Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Τι πραγματικά συμβαίνει με τον ΟΛΘ

Αυξάνονται τα ερωτηματικά σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ, μετά και την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας να εθνικοποιήσει την τράπεζα Promsvyazbanκ, δηλαδή τον εκδότη της εγγυητικής επιστολής της συναλλαγής για λογαριασμό του επενδυτικού σχήματος, συμφερόντων μεταξύ άλλων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Δέκα ημέρες μετά τη δημόσια παρέμβαση του αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ ότι δεν είναι ξεκάθαρη η προέλευση των κεφαλαίων που...

Το πάθημα της χώρας το 2009 και το 2015 να γίνει μάθημα για την προεδρική εκλογή του 2020

Το 11ο συνέδριο της ΝΔ μπορεί να μην έχει να κάνει με την εκλογή οργάνων άρα δεν παραπέμπει σε απευθείας καταγραφή εσωκομματικών συσχετισμών και ισορροπιών, όμως η πολιτική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει προς ψηφοφορία συγκεκριμένα ερωτήματα δίνει τον τόνο στη διήμερη συνεδριακή διαδικασία. 

Για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη, μπαίνουν στην λογική της νομιμοποίησης μέσα από ανοιχτή διαδικασία...

Μήνυμα Νίκης και ενότητας από τον Κώστα Καραμανλή

Μήνυμα ενότητας έστειλε από το 11ο Συνέδριο της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής.

Φθάνοντας στο χώρο του Συνεδρίου, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ έκανε δήλωση, στην οποία εμφανίστηκε βέβαιος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα έχει η Νέα Δημοκρατία για την Ελλαδα του αύριο και σημείωσε πως 
«είναι στο χέρι όλων να το κάνουμε πράξη αυτό».
Συγκεκριμένα, ο Κώστας Καραμανλής δήλωσε :

Γιατί ο Mario Draghi άνοιξε θέμα τέταρτου μνημονίου


Αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος Ευρωπαίος αξιωματούχος, τραπεζίτης, ή πολιτικός, ίσως να λέγαμε ότι οι δηλώσεις του περί τέταρτου μνημονίου αποτελούν μέρος των κλασικών αναφορών-παρεμβάσεων ενόψει των διαπραγματεύσεων των επόμενων μηνών. 
Όμως, ο Mario Draghi δεν είναι ένας ακόμη αξιωματούχος. 
Κάθε του δήλωση είναι στοχευμένη και οι απαντήσεις - όσο και κάποιες από τις ερωτήσεις που του γίνονται - μόνο τυχαίες δεν είναι.
Όσοι παρακολουθούν στενά την πορεία, τις δηλώσεις και τις παρεμβάσεις...

ΦΙΑΣΚΟ Τσίπρα – Σαββίδη: Κίνδυνος να τιναχτεί στον αέρα η αγοραπωλησία του ΟΛΘ


Να τιναχτεί στον αέρα στην κινδυνεύει πλέον η αγοραπωλησία του ΟΛΘ στην κοινοπραξία DIEP, Terminal Link, Belterra (συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη), καθώς η ρωσική τράπεζα που είχε εκδώσει τη σχετική εγγυητική επιστολή για λογαριασμό της Belterra, κρατικοποιείται με απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
Η υπογραφή της μεταβίβασης του 67% των μετοχών του ΟΛΘ προς την κοινοπραξία DieP – CMA – Belterra έλαβε αναβολή για τις 21 Δεκεμβρίου, καθώς όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, ο εκδότης της εγγυητικής επιστολής της συναλλαγής ( τράπεζα Promsvyazbank) με απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας τέθηκε σήμερα υπό καθεστώς προσωρινής διαχείρισης...

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Κάτι δεν πάει καλά με τη Δημοκρατία στη χώρα μας

Αν οι όποιες ιδεολογικές διαφορές μπορεί να αποτελούν αιτία, ώστε 10-15 άτομα να χτυπούν με γροθιές και ρόπαλα τους φοιτητές μέσα στο πανεπιστήμιο, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με τη Δημοκρατία μας
λέει στο Liberal, o Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή εισβολή, για πολλοστή φορά, μιας μικρής ομάδας ατόμων στο ΠΑΜΑΚ που όχι μόνο προκάλεσαν υλικές ζημιές, αλλά χτύπησαν και φοιτητές...

Το gambit του Κυριάκου Μητσοτάκη να θυσιάζει μονάδες δημοσκόπησης στο όνομα της αλήθειας


Αποτέλεσμα εικόνας για Το gambit του Κυριάκου Μητσοτάκη
Τι εμποδίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υποσχεθεί κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αύξηση του αφορολόγητου στις 18 χιλιάδες και μείωση της φορολογίας του εισοδήματος στο 10%; Τίποτα. Το μόνο που τον εμποδίζει είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν. Η την αντιπολιτευτική τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια παρτίδα σκακιού που δεν έχει ξαναπαιχτεί. Το gambit μονάδων δημοσκόπησης στην πίστη ότι οι υποσχέσεις που μπορούν να τηρηθούν θα του δώσουν το end game. Ότι οι Έλληνες θα ...

Ο Αλέξης Τσίπρας το τερμάτισε! Έκανε υπόδειξη σε δημοσιογράφο οτι δουλεύει στην ΕΡΤ3 και όχι στον ΣΚΑΙ για τις ερωτήσεις που του έκανε !


Τα "καρφιά" για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν έλειψαν από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ3.

Ο Πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά πως «είμαι αυτός που έχει δεχθεί τη σκληρότερη κριτική από τη μεγαλύτερη μερίδα των ΜΜΕ, από κάθε άλλο πρωθυπουργό. Οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είχαν συνηθίσει να βρίσκονται σε ένα ροζ συννεφάκι. Εγώ αντιθέτως ούτε το επεδίωξα, ούτε θέλω να βρίσκομαι έξω από την κριτική… Δεν έχω ανάγκη να είμαι σε πλαίσιο προστασίας…».
Και συνέχισε:

Όργιο διαφθοράς στον ΟΣΕ - Υπάλληλοι έδιναν απευθείας αναθέσεις σε Ρομά

Κύκλωμα διαφθοράς στον ΟΣΕ -Μίζες 100.000 ευρώ / Intimenews: ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Τρεις ομάδες των Ρομά έδιναν μίζες σε 8 υπαλλήλους του ΟΣΕ για να κερδίζουν διαγωνισμούς πλειστηριασμών μετάλλων
«Λάδωναν» και είχαν εσωτερική πληροφόρηση
Βρέθηκαν μίζες 100.000 ευρώ
Τα χρήματα πήγαιναν σε τράπεζες της Βουλγαρίας και από εκεί «πληρώνονταν» οι υπάλληλοι του ΟΣΕ
Οι Ρομά έπαιρναν και κάποια αντικείμενα που ήταν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία
Διευθυντής τους «βοηθούσε» στη μεταφορά των υλικών...

Economist: Να γιατί δεν μπορούν να συμφιλιωθούν Ελλάδα και Τουρκία

Ερντογάν και Παυλόπουλος έξω από το Προεδρικό Μέγαρο / Φωτογραφία: ΑΡ

Τους λόγους που οι δύο γείτονες του Αιγαίου, Ελλάδα και Τουρκία, αδυνατούν -τουλάχιστον στην παρούσα φάση- να συμφιλιωθούν επιχειρεί να εξηγήσει το έγκυρο βρετανικό οικονομικό περιοδικό The Economist.

Αφορμή η πρόσφατη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας και οι διαψευσθείσες ελπίδες ότι το ταξίδι αυτό θα οδηγούσε σε μια βελτίωση των διμερών σχέσεων...

Η NASA ανακάλυψε ολόκληρο ηλιακό σύστημα με πλανήτες σαν τη Γη [ Video]

Φωτογραφία: Twitter/NASA

Σπουδαία ανακάλυψη
Βρήκαν δύο νέους πλανήτες 2.545 έτη φωτός μακριά από τη Γη
Γύρω από τον Kepler-90, ένα αστέρι σαν το δικό μας Ήλιο
Το εύρημα ήρθε με τη χρήση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης της Google...

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Το mail Χαρδούβελη με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση τώρα γίνεται μέτρο Μίκι Μάους


Αποτέλεσμα εικόνας για mail ΧαρδούβεληΓια πέντε χρόνια πριν καταλάβει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ ζωγράφιζε μια ελληνική κοινωνία από εμπόρους που κατεστραμμένοι αυτοκτονούν, παιδάκια που λιποθυμάνε από ασιτία και άστεγους που ψάχνουν στους κάδους για φαΐ. Υπήρχαν αλλά ήταν οι εξαιρέσεις. 
Ο κανόνας ήταν μια κοινωνία που συνηθισμένη σε ένα τρόπο ζωής που η κρίση είχε καταργήσει αθόρυβα κατέρρεε. 
Οι οικογένειες αρχικά έκοβαν τα ρούχα και τις εξόδους, αργότερα μείωναν τις αγορές στα σούπερ μάρκετ και καταργούσαν την θέρμανση. Μέχρι σταδιακά σχεδόν χωρίς να γίνει...

Αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης στη Βουλή για την ύφεση, τους φόρους και τα ληξιπρόθεσμα [Video]

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή όπου συζητείται ο Προϋπολογισμός του 2018, με αφορμή τα στοιχεία που παρέθεσε κατά την ομιλία της η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου σχετικά με την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, την εισπραξιμότητα από τον ΦΠΑ αλλά και τη “μάχη» της φοροδιαφυγής.
Η σύγκριση των στοιχείων την περίοδο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και εκείνης της προηγούμενης κυβέρνησης προκάλεσε την ένταση.
Συγκεκριμένα, η Κατερίνα Παπανάτσιου ανέφερε ότι...

Έντονες αποδοκιμασίες Τσίπρα - «Φεύγεις σαν τον κλέφτη!» [βίντεο]

Φωτογραφία: Εurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης το απόγευμα της Τετάρτης, εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών.

Ο πρωθυπουργός βρισκόταν στο κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο τελικά να συναντηθεί με τους συμβασιούχους, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση από το μεσημέρι έξω από το ΥΜΑΘ.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε τις αποδοκιμασίες των συμβασιούχων που εξοργισμένοι τον αποδοκίμασαν έντονα όταν αποχωρούσε ενώ φώναζαν «Φεύγεις σαν κλέφτης!»...

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Η προπαγάνδα της Αυριανής 30 χρόνια αργότερα παραμένει ίδια

Αποτέλεσμα εικόνας για Η προπαγάνδα της Αυριανής
Έχουν περάσει 30 χρόνια αλλά κάποιοι θα θυμούνται την Κατερίνα από την Θεσσαλονίκη. 
Ήταν μια επινόηση της Αυριανής, αντιπερισπασμός στις αποκαλύψεις για την σχέση του Ανδρέα με την Μιμή. 
Η Κατερίνα, αγνώστου επωνύμου, υποτίθεται ότι ήταν γκόμενα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την οποία επισκεπτόταν κάθε εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη. 
Η σχέση Μητσοτάκη, Κατερίνας κράτησε μέχρι την επιστροφή του Ανδρέα από το Χέρφιλντ. 
Μετά το νόημα του Ανδρέα στην Δήμητρα να κατέβει δίπλα του από το αεροπλάνο, το σενάριο δεν υπήρχε λόγος να διατηρηθεί. Η σχέση του Μητσοτάκη με την Κατερίνα τελείωσε και η σχέση Ανδρέα, Μιμής έγινε επίσημη. Διανθισμένη με ελληνοπρεπή στοιχεία, όπως την ικανότητα της Ελληνίδας να ικανοποιεί τον Έλληνα γραμμένη σε πρωτοσέλιδο editorial, που μεταξύ άλλων έγραφε «τουλάχιστον η Μιμή θα του τηγανίζει ένα αυγουλάκι. Όχι όπως η Αμερικάνα…».

Το ΠΑΣΟΚ της Αυριανής όμως είχε δημιουργήσει σχολή...

Πρόβλεψη-σοκ: Μετά το 2029 τα εισοδήματα θα επανέλθουν στα επίπεδα του 2009

Μετά από μία δεκαετία θα επανέλθουν οι μισθοί στα επίπεδα του 2009 / EurokinissiΜετά από 11 ολόκληρα χρόνια από σήμερα κι αφού έχει ήδη προηγηθεί μια 8ετία αιματηρών θυσιών, οι Έλληνες δεν θα έχουν γυρίσει σελίδα, δεν θα έχουν κάνει ένα βήμα μπροστά, αλλά απλώς θα έχουν επιστρέψει εκεί που βρίσκονταν το 2009!

Την εφιαλτική αυτή πρόβλεψη έκανε ο καθηγητής Οικονομικών Π. Πετράκης, ο οποίος συμπαρουσιάζοντας τις βασικές θέσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου για τον Προϋπολογισμό, εκτίμησε ότι...

Οργισμένος μαρξιστής χτυπάει τον καπιταλισμό - Ξεκαρδιστικά Twitter για τον Τσακαλώτο στη Wall Street [εικόνες]

Οργισμένος μαρξιστής χτυπάει τον καπιταλισμό -Ξεκαρδιστικό Twitter για τον Τσακαλώτο στη Wall Street [εικόνες]

H παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη λήξη των εργασιών του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, και το χτύπημα με το σφυράκι, έκαναν τα πλήκτρα των social media να πάρουν φωτιά.

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά σχόλια για τον Ευκλείδη στην Wall Street:

Τάσεις MRB: Προβάδισμα 9,4 μονάδων η ΝΔ - Τι γίνεται στα άλλα κόμματα

Προβάδισμα της ΝΔ με 9,4 μονάδες δείχνουν οι τάσεις της MRB / SOOC: Nick Paleologos

Προβάδισμα της τάξεως των 9,4 ποσοστιαίων μονάδων έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις Τάσεις Δεκεμβρίου της MRB.

Η μέτρηση έγινε με πανελλαδική έρευνα σε 2.000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) και καταγράφει τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας. 
Πραγματοποιήθηκε από 1 έως 8 Δεκεμβρίου 2017.

Τι δείχνει η πρόθεση ψήφου...

Μελέτη του Χάρβαρντ αποκαλύπτει ποια είναι η ιδανική δίαιτα

Το να εστιάζουμε μόνο στις θερμίδες όταν πρόκειται για την απώλεια ή διατήρηση του βάρους είναι λάθος. 
Πρέπει να προσέχουμε και την ποιότητα των τροφίμων, καθώς είναι καθοριστική για την επίτευξη υγιούς βάρους
αποφαίνεται μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Οι αμερικανοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι αντί να επιλέγουμε τροφές, βασιζόμενοι μόνο στη θερμιδική τους αξία, είναι προτιμότερο να επιλέγουμε υγιεινές τροφές υψηλής ποιότητας, περιορίζοντας, αντίστοιχα, τις τροφές χαμηλής ποιότητας.
Οι τροφές υψηλής ποιότητας περιλαμβάνουν...

Η χρεοκοπία, ο Κυριάκος και το χρέος


Σχετική εικόνα
Η μεγάλη εικόνα είναι ότι η χώρα πολύ δύσκολα θα καταφέρει να συνεχίσει να προσποιείται για πάντα ότι βρίσκεται στον ισχυρό πυρήνα της Ευρώπης. 
Από το καλοκαίρι του 2018 θα έχουμε νέα μνημόνια χωρίς νέα δάνεια. Οι δανειστές, όμως,  θα πάρουν τα λεφτά τους. 
Η χώρα έχει έτσι ή αλλιώς υποθηκεύσει τα υπάρχοντά της για τα επόμενα 99 χρόνια. 
Υπάρχει λύση;

Πόσο αφελής ήμουν...


Αποτέλεσμα εικόνας για αφελής ήμουν
Τον Ιανουάριο του 2015 η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές εθεωρείτο κάτι παραπάνω από σίγουρη. 
Όλοι εμείς που γνωρίζαμε πως ο Τσίπρας κορόιδευε τον κόσμο με το αλήστου μνήμης Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης φοβόμασταν τα χειρότερα. 
Ήταν δεδομένο πως άλλος δρόμος πέρα από τα «επαχθή και απεχθή» μνημόνια δεν υπήρχε και το ενδεχόμενο μιας οικονομικής κατάρρευσης της χώρας φάνταζε στανταράκι. 
Σε ορισμένα άλλα θέματα όμως ομολογώ πως έτρεφα κάποιες ελπίδες. 
Σκεπτόμουν

Επεισόδια στην τουρκική Βουλή: Μέλη των δύο μεγάλων κομμάτων πιάστηκαν στα χέρια [Photos]

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Βουλή της Τουρκίας

κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξάγεται για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, προκειμένου 

να ενισχυθούν οι εξουσίες του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο βήμα βρισκόταν ο αντιπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου CHP, Οζγκούρ Οζέλ
Από κάτω, οι βουλευτές του ΑΚΡ, με μπροστάρη τον κ. Ουσάκ ζητούσαν να δοθεί χρόνος στον βουλευτή Μουσά Τσαμ να μιλήσει. Ο Οζέλ...

Φαιδρές ΣΥΡΙΖΟμεθοδεύσεις με το Πόθεν Έσχες της Μαρέβα

Φαιδρές μεθοδεύσεις, προκειμένου να ανοίξουν και πάλι την υπόθεση του «πόθεν έσχες» της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, εν όψει της κρίσιμης συζήτησης του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής, 
καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, κατηγόρησε ευθέως την πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, Τασία Χριστοδουλοπούλου, για παραβίαση του απορρήτου και επιλεκτικές διαρροές στον Τύπο εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ...

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Το ένα ηχηρό «χαστούκι» μετά το άλλο: Μνημόνια για 40 χρόνια και ασθενική ανάπτυξη «βλέπουν» οι ξένοι

Με επιφυλακτικότητα υποδέχτηκαν στη Νέα Υόρκη οι ξένοι επενδυτές τις διαβεβαιώσεις και τις υποσχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης ότι άλλαξαν όλα στην Ελλάδα, σε σχέση με όσα συνέβαιναν τα τελευταία τρία χρόνια.
Αν και «κουμπωμένοι» όμως, στο επενδυτικό συνέδριο Capital Link έδειξαν πως κοιτάζουν για επενδυτικές ευκαιρίες, όπως θεωρούν την αγορά κόκκινων δανείων από ξένα funds και ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ και Ενέργεια.
Τα «καρφιά» τους πέταξαν τόσο οι επικεφαλής των θεσμών που μίλησαν στη Νέα Υόρκη.
Παρότι διαφήμισαν την επιτυχία του ελληνικού Μνημονίου...

«Δεν τελειώνουν οι μεταρρυθμίσεις το 2018»: Πάγος στο success story της κυβέρνησης από τους θεσμούς

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο βήμα του capital link forum στην Νέα Υόρκη

Τσακαλώτος - Τσίπρας διαφήμισαν τις θυσίες του ελληνικού λαού στους ξένους κεφαλαιούχους: «Η Ελλάδα αλλάζει, ελάτε να επενδύσετε»

Να σπεύσουν να συμβάλουν στην αναμόρφωση της ελληνικής οικονομίας και να διεκδικήσουν μέρισμα από την επικείμενη Ανάπτυξη  της χώρας, κάλεσε χθες από την Νέα Υόρκη τους ξένους επενδυτές, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε ομιλία του στο συνέδριο Capital Link. 
Λίγη ώρα νωρίτερα και ο πρωθυπουργός...

Αυτό το παιγνίδι μας ξεπερνάει, αλλά...

Η αγάπη μας για το ξανθό γένος είναι τα τελευταία πεντακόσια χρόνια μία από τις πλέον αξιοθαύμαστες εμμονές της φυλής μας. 
Κάποια στιγμή φάνηκε ότι αυτό οφειλόταν στην Ορθοδοξία και κάποια άλλη στιγμή στη Σοβιετία και στην Οκτωβριανή επανάσταση. 
Σήμερα έχουμε ένα άλλο φαινόμενο, αυτό του Τσάρου Πούτιν, τον οποίον λατρεύουν στην Ελλάδα ακροδεξιοί και υποψιασμένοι Αριστεροί.

Μία από τις στιγμές που θα μείνουν στην ιστορία είναι η βαθιά υπόκλιση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στον πρόεδρο της θρυλικής Gazprom, όταν ο τελευταίος τον επισκέφτηκε στο υπουργικό του γραφείο. Μία ακόμη είναι εκείνη της επίσκεψης στο Κρεμλίνο, όταν οι υπουργοί που είχαν σπουδάσει στο παρελθόν στη Μόσχα προσπάθησαν να αποδείξουν ότι ήσαν καλοί μαθητές στα νιάτα τους...

Το αιχμηρό σχόλιο του Αρκά για την επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης: Με δουλεύετε;

Το αιχμηρό σχόλιο του Αρκά για την επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης: Με δουλεύετε;

«Ναι! Αυτός είναι ο τίτλος» απαντά ο άνδρας στην ερώτηση της βιβλιοθηκάριουΜε αιχμηρό τρόπο επέλεξε ο Αρκάς να σχολιάσει την επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης.

Στο σκίτσο του πρωταγωνιστεί ένας άνδρας που πηγαίνει σε μια βιβλιοθήκη για να ζητήσει ένα βιβλίο για την επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης.
«Με δουλεύετε;» τον ρωτά η βιβλιοθηκάριος για να πάρει την «πληρωμένη» απάντηση του άνδρα.
Δείτε το σκίτσο που αναρτήθηκε στο Facebook:

Με τη θηλιά στο λαιμό ο Τσίπρας οδηγείται σε πρόωρες εκλογές

Λίγες ημέρες πριν την αλλαγή του έτους και ενώ όλα τα δημοσκοπικά στοιχεία συνεχίζουν να προκαλούν τρόμο στο κυβερνητικό στρατόπεδο, 
τα πολλά ανοιχτά μέτωπα των επόμενων εβδομάδων, όπως το θέμα των πλειστηριασμών αλλά και η υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, 
είναι απίθανο να επιτρέψουν το οποιοδήποτε χαμόγελο αισιοδοξίας στο Μαξίμου.
Επιπλέον, η υποχρέωση της υλοποίησης, το αργότερο έως τον Μάιο –Ιούνιο του 2018, όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων, σε πολύ κύριους τομείς, όπως στο Ασφαλιστικό, στο Εργασιακό, στα επιδόματα, αλλά και στο Δημόσιο, θα φέρουν την κυβέρνηση αντιμέτωπη με πολλές κοινωνικές ομάδες οι οποίες θα πληγούν άμεσα...

Σφοδρή επίθεση Κυριάκου σε Τσίπρα – Καμμένο: «Εθνικός μεσάζων ο Παπαδόπουλος» [Video]

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, καθώς και στον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έβαλε στο στόχαστρο του τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση διέψευσε πρωτίστως τις προσδοκίες των νέων ανθρώπων.
«Ήρθε ένας νέος πρωθυπουργός, ένας νέος άνθρωπος. Πολλοί τον πίστεψαν ότι θα άλλαζε τα πράγματα και αυτός παρήγαγε τις χειρότερες παθογένειες συστήματος, το οποίο και θα άλλαζε»...

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Από τη Συνθήκη των Σεβρών (1920) στη Συνθήκη της Λωζάνης (1923)


* - Η Συνθήκη των Σεβρών 
* - Η δολοφονική επίθεση εναντίον του Ελευθέριου Βενιζέλου 
* - Η δολοφονία του Ι. Δραγούμη
* - Οι εκλογές της 1ης Νοεμβρίου 1920 και η επικράτηση των αντιβενιζελικών 
* - Τα πολιτικά και στρατιωτικά γεγονότα έως τη Μικρασιατική Καταστροφή
Αμέσως μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου , ο Ελευθέριος Βενιζέλος , εν όψει της υπογραφής συνθήκης ειρήνης με την Τουρκία, με μια σειρά από ταξίδια και προσωπικές επαφές στο εξωτερικό , προσπάθησε και πέτυχε...

Ο κυβερνητικός στρατός στα ΜΜΕ: Ο Ειδικός συνεργάτης του ΒΗΜΑτος βγάζει ονόματα και διευθύνσεις στη φόρα


Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας παππαςΟι «στρατευμένοι» της συριζαϊκής ενημέρωσης βγήκαν στο προσκήνιο, χωρίς να κρατούν καν τα προσχήματα

Πιεζόμενη η κυβέρνηση Τσίπρα αυτοαποκαλύπτεται, φανερώνει όπλα και συμμάχους, εκθέτοντας ιδιαιτέρως τον ευρύτατο προπαγανδιστικό μηχανισμό, τον στρατό των δήθεν ανιδιοτελών φίλων και προθύμων που κατάφεραν να συγκροτήσουν ο κ. Παππάς και η παρέα του στα σχεδόν τρία χρόνια αριστερής διακυβέρνησης. 
Τις προηγούμενες εβδομάδες και ημέρες, υπό την πίεση του σκανδάλου των όπλων και την αποδοχή των πλειστηριασμών ως βασικού μέτρου για να επιτευχθεί το πολυπόθητο έγκαιρο κλείσιμο της αξιολόγησης, οι «στρατευμένοι» της συριζαϊκής ενημέρωσης βγήκαν στο προσκήνιο ανερυθρίαστα, μην κρατώντας καν τα προσχήματα...

Ξεπεράσαμε σε φτωχοποίηση τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ

Αποτέλεσμα εικόνας για χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ
Αυξημένη παραβατικότητα, μείωση κοινωνικής συνοχής, πολιτική αστάθεια, ροπή στο λαϊκισμό, και άνισες ευκαιρίες για όσους προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, συνεπάγεται η συρρίκνωση μέσω φτωχοποίησης της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα
λέει ο Μάνθος Ντελής, που υπογράφει την πρόσφατη μελέτη της διαΝΕΟσις για την εισοδηματική ανισότητα στη χώρα μας.

Ο καθηγητής του Montpellier Business School, παραθέτει στοιχεία...

Μπίζνες στα κολαστήρια

Αποτέλεσμα εικόνας για πρόσφυγες λαθρο hot spot
Τα hot spot ήταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας, λίγο πριν ιδιωτικές εταιρείες αναλάβουν να τα κτίσουν και κάποιες άλλες να σιτίσουν τους πρόσφυγες. 
Έκτοτε αγνοείτε η τύχη των ... κέντρων κράτησης. 
Αν οι άνθρωποι ζουν εκεί καλά ή όχι. 
Απ' ότι λένε πάντως τα ξένα μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για κολαστήρια...

Η επίσκεψη του Ερντογάν στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία


Πάει λοιπόν και ο Ερντογάν. 
Ήδη από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής βρίσκεται πίσω στην πατρίδα του. 
Μια επίσκεψη που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία σε ό,τι αφορά την ελληνική κυβέρνηση. 
Ναι, σωστά διαβάσατε. 
Μόνο κερδισμένη βγήκε η κυβέρνηση από την επίσκεψη του «Σουλτάνου». 
Άλλωστε, η επιτυχία ορίζεται από τους στόχους που θέτει ο καθένας. 
Αν εγώ π.χ. αγωνιστώ στα 1500 μέτρα ελεύθερο στην κολύμβηση με στόχο να μην πνιγώ θα είμαι επιτυχημένος ακόμα και αν τερματίσω τελευταίος, είκοσι ώρες μετά την εκκίνηση.
Ποιος λοιπόν ήταν ο στόχος του Τσίπρα; 

Η έλλειψη «πολιτικού πολιτισμού» Τσίπρα σε Μητσοτάκη - Tι αφορούν οι νέες αποκαλύψεις για τον Β. Παπαδόπουλο

Τελικά, όπως όλα δείχνουν, η έννοια του λεγόμενου «πολιτικού πολιτισμού» δείχνει να μην υπάρχει στην καθημερινότητα των στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου. 
Πώς αλλιώς μπορεί κάποιος να ερμηνεύσει την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιήσει ένα «έκτακτο» περιφερειακό συνέδριο αφιερωμένο στην ανασυγκρότηση της χώρας, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, τις μέρες δηλαδή που θα διεξάγεται το 11ο συνέδριο της ΝΔ;
Τυχαίο ή όχι; Με βεβαιότητα δύσκολα μπορείς να απαντήσεις. Καλό θα ήταν...

Αυτό είναι το νέο μνημόνιο - Όλα τα προαπαιτούμενα για την οριστική έξοδο [pdf]

Ένα καυτό τετράμηνο, και 82 προαπαιτούμενα προβλέπει το νέο μνημόνιο που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές

ώστε να καταστεί δυνατή η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα, τον Αύγουστο.

Στο συμπληρωματικό μνημόνιο (Supplemental Memorandum of Understanding) και στο τεχνικό μνημόνιο που το συνοδεύει, τα οποία...

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

«Πόλεμος» κυβέρνησης Δικαιοσύνης - Σάλος με την «ωμή παρέμβαση» Κοντονή [εικόνες & βίντεο]

«Πόλεμος» κυβέρνησης Δικαιοσύνης -Σάλος με την «ωμή παρέμβαση» Κοντονή [εικόνες & βίντεο]

Πρόεδρος ΣτΕ: Καταγγέλλω ωμή παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης
Υποδείξεις δεν δεχόμεθα από πουθενά
ΝΔ: Σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος ο υπουργός Δικαιοσύνης θα είχε αποπεμφθεί
ΠΑΣΟΚ: Προκλητική απόπειρα χειραγώγησης της ΔικαιοσύνηςΚοντονής: Αναιτιολόγητη η επίθεση του Προέδρου του ΣτΕ στο πρόσωπό μου

Πρωτοφανής για τα ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά χρονικά είναι η αντιπαράθεση κυβέρνησης-Δικαιοσύνης...

Λαγκάρντ: Απαιτείται αναδιάρθωση χρέους

Λαγκάρντ: Απαιτείται αναδιάρθωση χρέους

Για να είναι βιώσιμο το μέλλον της ελληνικής οικονομίας

«Χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους ώστε το μέλλον της ελληνικής οικονομίας να μπορεί να είναι βιώσιμο», τονίζει σε δήλωσή της η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

Πιο αναλυτικά, η κυρία Λαγκαρντ, μιλώντας στην ιταλική οικονομική εφημερίδα, αναφερόμενη στη χώρα μας τόνισε:

Χάσαμε τον Πάνο. Stop!

Αποτέλεσμα εικόνας για να βγω έφυγε;
Η απουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας από την μάχη που έγινε επί Ελληνικού εδάφους με τον Ρ.Ντ.Ερντογάν, ήταν αισθητή. 
Αν συμμετείχε, σίγουρα θα κατέρριπτε το αεροπλάνο που μετέφερε τον Τούρκο πρόεδρο. 
Σε τέτοια θέματα ο Π.Καμμένος είναι ανελέητος.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να δούμε τι συνέβη και δεν τον είδαμε σε καμιά εικόνα...

Σκηνές ροκ στη Μάνδρα - Ξύλο μεταξύ δημοτικών συμβούλων, με αιτία τις πλημμύρες [βίντεο]

Σκηνές ροκ στη Μάνδρα -Ξύλο μεταξύ δημοτικών συμβούλων, με αιτία τις πλημμύρες [βίντεο]

Πολεμική ατμόσφαιρα επικράτησε και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μάνδρας. Τα αίματα άναψαν και κάποιοι από τους παρευρισκόμενους, πιάστηκαν στα χέρια.

Κάποια στιγμή, η ένταση ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων άγγιξε «κόκκινο» όταν ένα από τους αντιπολιτευόμενους συμβούλους κινήθηκε εναντίον του γενικού γραμματέα, Στάθη Ραγκούση, μετατρέποντας την αίθουσα σε αρένα και τινάζοντας τη συνεδρίαση στον «αέρα», με συμβούλους να φτάνουν στο σημείο να πιάνονται στα χέρια.
Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι...

Το τελευταίο αντίο στον Τζόνι Χαλιντέι - H «ροκ» κηδεία του σταρ [εικόνες]


Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, δεκάδες χιλιάδες Γάλλοι αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά, με τραγούδια και χειροκροτήματα, το ίνδαλμά του, τον Τζόνι Χαλιντέι, με μια τελετή που μετατράπηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Συνοδευόμενη από 700 μοτοσικλετιστές με μαύρα περιβραχιόνια, η νεκροφόρα που μετέφερε το λευκό φέρετρο διέσχισε τη λεωφόρο των Ηλυσίων, υπό τις ζητωκραυγές του τεράστιου πλήθους...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων της 10. 12. 2017

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων...