Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Περί δικαίωσης Καραμανλή… Τους τρομάζει ακόμη και η «σκιά» του!

ΚΙ ενώ μαίνονται οι «μάχες» περί του αισχρού σκανδάλου του ΠΑΣΟΚ, με τη Δικαιοσύνη να εγκαλεί ξανά για κακούργημα τον πάλαι ποτέ επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, σχετικά με την παραποίηση του ελλείμματος το 2009, που έβαλε την Ελλάδα στο πρώτο Μνημόνιο, ήρθαν έντονα στο φως και πάλι οι συνήθεις αγωνίες ενός «γνωστού – άγνωστου» διαπλεκόμενου συστήματος…

Αυτός είναι ο σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στη Βασιλίτσα [εικόνες & βίντεο]

Ο Απόλλωνας Ψαρουδάκης, δεξιά, μαζί με τον πατέρα του

Πρόκειται για τον Απόλλωνα Ψαρουδάκη που ζούσε μόνιμα στο Λουξεμβούργο
Γιος διάσημου αγγειοχειρουργού
Είχε έρθει στην Ελλάδα για τις γιορτές
Το μοιραίο λάθος της παρέας που οδήγησε στον θάνατο του 32χρονου snowboarder
Οι συγκλονιστικές προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή
Εικόνες και βίντεο...

Στη φωλιά των τρολ που βγάζουν κυβερνήσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για τρολ
Η Ελίζα, η Μαρία και η Εριέττα υπήρξαν τρία από τα πιο διάσημα τρολ των κοινωνικών δικτύων. 
Ήταν πριν από περίπου έναν χρόνο όταν έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για τρεις νεαρές από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, που κάποιος ή κάποιοι είχαν επιλέξει τις φωτογραφίες τους για να φτιάξουν το «δικό» τους προφίλ στο Facebook και να μπορούν να ασκούν…εποικοδομητική κριτική στους πολιτικούς τους αντιπάλους. 
Με τα τρία αυτά προφίλ και εκατοντάδες άλλα είχε ξεκινήσει η μάχη για την επιρροή της μάζας και η μονόπαντη κριτική πριν από λίγα χρόνια. Κριτική προς μία κατεύθυνση...

Από την Μακεδονία η έναρξη της άτυπης προεκλογικής περιόδου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Παρότι κανείς, όπως είναι απολύτως φυσιολογικό, στην κυβέρνηση δεν το παραδέχεται το 2018 δείχνει να είναι πιθανότατα μία εκλογική χρονιά. 
Μία χρονιά, η οποία θα χαρακτηριστεί από την μακρά άτυπη προεκλογική περίοδο που θα ολοκληρωθεί είτε πριν από το καλοκαίρι είτε το φθινόπωρο του 2018.  
Στις κλειστές συσκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους στενούς του συνεργάτες η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι πως...

Εδέσματα και γαστριμαργικές συνταγές των Αρχαίων Ελλήνων

Στα γεύματα και στα δείπνα τα τραπέζια ήταν γεμάτα με ψωμί, με κρέατα και χορταρικά, κι ακόμη με ελιές, πίτες, γλυκίσματα και φρούτα. 

Φυσικά και με άφθονο κρασί. 

Από τα όσπρια, γνωστά στους αρχαίους ήταν τα φασόλια, οι φακές, τα ρεβίθια (που τα προτιμούσανε ψημένα), τα μπιζέλια και τα κουκιά, που τα ‘τρωγαν, συνήθως, σε πουρέ (έτνος). 
Για το έτνος, δηλαδή τη σημερινή φάβα, ξετρελαινόταν ο Ηρακλής, και ο Αριστοφάνης δεν χάνει την ευκαιρία να τον σατιρίσει:

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Μετάνοιες υποκρισίας;

Σχετική εικόνα

To 2017 ήταν χωρίς αμφιβολία το έτος της μετάνοιας. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, ιδίως καλλιτέχνες, ανακάλυψαν ότι εξαπατήθηκαν από τον κ. Τσίπρα και δήλωσαν μετανοημένοι που τον υποστήριξαν.

Οι περισσότεροι είχαν εκφράσει την υποστήριξή τους δημόσια, πολλοί παίρνοντας πρόθυμα μέρος στις εκδηλώσεις των αγανακτισμένων ή στον προπηλακισμό των «γερμανοτσολιάδων». Η μετάνοιά τους με αφήνει παγερά αδιάφορο.
Ας μην παρεξηγηθώ. Θεωρώ ιερό δικαίωμα του καθένα να αλλάζει γνώμη και σέβομαι...

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφορούν εκτάκτως αύριο Σάββατο

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφορούν εκτάκτως αύριο, Σάββατο...

Ρεπορτάζ-σοκ της Bild ξεφτιλίζει τα ελληνικά μέτρα ασφαλείας: Δημοσιογράφος αγόρασε με €2.000 πλαστό διαβατήριο [Photos]

Το γύρο του κόσμου κάνει ήδη αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Bild από την Αθήνα για την πλαστογράφηση αστυνομικών ταυτοτήτων και διαβατηρίων,προσφέροντας με τον τρόπο αυτό επιχειρήματα για τους αυστηρούς ελέγχους που γίνονται στη Γερμανία σε πτήσεις από Ελλάδα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Bild, που χαρακτηρίζει την Ελλάδα «παράδεισο των πλαστογράφων διαβατηρίων», το 2017 η ελληνική αστυνομία εξάρθρωσε πέντε μεγάλα δίκτυα πλαστογράφων αλλά το πρόβλημα παραμένει τεράστιο και εντελώς ανεξέλεγκτο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει η DW, μόνον κατά το τελευταίο τρίμηνο του...

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι πρόσκοποι

Σε διάφορους κύκλους επικρατεί η αντίληψη πως τώρα, επιτέλους, είναι ευκαιρία να λύσουμε το πρόβλημα με τους γείτονές μας. 
Υποστηρίζουν πως αρκετά κράτησε αυτή η παράνοια, που οδήγησε την πατρίδα μας σε διεθνή απομόνωση.
Ως εκ τούτου, προτρέπουν τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να υπερψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση, εφόσον...

Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (29-12-2017)

Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων:

Η αρπαγή του μόχθου των άλλων


Αποτέλεσμα εικόνας για Η αρπαγή του μόχθου των άλλωνΦίλος επιχειρηματίας αποφάσισε το 2016 να κάνει μια νέα αρχή. Δημιούργησε μια μικρή εισαγωγική επιχείρηση ηλεκτρικών συσκευών. Με σκληρή εργασία επτά ημέρες την εβδομάδα από τον ίδιο και τα υπόλοιπα μέλη της τετραμελούς οικογένειάς του κατάφερε τον πρώτο χρόνο να μην εμφανίσει ζημιές η επιχείρησή του. 
Το 2017, παρά τις αντίξοες συνθήκες και τη μείωση της ζήτησης στην αγορά, η εργατικότητά του ανταμείφθηκε με καθαρό κέρδος 23.800 ευρώ. Κάπου εδώ αρχίζει το ανέκδοτο του αρπακτικού κράτους των φοροφυγάδων. Η επιχείρηση θα πληρώσει φόρο 6.700 ευρώ. 
Επιπλέον αυτού θα πληρώσει άλλα 6.700 ευρώ ως προκαταβολή φόρου για το 2018, καθώς και εισφορές στον ΕΦΚΑ 6.632 ευρώ. Σύνολο επιβαρύνσεων 20.032 ευρώ. 
Δηλαδή αυτό που μένει είναι το...

Προβλέψτε τις πολιτικές εξελίξεις και...


Αποτέλεσμα εικόνας για Προβλέψτε τις πολιτικές εξελίξεις και...
Πολλοί υποστηρίζουν ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά κρύβει πολλές ευκαιρίες και ότι οι πιθανότητες είναι αυτή την φορά με το μέρος των επενδυτών. Είχα υποστηρίξει την ίδια θέση από πέρυσι τον Δεκέμβριο. Δεν θέλει φαντασία. Η αγορά είναι στο ναδίρ, εκπληρώνοντας τον ρόλο της. Να μην ξεχνάμε ότι οι αγορές ανεβαίνουν με τους αγοραστές.
Άρα;

New York Times: Πού πήγαν οι δωρεές για τον ναό Αγίου Νικολάου στη Ν. Υόρκη

Σταμάτησαν οι εργασίες οικοδόμησης του ναού του Αγίου Νικολάου στο μνημείο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Φωτογραφία: AP

Ερωτήματα θέτουν οι New York Times σχετικά με την αύξηση των δαπανών αλλά και τον τρόπο διαχείρισης των δωρεών που θα χρησιμοποιούνταν για την ανακατασκευή της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου.

Η εφημερίδα θέτει αυτά τα ερωτήματα μετά την ανακοίνωση της κατασκευαστικής εταιρείας πως σταματά...

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Πώς ένα ξεχωριστό ουίσκι με μέλι κατάφερε να μπει στον κόσμο των whiskey drinkers

Πώς ένα ξεχωριστό ουίσκι με μέλι κατάφερε να μπει στον κόσμο των whiskey drinkers

Όταν η εταιρεία που παράγει το κορυφαίο αμερικανικό ουίσκι στον κόσμο - και μάλιστα ένα από τα λίγα ξεχωριστά ουίσκι με ιστορία από το 1866 - εισάγει στην αγορά ένα νέο προϊόν, τότε αυτό σημαίνει ότι κάτι σημαντικό συμβαίνει.

Ο λόγος για το Jack Daniel’s Tennessee Honey που κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα στον κόσμο των whiskey drinkers (και όχι μόνο)...

Οι ΗΠΑ κρύβουν ευκαιρίες για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά

Σχετική εικόνα

Η δημιουργία μιας πλατφόρμας εκπαίδευσης των Ελλήνων παραγωγών και εμπόρων θα είναι ο επόμενος στόχος είπε μιλώντας στο CNN Greece o κ. Φιλ Καφαράκης, πρόεδρος του Specialty Food Association στις ΗΠΑ.

Η Specialty Food Association σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο και το Enterprize Greece βοηθά ελληνικές επιχειρήσεις να επεκταθούν στην αμερικανική αγορά και προετοιμάζει όσες θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα.
Μιλώντας στο πλαίσιο του 2ου Export USA Forum που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ο κ. Καφαράκης είπε ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες χρειάζονται ένα στρατηγικό σχέδιο για να επεκταθούν στις ΗΠΑ και μια καλή έρευνα τόσο για να μάθουν τις προτιμήσεις του Αμερικανού καταναλωτή όσο και για να καταλάβουν πως λειτουργεί η εφοδιαστική αλυσίδα.
Επίσης μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης έχει...

Σε μια μόνο Κυριακάτικη έβαλε διαφήμιση στο πρωτοσέλιδο η Εθνική Τράπεζα. Στην Αυγή [Βίντεο]

Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ με το ζόρι πουλάει τις καθημερινές 1.000 και τις Κυριακές λίγο πάνω από 2.000 φύλλα.

Αυτό όμως δεν φαίνεται να πτόησε την Εθνική Τράπεζα, η οποία από όλες τις Κυριακάτικες εφημερίδες που πουλούν δεκάδες χιλίαδες αντίτυπα, επέλεξε το Πρωτοσέλιδο της Αυγής για να διαφημιστεί 2 συνεχόμενες Κυριακές!
Η Αυγή αυτής της Κυριακής (κλικ για μεγέθυνση):

Μας κυβερνούν «μπάζα» που θέλουν να κάνουν τη… μπάζα τους!


Σχετική εικόνα
Διαβάζοντας τα πόθεν έσχες των στελεχών της κυβέρνησης και των βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σου δημιουργείται ένας έντονος… προβληματισμός σε σχέση με το πώς πρέπει να χαρακτηρίσεις όλους αυτούς που ψηφίστηκαν για να μας… σώσουν.
Κυρίως δε για τα έργα και τις ημέρες τους, αλλά και για το θράσος τους.

Τυχοδιώκτες, αμόρφωτοι, βολεμένοι και με υποψία… απάτης τύποι δηλώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό με τα μηδενικά σαν… τρένα, είναι τοποθετημένοι σε μετοχές και ομόλογα, διαθέτουν θυρίδες και πλήθος ακινήτων...

Διαλέγουμε. Σκληρή αντιπολίτευση ή υπεράνω;

Ακόμα μια φορά το σύνδρομο της πριγκίπισσας με το μπιζέλι εμφανίζεται στην ΝΔ. 
Τι θέση θα πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την μετονομασία των Σκοπίων; Αν η ΝΔ  ψηφίσει «όχι» θα μας γράφουνε μέλη στην αντισφαίριση; 
Τι λέει ο Ζαμπούνης για το θέμα; Θα μας βάζουνε στο TEDx;  
Σε όλα αυτά την απάντηση δίνει το απόφθεγμα του Leo Durocher. Nice guys finish last. Το μόνο που δεν πρέπει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το καλό παιδί...

ΕΡΕΥΝΑ: Γιατί οι Γερμανοί, παρά τον πλούτο, φοβούνται το μέλλον

Ερευνα της Ipsos: Γιατί οι Γερμανοί, παρά τον πλούτο, φοβούνται το μέλλον

Η οικονομική κατάσταση των περισσότερων Γερμανών πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία. Τουναντίον.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Χορστ Οπασόφσκι, ο οποίος ειδικεύεται στις προβλέψεις για το μέλλον, οι Γερμανοί δεν δηλώνουν ικανοποιημένοι από την παρούσα κατάσταση και κρατούν απαισιόδοξη στάση. 
«Το αίσθημα δυσαρέσκειας στη χώρα της θαυμαστής ευημερίας αυξάνεται» λέει χαρακτηριστικά ο Οπασόφσκι στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, συμπληρώνοντας: «Η αφθονία δεν φέρνει την ευτυχία»...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Στο 17% βλέπουν ξένοι αναλυτές την Πλεύση Ελευθερίας! [Βίντεο]

Eίναι πλέον πιο απειλητική για τον Τσίπρα από την ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής

Στο 17% βλέπουν ξένοι αναλυτές την Πλεύση Ελευθερίας εάν η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνεχίσει να προκαλεί το μπάχαλο στους πλειστηριασμούς.
Ειδικά εάν την συλλάβουν το κόμμα της θα απογειωθεί.
Η Ζ.Κ. είναι πλέον πιο απειλητική για τον Τσίπρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Κίνημα Αλλαγής...

Αδύναμος ο Τσίπρας – «Καμμένος» ο Ανασχηματισμός, τα ονόματα που «παίζουν»

Το τελευταίο χαρτί που έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να αλλάξει το κλίμα είναι ο ανασχηματισμός.
Το πρόβλημα είναι ότι και αυτός κινδυνεύει να καεί, γιατί ο Καμμένος έχει βάλει βέτο και δεν αλλάζει υπουργείο.
Η κατάσταση ομηρίας που έχει διαμορφώσει ο Καμμένος, απειλεί να συμπαρασύρει την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι περισσότεροι βουλευτές τον θεωρούν επικίνδυνο βαρίδι και ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει πρωτοβουλίες...

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Και δεύτερος γιατρός «φίλος» του ΣΥΡΙΖΑ πιάστηκε με φακελάκι

Δύο ακόμα θλιβερά περιστατικά επ’ αυτοφώρω συλλήψεων για «φακελάκι» γυναικολόγων μέσα σε νοσηλευτικά ιδρύματα, στα νοσοκομεία «Έλενα Βενιζέλου» και «Αλεξάνδρα»

την περασμένη, προτελευταία εβδομάδα του 2017, αποτύπωσαν, για μια ακόμη φορά, τη μελανή εικόνα που επικρατεί σε αρκετούς χώρους της Υγείας.

Πέρα από το ειδεχθές των ίδιων των πράξεων τους, καθώς πρόκειται για δημόσια νοσοκομεία στα οποία νοσηλεύονται ασθενείς μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος, υπάρχει έντονος προβληματισμός και αγωνιώδης προσπάθεια από το υπουργείο υγείας να διατηρηθούν χαμκηλοί οι τόνοι, δεδομένου ότι και οι δυο συλληφθέντες ήταν φίλα προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ...

Ο Γολγοθάς του ελεύθερου επαγγελματία τώρα αρχίζει

Περισσότεροι από 1,4 εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη το 2018 με κίνδυνο να τερματίσουν τις δραστηριότητές τους εξαιτίας των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών. 
Φόροι και εισφορές συρρικνώνουν περαιτέρω το εισόδημα το 2018 και συγκεκριμένα αποτελούν το 45% του εισοδήματος. 
Από το 2018 και για κάθε επόμενο έτος, δημιουργούνται 2 ειδών εισοδήματα, το φορολογητέο και το ασφαλιστέο:

Ο Λαζόπουλος που δέχεται μπούλινγκ…

Σχετική εικόναΟ Λάκης Λαζόπουλος έχει ανάγκη να βγει και πάλι στη δημοσιότητα. Οι λόγοι γι' αυτό, αφορούν τον ίδιο. Όπως τον ίδιο - και όποιους ενδιαφέρονται για όσα λέει- αφορούν και οι νέες καταγγελίες του.

Για το μπούλινγκ που δέχεται, το κυνήγι να τον συντρίψουν και τον γερμανικό δάκτυλο που τον έδιωξε από το κανάλι που συνεργαζόταν. 
Το μοναδικό ευρύτερο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η περίπτωσή του, συνδέεται με το ύφος που διατήρησε και την πορεία που ακολούθησε τα οποία-επειδή πρόκειται για ταλαντούχο δημόσιο πρόσωπο- επηρέασαν μυαλά και πολιτικές ή ηθικές συμπεριφορές...

Οι 20 δηλώσεις Συριζαίων της χρονιάς

To 2017 φεύγει... τα όσα ακούσαμε και φέτος όμως από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνουν.
Ακολουθούν 20 από τις χαρακτηριστικότερες δηλώσεις της χρονιάς:
1) Οι λόγοι για τους οποίους ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου θέλει να καταργήσει τις πανελλήνιες.
Τυρρανάνε τα 18χρονα. Δεν μπορούν να πιουν ένα ποτό το Σάββατο. Να ερωτευτούν...

Don’t do the crime, if you can’t do the time

Σχετική εικόνα
Ο Λάκης Λαζόπουλος της δεκαετίας του ’90 και του «10 Μικροί Μήτσοι», δεν αγάπησε τους ρόλους που αγαπήθηκαν από το κοινό. Ούτε τον Τζίμη του «Πάμε πλατεία», ούτε τον Τζιμς του «Βυσσινί θύελλα, σούζα το αλογάκι».  
Ο Λαζόπουλος μπορεί να έπαιρνε τα χειροκροτήματα με τον Τζίμη αλλά ο χαρακτήρας που θα  ήθελε να του τα δίνει ήταν το Ανθρωπάκι. Ένας «Λογοθετίδης» καθυστερημένος κατά 40 χρόνια που...

Γιατί το 2018 «μυρίζει» εκλογές


Σχετική εικόναΣτοιχιζόμαστε με αυτούς που χαρακτηρίζουν το 2018 εκλογικό έτος. Και για την ιστορία, ήμασταν στους ελάχιστους που δημόσια υποστηρίζαμε πως οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν θα επιχειρούσαν καμία εκλογική διαφυγή από το επώδυνο κλείσιμο κάποιας αξιολόγησης και θα ψήφιζαν τα πάντα αδιαμαρτύρητα.
Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας έδειξαν με το «καλημέρα σας» τρία χαρακτηριστικά της πολιτικής τους ταυτότητας

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

"Στημένη" η κυβερνητική λοταρία των αποδείξεων; - 4 "δικά τους" παιδιά κέρδισαν 3 φορές!

Το απόλυτο ξεφτιλίκι με τη λοταρία αποδείξεων που ολοκληρώθηκε 24-12-2017.
Τι και αν οι Έλληνες φορολογούμενοι τρέχαν στα μαγαζιά να πληρώσουν με κάρτες, τα λεφτά πήγαν στα παιδιά της αριστεράς…
, ισχυρίζεται ο ιστότοπος Δημοκρατικά Νέα
Συνολικά, συμπεριλαμβανομένης της κλήρωσης στις 30/11/2017, προέκυψαν 10.963 τυχεροί. Οι 10.930 από αυτούς κερδίζουν από 1.000 €, 29 κερδίζουν από 2.000 € και 4 κερδίζουν από 3.000 €. ...

Οι ευχές του Κυριάκου Μητσοτάκη και η οικογενειακή φωτογραφία [Photo]

Χρόνια πολλά για τις εορτές των Χριστουγέννων ευχήθηκε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανάρτησε στο «Instagram» μία οικογενειακή φωτογραφία.
«Καλά Χριστούγεννα! Με αγάπη, υγεία και ευτυχία για εσάς και τις οικογένειές σας!»,ανέφερε στην ανάρτησή που συνόδευε την φωτογραφία ο πρόεδρος της ΝΔ.
Δείτε την ανάρτησή του κ. Μητσοτάκη:

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Καλά Χριστούγεννα [video]

Όλη η Ελλάδα μια γιορτή - Νταούλια, υπαίθριες ψησταριές & χριστουγεννιάτικες αγορές [εικόνες & βίντεο]

Ολη η Ελλάδα μια γιορτή -Νταούλια, υπαίθριες ψησταριές & χριστουγεννιάτικες αγορές [εικόνες & βίντεο]

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινήθηκαν οι κεντρικοί δρόμοι των μεγάλων πόλεων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων ήταν διάχυτο από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, στις γειτονιές αλλά και στα εμπορικά καταστήματα όπου η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.
Στην Αθήνα μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τα ψώνια τους και έβγαλαν φωτογραφίες με Άη Βασιλίδες, τάρανδους, ξυλοπόδαρους, μασκότ και...

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Επαιξε στα Σκόπια το «απαγορευμένο» βίντεο Γκλιγκόροφ που λέει ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι

Επαιξε στα Σκόπια το «απαγορευμένο» βίντεο Γκλιγκόροφ που λέει ότι οι Σκοπιανοί είναι ΣλάβοιΤο δημοσίευσε σκοπιανή εφημερίδα, ενώ αποτελεί δήλωση ταμπού - Εξηγεί δημόσια πως οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες και τον Μέγα Αλέξανδρο

Ένα βίντεο που η προβολή του θεωρούνταν... ταμπού έως πρότινος στα Σκόπια, δημοσιοποίησε η εφημερίδα Βέτσερ προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. 
Πρόκειται για τη δήλωση του Κίρο Γκλιγκόροφ -πρώτου προέδρου της χώρας- το 1992 προς τα ΜΜΕ που εξηγεί δημόσια πως οι Σκοπιανοί, είναι... Σλάβοι και δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες και τον Μέγα Αλέξανδρο...

Αληθινή ιστορία

Αποτέλεσμα εικόνας για Δουλεία είναι πλέον, αλλά πάει στο διάολοΈχεις ακόμα δουλειά. Δουλεία είναι πλέον, αλλά πάει στο διάολο. Κερδίζεις 800 ευρώ για τη ζωή που χάνεις στα 16ωρα που θυσιάζεις σε ένα περιβάλλον, όπου ο φόβος για μια επικείμενη απόλυση κάνει κουμάντο και εσύ έχεις παραδώσει γην και ύδωρ σου για ένα πιάτο φαί. Γιατί είναι οι μέρες τέτοιες και έτσι κάνουν όλοι πια.

Μαζί κι εσύ, σε μια σιωπηρή συναίνεση στοιχειώδους επιβίωσης. 
Το αφεντικό σου αλυχτά και βγάζει όλα τα απωθημένα του πάνω σου, απλά γιατί μπορεί. Βρίζει και αχνίζει. 
Εσύ, μούγκα στη στρούγκα, με το μάτι στις αγγελίες, μπας και...

Νέα Δημοκρατία : καμιά επανάπαυση. Οι αντίπαλοι είναι τρείς

Σε ένα τμήμα του νεοδημοκρατικού κόσμου είναι διάχυτη η ανησυχία, καθώς τα δημοσκοπικά ποσοστά της παράταξης, εδώ και καιρό, είναι καθηλωμένα. 
Όμως, κακώς υπάρχει αυτή η ανησυχία.
Η Νέα Δημοκρατία πέτυχε έναν άθλο, όχι γιατί προηγήθηκε στις δημοσκοπήσεις μόλις τρείς μήνες μετά την εκλογή του νέου αρχηγού της.
Ούτε γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερτερεί, σταθερά, στην δημοτικότητα ...

Κυβερνούν «βλήματα» που… σπέρνουν μόνο προβλήματα!

Αποτέλεσμα εικόνας για απίθανους τύπου
Δυστυχώς στον δημόσιο βίο κατά τα τελευταία 3 χρόνια είχαμε τη… χαρά (μέσα από την… πίκρα που σκορπίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) να γνωρίσουμε απίθανους τύπους που λαμβάνουν αποφάσεις, ασκούν διοίκηση και κρατάνε στα χέρια τους τη μοίρα εκατομμυρίων πολιτών.
Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε δει τύπους που κάποτε έκλειναν δρόμους, υπερασπίζονταν τρομοκράτες, συνασπίζονταν με αναρχικούς, ζητούσαν περισσότερα δανεικά στους δρόμους και καθοδηγούσαν μια μερίδα πολιτών ώστε να μετεξελιχθούν σε επαγγελματίες… αγανακτισμένους!
Σήμερα αυτοί οι τύποι που είχαν… δεσμευτεί ότι θα έσκιζαν μνημόνια, θα αύξαναν συντάξεις και μισθούς, θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ, θα αύξαναν το αφορολόγητο, θα πήγαιναν τον βασικό μισθό...

Παραμονή Χριστουγέννων με παγωνιά και χιόνια - Πού χρειάζονται αλυσίδες

Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Aναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
- Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες
- Τι αναφέρει ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας
- Απαγόρευση κυκλοφορίας προς Πάρνηθα, από το τελεφερίκ
- Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι της Κυριακής...