2008 στο Βουκουρέστι για τα Σκόπια - Η εθνική γραμμή Καραμανλή

Τι έγινε το 2008 στο Βουκουρέστι για τα Σκόπια -Η εθνική γραμμή Καραμανλή

Το ημερολόγιο έγραφε 3 Απριλίου 2008 όταν ο κ. Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε την ελληνική θέση για το θέμα των Σκοπίων στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.

Τι είχε συμβεί στο Βουκουρέστι το 2008

Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας είχε εκφράσει από καιρό την πρόθεσή της για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. 
Εκκρεμούσε όμως το πρόβλημα της ονομασίας της που προέβαλε η ελληνική πλευρά και το οποίο...

«Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν»...

Η Μπέττυ Μπαζιάνα
Αποφεύγω συστηματικά να ασκώ κριτική στις συζύγους ή στις συντρόφους των πολιτικών, ακόμα και των πολιτικών αρχηγών. Και τούτο διότι κρίνω ότι σε μια πολιτισμένη κοινωνία, όπως θέλω να πιστεύω πως είναι η Ελλάδα μας, η ιδιωτική ζωή όλων, ακόμα και των πολιτικών, δεν πρέπει να παρεμβαίνει στα του δημοσίου διαλόγου και στην δημόσια σφαίρα της κοινωνικής μας ζωής. 
Όμως, είμαι υποχρεωμένος να σχολιάσω την χτεσινή συμπεριφορά της συντρόφου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της κ. Μπέτυς Μπαζιάνα, καθώς προέβη σε μια καθαρά πολιτική παρέμβαση, που υπερβαίνει τον οικογενειακό της ρόλο...

Ξεφτίλισε τον Σύντροφο της σε όλη την Ελλάδα η... Μπέττυ!


Πάγωσαν οι Έλληνες! Θέλει ψυχίατρο ο Τσίπρας..!

Η Μπέττυ Μπαζιάνα στη συνέντευξή της αναφέρει ότι σε ό,τι αφορά στο Δημοψήφισμα αναρωτιέται “πως είναι δυνατό να υποτιμήθηκε τόσο η γνώμη ενός λαού από τους ισχυρούς δανειστές – δυνάστες του;”
Αναφέρεται στη διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα με τους δανειστές:
“’Εχοντας ρωτήσει τον ελληνικό λαό στο δημοψήφισμα, έφυγε να διαπραγματευτεί ξανά με τους δανειστές μια καλύτερη συμφωνία” και αναφέρει για το αποτέλεσμα:

Όταν δεν... βγαίνει η οικονομία, θυμούνται όλα τα υπόλοιπα

Φωτογραφία της Fragiska Theologou Vlahoutsakou.
Η όψιμη ευαισθησία που επιδεικνύει η κυβέρνηση στα εθνικά ζητήματα – με τη διατήρηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ στην επικαιρότητα – καθώς και οι τεχνητές, και μη, εντάσεις σε θέματα Παιδείας και Δικαιοσύνης, είναι προφανές ότι οφείλονται εκτός από τους λανθασμένους χειρισμούς και την ανικανότητα και στην έλλειψη ισχυρού αφηγήματος. 
Διότι το αφήγημα της οικονομικής ανάκαμψης και της «καθαρής» εξόδου από το μνημόνιο έχει καταρρεύσει προ πολλού κάτι που μέσα στους επόμενους μήνες θα γίνει ορατό ακόμη και για αυτούς που δεν θέλουν να δουν.
Είναι αλήθεια ότι...

Ο τίτλος παραμένει ίδιος. Η σύζυγος του πρωθυπουργού

Σχετική εικόνα
Πριν 43 χρόνια εάν ήσουν παντρεμένος η διαδικασία ήταν απλή. Την σύστηνες με το μικρό, το επώνυμο εξυπακούετο ότι ήταν το δικό σου και εφ’ όσον προσέθετες «…η σύζυγος μου» σήμαινε ότι είχατε πάει στην εκκλησία και είσαστε παντρεμένοι. 
Και ότι – αν ω μη γένοιτο – έπρεπε να χωρίσετε ακόμα και αν το διαζύγιο ήταν φιλικό θα έπρεπε να πάει στην εκκλησία, ένας παππάς της αρχιεπισκοπής που είχε δώσει όρκο αποχής να σας συστήσει να τα βρείτε και ...

Οι πιστοί του Σώρρα, του Καματερού, του Παπανδρέου και του Τσίπρα λίγο πριν τον Eθνικό Aκρωτηριασμό

Σπάνια στην Ιστορία ένας άσκεφτος λαός που λησμόνησε να πολεμά με το νου, την σκέψη και το σώμα την έβγαλε καθαρή.
Πλησιάζει λοιπόν η ώρα που ο ελληνικός λαός θα πληρώσει το τίμημα της απερισκεψίας του.
Ο οξυδερκής λοιπόν λαός που κατά καιρούς πίστεψε στον Καματερό, τον Κοσκωτά, τον Παπανδρέου, τον Σώρρα και τον Τσίπρα ήγγικεν η ώρα που θα περάσει εκ νέου από το Ταμείο του Εθνικού Ακρωτηριασμού

Πρόκειται για την αυτονόητη εξέλιξη της πορείας ενός άσκεφτου κοπαδιού στο χάος της δημαγωγίας, του λαικισμού και του ψεύδους...

Economist: Οι Έλληνες στους πιο δυστυχισμένους λαούς του κόσμου

Στους πιο δυστυχισμένους λαούς του κόσμου είναι οι Έλληνες μαζί με τους Βορειοκορεάτες και τους Βενεζουελανούς!

Σε αφιέρωμα του επετειακού τεύχους του Economist για το 2018 αναφέρεται ότι οι Έλληνες αισθάνονται οι πιο δυστυχισμένοι στον κόσμο.
Όπως προκύπτει από την έρευνα του αμερικανικού ινστιτούτου Gallup, την οποία επικαλείται το περιοδικό, την δεύτερη θέση στην κλίμακα της δυστυχίας μετά τους Έλληνες καταλαμβάνουν οι Βορειοκορεάτες και την τρίτη οι Βενεζουελάνοι.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, ανάμεσα στις ανεπτυγμένες χώρες, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην κλίμακα δυστυχίας...

Ο Τσίπρας έχει γίνει το «pet» των Ευρωπαίων - Τον περιφέρουν και λένε «κοιτάξτε πώς τον κάναμε»

Βορίδης: Ο Τσίπρας έχει γίνει το «pet» των Ευρωπαίων -Τον περιφέρουν και λένε «κοιτάξτε πώς τον κάναμε»

Ως «κατοικίδιο» των Ευρωπαίων χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος που έχει γίνει το «pet» των ευρωπαίων. Τον «περιφέρουνε» δεξιά και αριστερά και λένε «παιδιά κοιτάξτε εδώ, πήραμε έναν σκληρό αριστερό επαναστάτη, κοιτάξτε πώς τον κάναμε». Τα περνάει και τα καταπίνει όλα αμάσητα»...

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Το (αριστερό) όνειδος των παράνομων απελάσεων

Αποτέλεσμα εικόνας για φραχτης εβρουΗ κυβέρνηση της Αριστεράς, που σκόπευε να αλλάξει την Ευρώπη και ξεκίνησε τον βίο της με κατάθεση λουλουδιών στην Καισαριανή, ελέγχεται για παράνομες άμεσες επαναπροωθήσεις τούρκων πολιτών. Και το Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ δεν σοκάρεται...

Τα ξημερώματα της...

Ηλίθιος και πανηλίθιος


Αποτέλεσμα εικόνας για  Ηλίθιος και πανηλίθιος
Στη τελευταία σκηνή της γνωστής ταινίας «Ηλίθιος και Πανηλίθιος», ο ηλίθιος λέει στον πανηλίθιο: 
«Κάθε φορά που λέω πως το έχεις τερματίσει με την ηλιθιότητα σου, κάνεις κάτι και με αφήνεις άναυδο»
Αυτή η ατάκα περιγράφει με τον γλαφυρότερο τρόπο την άποψη μου για την ικανότητα των στελεχών αυτής της κυβέρνησης. 
Οι άνθρωποι αυτοί είναι νοικοκύρηδες παινεμένοι και δακτυλομετρούμενοι, όπως θα έλεγε και η Μαρίκα Νέζερ αν ξαναγυρίζονταν η αγαπημένη Ελληνική ταινία «Ο μπακαλόγατος», με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό μας αυτή τη φορά…

2018: Τα νέα μεγάλα ψέματα του Τσίπρα και του Καμμένου

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας το Μαξίμου ότι ήδη τις πρώτες τρεις μέρες του 2018 έχει πει τρία μεγάλα ψέματα.

“Ήδη από τις πρώτες μέρες του χρόνου οι πολίτες νιώθουν διπλά εξαπατημένοι. Γιατί η Κυβέρνηση εξακολουθεί να κοροϊδεύει και δεν παραδέχεται τις αυξήσεις σε φόρους και εισφορές, ούτε τις περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα”...

Opus στην λάγνα γλώσσα της γραφειοκρατίας

Αποτέλεσμα εικόνας για σχολειο εκδρομες
Η αντίληψη ότι τα παιδιά πρέπει να είναι ίδια δεν μου είναι ξένη. 
Πήγα σχολείο την εποχή της ποδιάς. Αρχικά στο δημοτικό που έπρεπε να την φοράμε αγόρια και κορίτσια. Αργότερα στο γυμνάσιο που έπρεπε να την φοράνε τα κορίτσια και τα αγόρια να ντύνονται «ευπρεπώς». Το οποίο σήμαινε ότι οριακά μπορούσαν να φοράνε τζιν φτάνει το μπατζάκι να μην ήταν γυρισμένο και μοιάζουν τέντι μπόιδες. 
Το γράφω για να πω ότι έζησα την εποχή της ομοιομορφίας, που δεν ήταν αριστερή υπόθεση. Άλλωστε και στην Αγγλία τα παιδιά φοράνε στολές στο σχολείο μέχρι σήμερα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι...

Eurasia Group: Οι 10 γεωπολιτικοί κίνδυνοι το 2018 - Μπορεί να πυροδοτήσουν παγκόσμια κρίση αντίστοιχη του 2008

Φωτογραφία: Pixabay

Η χρονιά με τoν μεγαλύτερο κίνδυνο να ξεσπάσει παγκόσμια κρίση εφάμιλλη της οικονομικής κρίσης του 2008, είναι το 2018, σύμφωνα με το Eurasia Group.

Οι επικεφαλής του ινστιτούτου γεωπολιτικών μελετών, Cliff Kupchan, πρόεδρος και ο Ian Bremmer διευθυντής στο εισαγωγικό τους σημειώμα τις ετήσιες προβλέψεις του Eurasia Group αναφέρουν ότι ο κόσμος βρίσκεται πιο κοντά «σε μια κατάσταση γεωπολιτικής κατάθλιψης» παρά στην...

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Επαγγελματικό κομματικό τρολ μιλάει: Έτσι κάνουμε τη δουλειά των κομμάτων στα σόσιαλ μίντια

Οι παλαιότεροι έλεγαν πως πριν από τις μεγάλες πολιτικές μάχες έπρεπε να κάνεις μία βόλτα στα καφενεία, που τότε χωρίζονταν ακόμα σε «πράσινα» και «μπλε», για να πάρεις πολιτικό «κλίμα». 
Αυτές οι εκτιμήσεις, αναφέρει ο ίδιος αστικός μύθος, σπάνια έπεφταν έξω. Τα κόμματα πάντα ήθελαν να έχουν τους δικούς τους ανθρώπους σε κάθε καφενείο, τους λεγόμενους κομματάρχες, που θα λειτουργούσαν σαν «ντουντούκες» και πολλαπλασιαστές κάποιου «πολιτικού» μηνύματος με στόχο να πείσουν συμπολίτες τους και τελικά να «μαζέψουν» κόσμο για λογαριασμό του υποψηφίου ή του κόμματος.
Στη σημερινή εποχή τα παραδοσιακά καφενεία έχουν αποκτήσει μία άλλη μορφή...

Γιατί οι εκλογές μπορεί να γίνουν ακόμη και αύριο! Αρκεί να υπάρχει η χώρα... * Οι Αμερικανοί βλέπουν την ΝΔ στο 54%

Kι όμως οι πρόωρες εκλογές μπορεί να προκύψουν από στιγμή σε στιγμή καθώς μέρα με τη μέρα η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολα διαχειρίσιμη για την κυβέρνηση. 

Το προβληματικό πολιτικό περιβάλλον επιδεινώνει και η απουσία της κυβέρνησης Μέρκελ η οποία στήριζε τον Τσίπρα στην προσπάθεια της δημιουργίας του επίπλαστου κλίματος της εξόδου από τα μνημόνια.

Κι αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι η ανάγκη ενός 4ου ελληνικού μνημονίου θα ανατίναζε στην κυριολεξία Βερολίνο και Βρυξέλλες. Θα ήταν ο...

Αποσύρει την έννοια της «καθαρής» εξόδου από τα μνημόνια ο Τσίπρας

Μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται η επιλογή του πρωθυπουργού να παραχωρήσει συνέντευξη τη δεύτερη κιόλας μέρα του νέου χρόνου. 
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο real fm τοποθετήθηκε για μία σειρά ζητημάτων, με την φράση του ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019 να συγκεντρώνει την προσοχή όλων. 
Και όμως η είδηση δεν ήταν εκεί. Με μια προσεχτικότερη ματιά σε ολόκληρη την συνέντευξη του κ.Τσίπρα, μπορεί να δει κάποιος ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν χρησιμοποίησε πουθενά τον όρο «καθαρή» έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια. 
Πρόκειται ουσιαστικά για την απόσυρση του συγκεκριμένου όρου...

Πότε θα γίνουν εκλογές; Όταν το αποφασίσει ο κ. Τσίπρας!

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας
Οι προβλέψεις του κ. Τσίπρα έχουν όλες ένα κοινό: 
Είναι αποτυχημένες. Επειδή ο ίδιος και η κυβέρνησή του στερούνται αξιοπιστίας. 
Είπε ότι δεν θα γίνουν εκλογές το 2018. Αυτή είναι η επιθυμία του. Να πάει για εκλογές το 2019 κι αν μπορεί να αλλάξει μέχρι τότε πλήρως την εικόνα του στο εκλογικό σώμα. Λογικό. Το ερώτημα είναι αν μπορεί.

Κι η απάντηση είναι ότι δεν μπορεί! 
Δεν μπορεί να αλλάξει την εικόνα που με τόσο...

ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ: "Οι γειτονάδες τη Νέας Κρώμνης" - Μονόπρακτη κωμωδία στην ποντική διάλεκτο

Αποτέλεσμα εικόνας για ονειρουπολη δραμασ

ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 3-1-2018

- ΩΡΑ 4.30 μ.μ.

"Οι γειτονάδες τη Νέας Κρώμνης" - Μονόπρακτη κωμωδία στην ποντική διάλεκτο με τη Γιούλη Γεωργιάδου...

.. Μνήμη ανθρώπων και κωμικών καταστάσεων μιας γενιάς που έφυγε...

Αναμένομεν να έρχουστουν...

Όταν μια ελληνική κυβέρνηση ψάχνεται πως θα ικανοποιήσει τον Ερντογάν


Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας ερντογαν
Είναι εύκολο να το παίζεις επαναστάτης και μαχητής των δικαιωμάτων του ανθρώπου μιλώντας για το ένδοξο παρελθόν. Για τον Κάστρο το 1958 και το Πολυτεχνείο του 1973. 
Είναι δύσκολο να είσαι όταν φτάσει η δική σου σειρά. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας όταν έπρεπε να το κάνουν πράξη, όταν έπρεπε να απαντήσουν στις απαιτήσεις του Ερντογάν για έκδοση των οκτώ Τούρκων ότι δεν θα τους στείλουν σαν πρόβατα επί σφαγή ανακάλυψαν την real politik. Ότι...

«Χοντραίνει» το πολιτικό παιχνίδι με τις ελληνικές τράπεζες

Στην τρέχουσα συγκυρία, κατά την οποία η αξιολόγηση κλείνει πιο γρήγορα από ποτέ και αναμένονται αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης, είναι λογικό ο πρωθυπουργός αφενός να τονίζει τις προοπτικές της οικονομίας το 2018 και αφετέρου να αποκλείει τις πρόωρες εκλογές. 
Όμως το έτος που μόλις ξεκίνησε, έχει – εκτός από τα εθνικά θέματα – έντονο τραπεζικό ενδιαφέρον και όχι μόνο για τα stress tests και τα «κόκκινα» δάνεια.
Η μεγαλύτερη ψευδαίσθηση πάνω στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας χτίζει προσδοκίες...

Οι καλύτερες γελοιογραφίες της χρονιάς [pics]

Μια σειρά εξαιρετικών γελοιογραφιών της χρονιάς που προηγήθηκε παρουσιάζει το Politico.

Ως θέματα, έχουν κάποια σημαντικά γεγονότα, που σε κάποιες περιπτώσεις απασχόλησαν ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ είναι… γεμάτες με χιούμορ και εξυπνάδα!
Κι επειδή δεν συμπεριέλαβαν ορισμένες ακόμη πιο έξυπνες και γεμάτες χιούμορ από το πενάκι του ΜαΦρα, τις οποίες φιλοξένησε το RpnTv.gr, αλλά και η στήλη ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια [Piperata.gr] στην εβδομαδιαία αποκαλυπτική οικονομικο-πολιτική εφημερίδα «axia news», τις προσθέσαμε εμείς!...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Διήμερο με καταιγίδες και χιόνια

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Σταδιακή αλλά και πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού, με βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές και χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, ημιορεινά, αλλά και σε πιο πεδινές περιοχές, κυρίως στα βόρεια, προβλέπει από σήμερα έως την Πέμπτη, η ΕΜΥ.

Αναλυτικότερα, με έκτατο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει για σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη...

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Εφιάλτης για το… κουτοπόνηρο Μαξίμου οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

Είναι σίγουρο πως στο Μαξίμου τρέμουν το λεγόμενο κόμμα των δανειοληπτών.
Όπως εξηγούσε σε συνεργάτες του πρωθυπουργού έμπειρος επικοινωνιολόγος, τετρακόσιες χιλιάδες οικογένειες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους στους πλειστηριασμούς.
Αν σε αυτούς προστεθούν και οι εκατοντάδες χιλιάδες που χρωστάνε σε εφορίες και ταμεία, τότε καταλαβαίνετε τη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει η μεγάλη αυτή πλειοψηφία.
Γι΄ αυτό στο Μαξίμου έχουν...

Γιατί το 2018 ο Τσίπρας θα δώσει νέο ρεσιτάλ δημαγωγίας και παραπληροφόρησης

Στα 40 χρόνια ζωής του, ο Αλέξης Τσίπρας, κάποτε μέλος της ΚΝΕ, το μόνο σοβαρό γεγονός που γνώρισε δεν είναι άλλο από την κατάρρευση του κομμουνισμού. 
Του καθεστώτος, δηλαδή, που η ΚΝΕ και το ΚΚΕ θα ήθελαν να επιβάλουν στην Ελλάδα.
Στην δε χώρα μας, ο σημερινός πρωθυπουργός θα πήρε κάποια μαθήματα από τον ανδρεοπαπανδρεϊσμό της δεκαετίας τού 1980 –ένα σύστημα εξουσίας που σε μεγάλο βαθμό στηριζόταν στην συνειδητή διαστρέβλωση της πραγματικότητας και στην δημιουργία «μαγικών εικόνων» που οι πολλοί εκλάμβαναν ως πραγματικές...

Οι ανεπιθύμητοι

Το άσυλο στον τούρκο στρατιωτικό νέο πεδίο μάχης ΝΔ - κυβέρνησηςΟι «οκτώ» είναι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα. 
Καταλαβαίνουμε απόλυτα το σκεπτικό. 
Έχουμε έναν «δύσκολο» γείτονα. Δεν έχουμε σύνορα με το Λουξεμβούργο, αλλά με την Τουρκία του Erdogan. 
Το γεγονός, λοιπόν, ότι είμαστε «αναγκασμένοι» να παρέχουμε άσυλο σε ανθρώπους που αν επιστρέψουν στην Τουρκία θα κινδυνεύσει η ζωή τους, είναι για τον κ. Τσίπρα ένα «δυσάρεστο» γεγονός.

Την ώρα που ζουν το όνειρό τους στην εξουσία, έρχεται ένα περιστατικό να κλονίσει την εικόνα που με κόπο έκτισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Την εικόνα του διεθνιστή...

Πρώτη Φορά Χανούμισσες

Σχετική εικόνα
Όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης έχουν κάνει λάθη. Πολλά. Υπήρξαν φορές που ο μέσος σκεπτόμενος Έλληνας (δε μιλάω για τους οπαδούς) ένιωσε απογοητευμένος, προδομένος. 
Η κίνηση ωστόσο της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να προσβάλλει την απόφαση με την οποία χορηγήθηκε άσυλο από την ανεξάρτητη επιτροπή ασύλου σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς προκαλεί ένα πρωτοφανές συναίσθημα ντροπής σε κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της χώρας.

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις το χειρότερο… 

Το 2018 η ελεύθερη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ


Σχετική εικόναΑς υποθέσουμε ότι η ιδιωτική οικονομία αντέχει. 
Ας θεωρήσουμε πως τα κόκκινα δάνεια δεν θα τινάξουν στον αέρα τις τράπεζες, οδηγώντας τες σε νέα ανακεφαλαιοποίηση. 
Ας εικάσουμε ότι οι “Συριζανέλ” πείσουν τους εταίρους για μία χαλαρή έξοδο από το Μνημόνιο.
Μπορεί όλα αυτά να συμβούν αλλά πόσο μπορεί να αντέξει μια κυβέρνηση, όταν, με την κατά συρροή ψήφιση νέων μέτρων, το εκλογικό ποσοστό της θα προσεγγίσει μονοψήφιο αριθμό;

Ο κουτοπόνηρος στόχος του Μαξίμου για τους Τούρκους αξιωματικούς

Το πρωθυπουργικό μέγαρο, συνηθισμένο να εξαπατά από το πρωί ως το βράδυ τους πολίτες της χώρας, θεωρώντας τους ιθαγενείς, αποπειράθηκε να παίξει το ίδιο παιχνίδι και με το άσυλο των Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα. 

Αποπειράθηκε όχι να εκδώσει, αλλά να αφήσει απροστάτευτους από τους νόμους του ασύλου τους 8 αξιωματικούς, χωρίς τα απαραίτητα χαρτιά για να μπορούν να...

Η δημοκρατική Ελλάδα δεν εκφοβίζεται - Απαράδεκτες οι απειλές Τούρκων αξιωματούχων

Οι διάφοροι Τούρκοι αξιωματούχοι που τελευταία εκτοξεύουν απαράδεκτες, άμεσες ή έμμεσες απειλές κατά της χώρας μας, ας γνωρίζουν ότι η δημοκρατική Ελλάδα ούτε απειλείται, ούτε εκφοβίζεται, τονίζει σε ανάρτησή του στο twitter ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στο σχόλιό του ο κ. Κουμουτσάκος σημειώνει ότι με τον τρόπο αυτό κάνουν πολύ κακή υπηρεσία στη χώρα τους καθώς «επιβεβαιώνουν όλους εκείνους στην Ευρώπη και αλλού, που πιστεύουν ότι η σχέση της Τουρκίας με τη σταθερότητα και τη δημοκρατία είναι σχέση ιδιαίτερα προβληματική»...

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Ο μέγας Αιρετικός Καζαμίας για το 2018

Για να σας μπει καλά το 2018 και προπαντός για να σας πάει (δεξιά ή αριστερά η επιλογή δική σας) διαβάστε τον μέγα Αιρετικός Καζαμία για το 2018, 
από αυτόν τον άθλιο τύπο που μας ταλαιπωρεί καθημερινά με τους αιρετικούς στίχους και με τον Καζαμία βάλθηκε να μας εξοντώσει…

Καλή διασκέδαση (όχι ανάγνωση) κυβερνοταξιδευτές μου στο χρόνο…

Καλή Χρονιά με υγεία! - Χαρούμενο και ευτυχισμένο το 2018!

Το Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη εύχεται σε όλους σας υγεία, χαρά, δύναμη και ευτυχία για το 2018!

Ας είναι το νέο έτος η αρχή για ένα καινούργιο, ελπιδοφόρο και δημιουργικό ξεκίνημα σε όλους τους τομείς.
Αποχαιρετώντας το 2017 κάνουμε μία αναδρομή σε όσα συνέβησαν στην καθημερινότητά μας, καταστάσεις που ζήσαμε, στόχους που κατακτήσαμε. Όσο για αυτά που δεν καταφέραμε, ελπίζουμε το 2018 να δώσει σε όλους μας την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας και να δούμε τις προσδοκίες μας να εκπληρώνονται.
Ας υποδεχθούμε το νέο έτος με χαμόγελο, σιγουριά, ελπίδα και αισιοδοξία.
Προκοπή, ανάταση και ανασύνταξη για όλους.
Ευχόμαστε στον καθένα ξεχωριστά, υγεία και αγάπη!...

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

«Φωτιά» στο Twitter: Οι… κότες και οι χανούμισσες του Μαξίμου

Η απόφαση να χορηγηθεί άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, αλλά και στη συνέχεια η αίτηση ακύρωσής της που υπέβαλε η κυβέρνηση, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, τόσο από την Άγκυρα που απείλησε με «επιπτώσεις» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όσο και από την αντιπολίτευση.
Οι εξελίξεις αυτές δεν θα μπορούσαν -όπως ήταν φυσικό- να περάσουν απαρατήρητες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το hastag #Αιτηση_Ακυρωσης_Ασυλου να έχει γίνει πρώτο trend στο Twitter.
Οι χρήστες των social media με άλλοτε αιχμηρό, άλλοτε χιουμοριστικό τρόπο, καθώς και με...